PC ------> ps4

Witam :) gram sobie w FF XIV na PC i czy jeżeli chciałbym grać na ps4 to muszę zakładać nowe konto ? Czy normalnie mogę grać na tym które ogryw cały czas ?

Jest to dla mnie dość ważne bo myśle nad kupnem ps4 i zmiany PC---->ps4 ale nie chce extra kupować FF :) dziękuje za pomoc

Z tego co pamiętam to możesz używać to konto na PS4 ale musisz dostęp wykupić.

ogólnie konta nie musisz nowego zakładać ale musisz aktywować licencje(kupić) wersje FFXIV na PS4 w ustawieniach konta masz taka opcje albo zakupić FFXIV na PS4 i dodać numer kodu do konta

możesz zawsze tez spróbować zapytać się supportu czy ci nie przestawią ci wersji z PC na PS4(po ściemniaj ze gdzieś tam wyjeżdżasz i będzie miał tylko możliwość grania na PS4 .etc) ale ciężko mi powiedzieć jakie maja podejście do takich spraw.

Czyli chcąc grać na ps4 muszę kupić dostęp tak? A jaka cena za taki dostęp ? 100zl ? 200zl?

musiałbyś sprawdzić sobie na koncie ale jest to przeważnie cena zbliżona do aktualnej ceny gry na ps4...jest to jedna z wad FFXIV ze trzeba płacić spora kasę by aktywować konto na innej platformie

Na support bym w tym względzie nie liczyła. Support SE nie robi wyjątków w zakresie dostępu do swoich usług i nie podarują Ci czegoś, za co inni muszą płacić, tylko dlatego, że sprzedasz im łzawą historyjkę o wyjeździe. Najpewniej odpiszą Ci, że bardzo im przykro i Cię rozumieją, ale nie mogą spełnić Twojej prośby.

Na support bym w tym względzie nie liczyła. Support SE nie robi wyjątków w zakresie dostępu do swoich usług i nie podarują Ci czegoś, za co inni muszą płacić, tylko dlatego, że sprzedasz im łzawą historyjkę o wyjeździe. Najpewniej odpiszą Ci, że bardzo im przykro i Cię rozumieją, ale nie mogą spełnić Twojej prośby. 

wiesz zawsze można spróbować ja już kilka rzeczy od supportu tak wysępiłem ^^

Ja raz próbowałam - nie tyle wysępić, co poprosić o pomoc w przypadku kupienia przez przypadek nie tej potki, co trzeba. Niestety nie poszli mi na rękę.

Jak chcesz grać na PS4 to musisz wykupić grę na PS4, konta nowego zakladać nie musisz ta gra jest multiplatformowa.

Wersja complete edition an ps4 kosztuje jakieś 180 zł, ale przedłuża ci też abonament.

Sam gram na ps4

edit: a co do ściemniania supportowi to na pewno nie zmienią Ci dostępu z PC na PS4 bo wersja na GrajStacje jest o 100% droższa niż PC

Witam :) gram sobie w FF XIV na PC i czy jeżeli chciałbym grać na ps4 to muszę zakładać nowe konto ? Czy normalnie mogę grać na tym które ogryw cały czas ?

Jest to dla mnie dość ważne bo myśle nad kupnem ps4 i zmiany PC---->ps4 ale nie chce extra kupować FF :) dziękuje za pomoc