Perkusja ktoś też?

No... Gram na perkusję z 6 lat, mam swą kapelę "Rising Tears" Perkusję mam we krwi, a jak się zabiorę do gitary to uciekajcie lub kryjcie swe uszy xD (Gitara nie moje powołanie). To chyba tyle chciałem tylko się pochwalić Perkusją i kapelą rockową ;].

zazdroszczę co jest rzadkie ;) bo chciał bym grać ale no jak na razie nie wiem gdzie kupić jakąś porządną, tanią perkusje no i mam zamiar iść do szkoły muzycznej a poza tym życzę sukcesów twej kapeli choć wiesz ja bym chyba was nie słuchał ale to tylko dlatego ze rocka jako rocka nie lubię ale są wyjątki

A macie jakieś dema, krótkie nagrania? Chętnie bym posłuchał. Ja na gitarze uczę się grać samemu, co do perkusji to tylko raz miałem okazję spróbować coś wystukać (próbowałem zagrać z pamięci Mr. Brownstone wg. Velvet Revolver i Queen We Will Rock You). Za jakieś 3-4 lata kiedy się podszkolę zakupie sobie gitarę typu Les Paul ,lecz to daleka przyszłość.

My nowicjusze crracked, jeszcze nie mamy dema, jesteśmy w etapie ćwiczeń czasem puścimy cover'a ale nam się nie udaje jak mówię trenujemy do bólu, bo wiemy co może nas czekać :D co do perkusji Coronius to nie wiem gdzie ją kupić, mi tatko kupował on też muzyk ;p

Ja "gram" na perkusji u wujka który jest muzykiem :D a , że bywam u niego dość rzadko to moja umiejętność nie jest zbyt wysoka :D

GZ dla ciebie za kapelę i 6-cio letnie doświadczenie.

Dziękuje, dziękuje wiesz kapelę tą moją zbierało się ok. 2 lat O__O moi koledzy z kapeli szukali przez 1,5 roku perkusisty -.- czyli oczywiście mnie :D

Silent tak z ciekawości chciałbym się Ciebie zapytać ,czy na perkusji gra się z nut, może są jakieś tabulatury czy coś podobnego do akordów? Czy po prostu grasz z pamięci? A tak po za tym w sobotę jadę kupić nową gitarkę w granicach 400 zł. Musiałem się pochwalić :P

Nie no oszalałeś na perce nie gra się z nut ja najczęściej grywam z pamięci a czasem używam tabów Gz gitarki :D

Nice Silent. :D Teraz cos malo perkusistow jest.. Ja gram w zespole ze znajomymi (swierzy zespol, gram na gitarze xD) i nie mamy perkusisty :x Poprzedniego wywalilismy bo tak marudzil ze nic nie moglismy zagrac x.x Osobiscie mam dosc male doswiadczenie w grze na gitarze (1 rok xD), ale dzieki wiedzy ktora posiadlem w szkole muzycznej (6lat na akordeonie, ktorego nie nawidze xD) ucze sie calkiem szybko, jak powiedzial moj nauczyciel spiewu :P

Jak juz sie chwalicie to ja tez xD

A ja odświeżę temat. Gram półtora roku w trzech zespołach: jazzowym, rockowym i soul metalowym :D

Jakich pałek używacie? Ja Sygnowanych przez Steve'a Gaad'a Vic Firth'ów black nylon

W 3 zespołach? Jeden się rozpadł rok temu... W drugim grasz tylko z basistą a w trzecim jedynie covery :blink:

//Ja tu czuje wrogość...? - R3m4ke

Nawet ja się zastanawiam, dlaczego w taki sposób to napisał... -Slod

//To ja też się mu w posta wepchnę. - Mr. Hania

// I ja chociaż nie mogę xD - Iraasta

1. Tego który się rozpadł nie policzyłem

2. Tylko z basistą, ale to też zespół, posłuchaj sobie Woody Alien, tam też grają tylko we dwóch, a to jeden z lepszych Krakowskich młodych zespołów.

3. A umiesz zacząć grać nie grając coverów? Ty w ogóle nie umiesz grać wiec się nie wypowiadaj, poza tym nie tylko covery, bo mamy 2 własne kawałki.

@Slod bo zazdrości.

@crracked gra się z pamięci, ale z nut też się da :D

No... Gram na perkusję z 6 lat, mam swą kapelę "Rising Tears" Perkusję mam we krwi, a jak się zabiorę do gitary to uciekajcie lub kryjcie swe uszy xD (Gitara nie moje powołanie). To chyba tyle chciałem tylko się pochwalić Perkusją i kapelą rockową ;].