PC się zepsuł

Witam.piszę z telefonu,więc przepraszam za jakosć.otoz mój komputer po odpaleniu sie informuje mnie że jeden z dysków a konkretnie ten z windowsem musi zostać sprawdzony.po czym przerywa to sprawdzanie i odpala sie czarny ekran po którym moge jechać myszką ale nie ma ikon i nic.tryb bezpieczny.reset biosu nic nie dały.przy próbie formatu wyskakuje bootmgr missing a próbowalem z płytki i pendrive'a
Pomóżcie pls.

@update.Ten telefon jest dotykowy i ma ekran 3x3cm xD

@update 2:dorwałem się do starego laptopa na którym cudem chodzi chrome.Przy odpalaniu pc,a konkretnie safe mode'a lecą linijki odczytu z dysku przez dosłownie chwilę lecz zatrzymują się i odpala się czarnuch jak zwykle,więc może dysk jest do odratowania.

Być może dysk ci się po prostu spalił.

Podłącz 2 dysk z systemem pożyczony od kumpla i może się naprawi. Wiesz co? Ja też piszę z telefonu, i jakość tej mojej pisowni jest lepsza niż niektórych piszących na PC. Popraw te błędy, bo prawie nic nie zrozumiałem.

No,poprawione,niestety z formatem d*pa,coś kolega musiał zepsuć bo na pendriv'ie nic nie ma a płytka też jest czysta :D

Miałem coś podobnego, to się nazywa błąd fizyczny. Sprawdź dysk pod innym sprzętem.

Pożycz dysk od kumpla z Windowsem takim jaki masz. Podłącz jego i swój dysk. Niech się włącza twój system. Jeśli jest uszkodzony powinien się naprawić z dysku kolegi tzn skopiować uszkodzone pliki z dysku kolegi na twój i go naprawić.

Jeśli to nie pomoże to tylko format. Nie wiem, nie znam się :P Jestem na Odnawialnej, a nie na Informatyku. :D

Dzięki za pomoc wszystkim.Jutro postaram się cosik zgarnąć i zbadać tą tezę.Pytanie tylko jak pliki/sektory mogły się zepsuć?Sam komunikat o potrzebie sprawdzenia dysku pojawiał się kilkakrotnie ale windows odpalał się normalnie,albo resetował i odpalał narzędzie windowsa które wykazało brak błędów czy coś takiego.

Włóż płytę - narzędzie do naprawy systemu windows'a i odpal.

Jeśli dobrze zrozumiałem to pojawia Ci się czarny ekran z widocznym kursorem myszy, który jak ruszasz myszką to też się porusza? Jeżeli tak to spróbuj ALT + CTRL + DELETE, otwórz menadżera zadań, na zakładce procesów znajdź explorer i go zakończ, potem przejdź na zakładkę aplikacji, przycisk nowy proces i wpisze explorer.exe. U mnie się tak czasem dzieje, a tylko z tego powodu nie chce mi się systemu instalować od nowa ;)

Ja osobiscie proponował bym format ale jesli masz ważne dane to zawsze można przerzucić dane na kolegi dysk i zrobić formata, lub też zainstalowania windowsa na windowsa naprawiając poprzednika pozostawiając dane nienaruszone.

Dobra,komp sformatowany,po formacie przez sekundę był czarny ekran,to miałem mały zawał ale wydaje się że wszystko dobrze,dziękuję wszystkim za pomoc,lecą ,,lubię to''.

Temat do zamknięcia.

Witam.piszę z telefonu,więc przepraszam za jakosć.otoz mój komputer po odpaleniu sie informuje mnie że jeden z dysków a konkretnie ten z windowsem musi zostać sprawdzony.po czym przerywa to sprawdzanie i odpala sie czarny ekran po którym moge jechać myszką ale nie ma ikon i nic.tryb bezpieczny.reset biosu nic nie dały.przy próbie formatu wyskakuje bootmgr missing a próbowalem z płytki i pendrive'a
Pomóżcie pls.

@update.Ten telefon jest dotykowy i ma ekran 3x3cm xD

@update 2:dorwałem się do starego laptopa na którym cudem chodzi chrome.Przy odpalaniu pc,a konkretnie safe mode'a lecą linijki odczytu z dysku przez dosłownie chwilę lecz zatrzymują się i odpala się czarnuch jak zwykle,więc może dysk jest do odratowania.