PEMS - co wolicie?

Siemka,

Co wolicie: normalne RPG czy to:

Zaczynamy od zera (tak jak na singlu), na środku tylko stoi skrzynka. Zabawa polega na tym, by zebrać odpowiednia ilość surowców, żeby móc awansować na kolejny poziom osady. Zasoby wkładamy do tej skrzynki i po uzbieraniu odpowiedniej ilości zgłaszacie się do admina. Ja restartuję serwer z "mapą 2" i zachowujecie wszystko co wybudowaliście plus do tego rozbudowany zostaje "ratusz" (2 poziom to pewnie jakaś chatka xD). W dalszych etapach rozgrywki ratusz staje się coraz większy oraz dodawane są budynki dobra publicznego: piekarz (tworzy np. jeden chleb dla każdego dziennie)

w razie pytań pisać na gadu (wcześniej nie odpisywałem bo generalnie nie korzystam z GG ale dla serwera zrobię wyjątek)

Podoba mi się ten drugi pomysł, tylko jak to będzie działać? Że wszyscy razem zbieramy czy dzielimy się na ileś tam grup?

Podoba mi się ten drugi pomysł, tylko jak to będzie działać? Że wszyscy razem zbieramy czy dzielimy się na ileś tam grup?

Zbieracie wszyscy razem ale podsunąłeś mi fajny pomysł xD. Może na późniejszych poziomach osady powstaną dwie rywalizujące ?

Zaintrygował mnie ten drugi pomysł, ale ty chcesz zrobić własną grę czy co? A te dwie rywalizujące to od początku niech będą.

dziwne, aczkolwiek ciekawe. Bardzo dobry pomysł z rywalizacją wiosek :D

Haha mi też się nasunął dziwny pomysł rodem z wojny zamków. Gracze będą podzieleni na dwie grupy zrobią sobie w jakimkolwiek miejscu na mapie zamek, a także druga grupa. Po odkryciu zamku wroga oczywiście wojna: niszczenie, rozwalanie itp. Zablokowana by była opcja kopania pod ziemią na określonym terenie żeby nie było podkopów ;D. Oczywiście głupi pomysł jeśli coś by takiego powstało ale po rozwinięciu serwera można by było urządzić taki "event".

Jakoś brzmi ciekawie, nawet gdy nie zna się tematu całości osobiście.

Mógłby ktoś rozwinąć/wyjaśnić PEMS i jego ideę? Miło by było gdyby niewtajemniczeni mogliby dowiedzieć się coś więcej.

PEMS to po poprostu nazwa serwera (powstała od mojego klanu w Project Reality PIES - Polish Infrantry Elite Squad) - oznacze dokładnie Polish Elite Minecraft Server. Ideą serwera jest stworzenie serwera na który mogą wejść wszyscy - nawet Ci którzy nie kupili Minecrafta. W tworzeniu serwera mam już pewne doświadczenie - tworzyłem serwer nie raz nie dwa.

Na jakiej zasadze będzie odbywała się gra napisane jest w pierwszym poście (pomysł zsotał zaakceptowany)

Uwaga!

Stress test rozpocznie się za 10 minut (12:10)

Oto IP: 82.143.156.38

warn_ico.png
Warn za double post - crracked

Stress test pomyślny - serwer ruszy przed 13

Sorry za triple posta :(

Z powodów technicznych serwer opóźni się z powodów technicznych - pewne pluginy odmówiły posłuszeństwa i wymagają dodatkowych testów (stress test był bez nich)

Na serwerze trwają prace więc jest z whitelistą - proszę nie próbujcie wchodzić narazie

warn_ico.png
Nie ma przebacz, warn.-Dzz'

Na marginesie, przerobiłbym to tak że na każdy budynek trzeba różne surowce.

Budynki np.

Ratusz,Warsztat Cieśli,Mur Miejski,Kamieniołom,Tartak,Huta Szkła,Zakład Pirotechnika,Farma,Mieszkania,Magazyn ++(jakieś budynki które wymyśliłem bez zastosowania) - Port Handlowy,Stocznia,Koszary itp. :)

Na początku tylko pierwszy poziom tartaku na drewno :)).

Serwer rusza o 12:30 ! Prosze wszystkich którzy się pojawią o nie oddalanie się od respa!

testuj testuj ;d da sie grac ale lepiej dopracowac projekt.

testuj testuj ;d da sie grac ale lepiej dopracowac projekt.

No właśnie - daltego serwer jest na razie offline - wyniknęły kolejne błędy których wcześniej nie było. Sorry ale to mój pierwszy kontakt z serwerem "publicznym" wcześniej gralo tyko 5 - 10 kolegów ;/

Siemka,

Co wolicie: normalne RPG czy to:

Zaczynamy od zera (tak jak na singlu), na środku tylko stoi skrzynka. Zabawa polega na tym, by zebrać odpowiednia ilość surowców, żeby móc awansować na kolejny poziom osady. Zasoby wkładamy do tej skrzynki i po uzbieraniu odpowiedniej ilości zgłaszacie się do admina. Ja restartuję serwer z "mapą 2" i zachowujecie wszystko co wybudowaliście plus do tego rozbudowany zostaje "ratusz" (2 poziom to pewnie jakaś chatka xD). W dalszych etapach rozgrywki ratusz staje się coraz większy oraz dodawane są budynki dobra publicznego: piekarz (tworzy np. jeden chleb dla każdego dziennie)

w razie pytań pisać na gadu (wcześniej nie odpisywałem bo generalnie nie korzystam z GG ale dla serwera zrobię wyjątek)