No... Gram na perkusję z 6 lat, mam swą kapelę "Rising Tears" Perkusję mam we krwi, a jak się zabiorę do gitary to uciekajcie lub kryjcie swe uszy xD (Gitara nie moje powołanie). To chyba tyle chciałem tylko się pochwalić Perkusją i kapelą rockową ;].
Perkusja ktoś też?
zazdroszczę co jest rzadkie bo chciał bym grać ale no jak na razie nie wiem gdzie kupić jakąś porządną, tanią perkusje no i mam zamiar iść do szkoły muzycznej a poza tym życzę sukcesów twej kapeli choć wiesz ja bym chyba was nie słuchał ale to tylko dlatego ze rocka jako rocka nie lubię ale są wyjątki
A macie jakieś dema, krótkie nagrania? Chętnie bym posłuchał. Ja na gitarze uczę się grać samemu, co do perkusji to tylko raz miałem okazję spróbować coś wystukać (próbowałem zagrać z pamięci Mr. Brownstone wg. Velvet Revolver i Queen We Will Rock You). Za jakieś 3-4 lata kiedy się podszkolę zakupie sobie gitarę typu Les Paul ,lecz to daleka przyszłość.
My nowicjusze crracked, jeszcze nie mamy dema, jesteśmy w etapie ćwiczeń czasem puścimy cover'a ale nam się nie udaje jak mówię trenujemy do bólu, bo wiemy co może nas czekać co do perkusji Coronius to nie wiem gdzie ją kupić, mi tatko kupował on też muzyk ;p
Ja "gram" na perkusji u wujka który jest muzykiem a , że bywam u niego dość rzadko to moja umiejętność nie jest zbyt wysoka
GZ dla ciebie za kapelę i 6-cio letnie doświadczenie.
Dziękuje, dziękuje wiesz kapelę tą moją zbierało się ok. 2 lat O__O moi koledzy z kapeli szukali przez 1,5 roku perkusisty -.- czyli oczywiście mnie
Silent tak z ciekawości chciałbym się Ciebie zapytać ,czy na perkusji gra się z nut, może są jakieś tabulatury czy coś podobnego do akordów? Czy po prostu grasz z pamięci? A tak po za tym w sobotę jadę kupić nową gitarkę w granicach 400 zł. Musiałem się pochwalić
Nie no oszalałeś na perce nie gra się z nut ja najczęściej grywam z pamięci a czasem używam tabów Gz gitarki
Nice Silent. Teraz cos malo perkusistow jest.. Ja gram w zespole ze znajomymi (swierzy zespol, gram na gitarze xD) i nie mamy perkusisty :x Poprzedniego wywalilismy bo tak marudzil ze nic nie moglismy zagrac x.x Osobiscie mam dosc male doswiadczenie w grze na gitarze (1 rok xD), ale dzieki wiedzy ktora posiadlem w szkole muzycznej (6lat na akordeonie, ktorego nie nawidze xD) ucze sie calkiem szybko, jak powiedzial moj nauczyciel spiewu
Jak juz sie chwalicie to ja tez xD
A ja odświeżę temat. Gram półtora roku w trzech zespołach: jazzowym, rockowym i soul metalowym
Jakich pałek używacie? Ja Sygnowanych przez Steve'a Gaad'a Vic Firth'ów black nylon
W 3 zespołach? Jeden się rozpadł rok temu... W drugim grasz tylko z basistą a w trzecim jedynie covery
//Ja tu czuje wrogość...? - R3m4ke
Nawet ja się zastanawiam, dlaczego w taki sposób to napisał... -Slod
//To ja też się mu w posta wepchnę. - Mr. Hania
// I ja chociaż nie mogę xD - Iraasta
1. Tego który się rozpadł nie policzyłem
2. Tylko z basistą, ale to też zespół, posłuchaj sobie Woody Alien, tam też grają tylko we dwóch, a to jeden z lepszych Krakowskich młodych zespołów.
3. A umiesz zacząć grać nie grając coverów? Ty w ogóle nie umiesz grać wiec się nie wypowiadaj, poza tym nie tylko covery, bo mamy 2 własne kawałki.
@Slod bo zazdrości.
@crracked gra się z pamięci, ale z nut też się da
No... Gram na perkusję z 6 lat, mam swą kapelę "Rising Tears" Perkusję mam we krwi, a jak się zabiorę do gitary to uciekajcie lub kryjcie swe uszy xD (Gitara nie moje powołanie). To chyba tyle chciałem tylko się pochwalić Perkusją i kapelą rockową ;].