Pecet odpowiedzialny za CD itemów?

Witajcie.

Ostatnio zaobserwowałem buga na guardian angela. Nie aktywował sie podczas smierci postaci, a item był świeżo zakupiony i w 100005 gotowy do użycia. Napisałem wiec do RIOTu, w odpowiedzi przysłali mi kilka dodatkowych pytań m.in. czy ten bug jest "powtarzalny" itp. Otóż jest i mogę powtarzać go bez końca. Wysłałem nawet powtórkę ze screenshotem. Oto jaką odpowiedź dostałem od tzw "adminów":

"DavieB, Sep 12 15:17 (PDT):

Greetings

I'm sorry to hear that you are having this problem.

It sounds like there may be a problem with the cool down timer in the game

and the guardian angel is not activating because it is simply not ready yet.

This usually happens due to over clocking either your CPU or GPU."

I tutaj nasuwa sie pytanie, jak mój rzekomo podkrecony CPU/GPU wpływa na aktywacje itemów lub ich CD?

Czy ktoś z podkręconym powiedzmy quadem bedzie mógł wogóle liczyc na aktywacje itemów?

Tak, mój kolega wczoraj wyciskał właśnie m.in. na LoLu siódme poty z i5. Otóż jak on to wyjaśnił, powyżej pewnej granicy fpsów gra zaczyna przyśpieszać (speed hack) ale cd zostają po staremu (najlepiej to zaobserwować w lol recorderze). W każdym bądź razie - ja gram na stałych 120 fpsach i nie zauważyłem żadnego zwiększenia prędkości gry, mój kolega dobił maksymalnie do 436 fps (a należy pamiętać że przy takim katowaniu różnice w fpsach są olbrzymie więc obstawiam średnio około 380 fps). Moim zdaniem właśnie tu może leżeć problem.

W opcjach mozna ustawic sobie granice fpsow

Jeżeli CD itemów zależy od strony klienta, to witaj noncd-DFG noncd-GA noncd-Hex noncd-Shurleyas itd itp.... Przecież wszystko co leży po stronie klienta i nie jest (a jak widać nie jest) weryfikowane przez stronę serwera da się Cheatenginem przerobić (jak to miało miejsce z Masteries jeszcze niedawno... ah).

dobre info :)

Witajcie.

Ostatnio zaobserwowałem buga na guardian angela. Nie aktywował sie podczas smierci postaci, a item był świeżo zakupiony i w 100005 gotowy do użycia. Napisałem wiec do RIOTu, w odpowiedzi przysłali mi kilka dodatkowych pytań m.in. czy ten bug jest "powtarzalny" itp. Otóż jest i mogę powtarzać go bez końca. Wysłałem nawet powtórkę ze screenshotem. Oto jaką odpowiedź dostałem od tzw "adminów":

"DavieB, Sep 12 15:17 (PDT):

Greetings

I'm sorry to hear that you are having this problem.

It sounds like there may be a problem with the cool down timer in the game

and the guardian angel is not activating because it is simply not ready yet.

This usually happens due to over clocking either your CPU or GPU."

I tutaj nasuwa sie pytanie, jak mój rzekomo podkrecony CPU/GPU wpływa na aktywacje itemów lub ich CD?

Czy ktoś z podkręconym powiedzmy quadem bedzie mógł wogóle liczyc na aktywacje itemów?