PES czy FIFA 2016?

Witam was, mam parę pytań odnośnie kolejnych odsłon fify i pesa.

Pytanie, do obecnej wersji PES, jak duża jest ilość graczy na PC? W fife w UT nie ma żadnego problemu ze znalezieniem graczy, szuka do kilkunastu sekund max.

Co kupujecie w następnym roku fifacze? Przerzucacie się może na PES?

Zraża mnie tylko do fify polityka EA i troszkę sam gameplay.

A propos gameplay w PES (miałem okazje zagrać kilkanaście meczy) spodobał się bardzo. Być może to tylko takie chwilowe wrażenie bo to było coś nowego, i nie wiem jak na dłuższą metę by się grało.

Mam lekką nadzieje że EA dostanie jakiegoś bata finansowego i wszyscy by grali w PES.

Mówię to z bólem serca bo kupowałem ten tytuł od ponad bodajże 8 lat. Tyle, że w ostatnich latach kupowałem ten tytuł tylko dla UT.

Jeśli chcesz się dobrze bawić piłką do Pes, jeśli chcesz mieć licencje na zawodników to Fifa. Pro ma dobry gamplay, jednak w ostatnich tytułach skopali trochę poziom trudności.

PES, na pewno nie kupie już nic od tej bandy szmaciarzy EA.

PES, na pewno nie kupie już nic od tej bandy szmaciarzy EA.

Jakby wszyscy tak zrobili :D

W końcu jakby EA nie zmieniło polityki (zaznaczając, że każdy by orał w pesa) to w którymś momencie konami by może miało licencje.

Licencje to żaden problem, kilka godzin po premierze już można wgrywać OF'y na kluby, stroje, piłkarzy. Ja tam na pewno wybiorę PES'a, mam sentyment do tej gry, w 6 przegrałem kilka lat i zawsze dobrze się do niej wraca. Co do 2016 to mam jedynie nadzieje, że na PC dostaniemy tą samą wersję co na konsole nowej generacji inaczej będzie d*pa.

Co do fify, nie lubię elektroników, nie gram w ich gry, a do tego PES gameplay'owo jest lepszy.

Witam was, mam parę pytań odnośnie kolejnych odsłon fify i pesa.

Pytanie, do obecnej wersji PES, jak duża jest ilość graczy na PC? W fife w UT nie ma żadnego problemu ze znalezieniem graczy, szuka do kilkunastu sekund max.

Co kupujecie w następnym roku fifacze? Przerzucacie się może na PES?

Zraża mnie tylko do fify polityka EA i troszkę sam gameplay.

A propos gameplay w PES (miałem okazje zagrać kilkanaście meczy) spodobał się bardzo. Być może to tylko takie chwilowe wrażenie bo to było coś nowego, i nie wiem jak na dłuższą metę by się grało.

Mam lekką nadzieje że EA dostanie jakiegoś bata finansowego i wszyscy by grali w PES.

Mówię to z bólem serca bo kupowałem ten tytuł od ponad bodajże 8 lat. Tyle, że w ostatnich latach kupowałem ten tytuł tylko dla UT.