Pc oraz programy do OC

Witam. Od pewnego czasu zastanawiam się nad moim PC. A dokładnie nad oprogramowaniem które dostałem na płycie DVD wraz z płytą główną. Są to programy do OC podzespołów takie jak:

Command Center

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="color:#888888;" width="100%"><tbody><tr>

CPU-Z MSI GAMING

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="color:#888888;" width="100%"><tbody><tr>

Intel Extreme Tuning Utility

<p>
												A także program dołączony do karty graficznej:
											</p>

<p>
												<span style="color:#ffffff;"><span> </span>XTREME ENGINE </span>
											</p>

<p>
												Moje pytanie to czy PC będzie działał lepiej gdy zainstaluje te programy ale nic nie będę w nich przestawiał.
											</p>

<p>
												Dodam że posiadam aż 5 dodatkowych wentylatorów dzięki którym odczuwalny jest mały podmuch zimnego powietrza z komputera.
											</p>

<p>
												Specyfikacja PC:
											</p>

<p>
												Procesor Intel Core i5-6500  4x 3.20 GHz
											</p>

<p>
												Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB GDDR5
											</p>

<p>
												Pamięć Ram Patriot Viper 4 2x4GB DDR4 2400MHz CL15 
											</p>

<p>
												Płyta główna MSI H110M PRO-VD
											</p>

<p>
												Dysk twardy Toshiba 1TB  + SSD 120GB
											</p>

<p>
												Zasilacz MODECOM MC-500-G90 GOLD 500W
											</p>

<p>

</p>

<p>
												Pozdrawiam oraz czekam na wasze sugestie
											</p>
										</td>
									</tr></tbody></table>

Powiem tak... twoja płyta główna nie obsługuje OC, a procesor ma zablokowany mnożnik, więc nic nie wykręcisz na programach.

"PC będzie działał lepiej gdy zainstaluje te programy ale nic nie będę w nich przestawiał"

Nie chodzi mi o podkręcanie tylko np o to czy chłodzenie będzie działać słabiej/mocniej zależnie od obciążenia PC.

W chwili obecnej działa bez żadnych zmian nie zależnie od obciążenia.

Oraz czy Programy te będą w jakimś stopniu chronić podzespoły przed spaleniem i innymi usterkami.

Wydajność raczej w ogóle się nie zwiększy. Nie ma to nic wspólnego z ochroną komputera przed spaleniem. Już bardziej radził bym wymianę tego chińskiego Modecoma na coś z białej listy.

Wydajność raczej w ogóle się nie zwiększy. Nie ma to nic wspólnego z ochroną komputera przed spaleniem. Już bardziej radził bym wymianę tego chińskiego Modecoma na coś z białej listy.

Witam ... w 100% popieram Kasrou. Zasilacz do wymiany , chyba że lubisz " spać na szpilkach " i wisi ci efekt "Buuum" a to jest była i będzie opcja z opóźnionym zapłonem ... i racja , nic tu za bardzo nie poszalejesz softem . Po za tym to czy ci się coś skopci zależy przede wszystkim od czystość w obudowie i balansie cyrkulacji In / Out powietrza w twoim " opakowaniu ". W sumie do wymiany zasilacz ( kwestia bezpieczeństwa ) i dodaniu lub rozmieszczeniu wentylatorów .

Przykre lecz prawdziwe.

Pozdrawiam.

Jeżeli chcesz sobie zwiększyć wydajność systemu trzymaj go w czystości. A jak juz myślisz o programach to pomóc ci może CCleaner i Advance System Care(ten jest płatny ale oferuje bardzo dużo możliwości)

I jak mówią przedmowcy zasilacz to bomba zegarowa. Nie wiem kto ci go doradzil.

Inaczej, ten model Modecom nie jest aż taki zły, ale ogółem sam Modecom znajduje się na czarnej liście.

Tez tak sadze jak poprzednicy. Zasilacz do wymiany. Zmien go na cos z bialej listy: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html

Kupiles praktycznie najtansza plyte glowna pod socket 1511, oraz ram ddr4. Nie ma szans na zwiekszenie wydajnosci sprzetu. Proc bez 'K' wiec nic nie wskórasz.

Witam. Od pewnego czasu zastanawiam się nad moim PC. A dokładnie nad oprogramowaniem które dostałem na płycie DVD wraz z płytą główną. Są to programy do OC podzespołów takie jak:

Command Center

CPU-Z MSI GAMING

Intel Extreme Tuning Utility

<p>
												A także program dołączony do karty graficznej:
											</p>

<p>
												<span style="color:#ffffff;"><span> </span>XTREME ENGINE </span>
											</p>

<p>
												Moje pytanie to czy PC będzie działał lepiej gdy zainstaluje te programy ale nic nie będę w nich przestawiał.
											</p>

<p>
												Dodam że posiadam aż 5 dodatkowych wentylatorów dzięki którym odczuwalny jest mały podmuch zimnego powietrza z komputera.
											</p>

<p>
												Specyfikacja PC:
											</p>

<p>
												Procesor Intel Core i5-6500  4x 3.20 GHz
											</p>

<p>
												Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB GDDR5
											</p>

<p>
												Pamięć Ram Patriot Viper 4 2x4GB DDR4 2400MHz CL15