Mam taki problem że gdy wchodze na jaka kolwiek strone(nie wliczajac facebooka) wyskakuje mi blad..."Ta strona zawiera petle przekierowan"
wyczysciłem juz pamieć podreczna/pliki cookies zmienialem przegladarke jakies inne pomysły ?
Mam taki problem że gdy wchodze na jaka kolwiek strone(nie wliczajac facebooka) wyskakuje mi blad..."Ta strona zawiera petle przekierowan"
wyczysciłem juz pamieć podreczna/pliki cookies zmienialem przegladarke jakies inne pomysły ?
wajrus :s
robiłęm skana avastem nic nie znalazl QQ
ok juz wszystko gra(poki co)
EDIT
Tak jak myślałem bład powrocił chyba zrobie reinstalla windowsa.... bo nie chce mi sie z tym
Jakies pomysł bo daemon toolsa nie moge zainstalowac nawet
Mój kolega tak ostatnio miał. Pomogło jedynie reinstal windowsa
ael całkowity reinstall ? Bo format dysku c nie pomogl ...... jakies inne pomysły co to moze byc ?
zrobilem scana adwcleaner'em i zresetowalem kompa lecz problem nie zniknął
Próbowałes po prostu przywrócić domyślne ustawienia internetu ? Zakładam że masz firefoxa (jeśli nie , to poszukaj w necie jak to zrobić w chrome/operze/explorerze) Na firefox'ie wygląda to tak :
Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > a tutaj zależnie od wersjii firefoxa będziesz miał odśwież firefox , czy przywróć firefox , powinieneś znaleść .
Jak nie pomoże to poszukaj na necie programów do czyszczenia kompa/przeglądarki ze złośliwego oprogramowania
Albo spróbuj otworzyć sobie panel sterowania , i w dodaj/usuń programy , poszukaj na liście czegoś "podejrzanego" . Sam miałem kiedyś problemy z przeglądarką , żaden program nie mógł nic znaleść , a po przeszukaniu listy programów znalazłem to co było przyczyną moich problemów .
Walcz , nie poddawaj się : P Pozdrawiam
Z tego co ja wiem to wina daty na komputerze lub dns'a. W skrocie odpal cmd (znaczek windowsa + R, tam wpisz cmd i uruchom) i wpisz np "ping google.pl". I stamtad spisz/skopiuj adres IP strony.
Odpal przegladarke i tam wpisz/wklej ten adres IP. Jak zadziala i sie odpali normalnie to po prostu masz wywalonego dns'a
Reset ustawien przegladarki nie pomogl...A co do cmd to po wpisaniu tego ip w przegladarke wyskakuje ten sam bład
Może jescze raz zrobie reinstalla przegladarki...
A mam pytanie bo jak normalnie usune google chrome to zostana tam jakies pliki czy jest jakis program ktory to całkowicie usunie ?
ściągnij sobie dr.web lub/ i Malwarebytes Anti-Malware przeskanuj, co wykryje usuń . Najwyżej użyj Combofix'a w ostateczności .
usuniecie całkowite starej i zainstalowanie nowej przegladarki nie pomogło...... Czemu napisales "Najwyżej uzyj combofixa w ostatecznosci." dlaczego niby w ostatecznosci ?
usuniecie całkowite starej i zainstalowanie nowej przegladarki nie pomogło...... Czemu napisales "Najwyżej uzyj combofixa w ostatecznosci." dlaczego niby w ostatecznosci ?
Combofixa używasz na swoją odpowiedzialność , jest to program , który bardzo dogłębnie ingeruje w pliki systemu. Chociaż ja go używam od dawna i problemów nie miałem z nim ale autor poprostu tak ostrzega . ;3
Jeszcze polecam programik "HitmanPro"
Ja używam tych 3 programów które wymieniłem i komputer czysty . Ostatnio brat jakieś zdjęcia mi na kompa ściągnął , AdwCleaner nic nie wykrył , Dr.Web wykrył 5 zagrożeń a Malwarebytes około 20 . + Hitman Pro jedno zagrożenie i jakieś śmieci z przeglądarek .
Tak więc 3 niewielkie programy + antywirus i dobry firewall i mam pewność że komputer czysty na dodatek raz w miesiącu skan i cacy.
Juz scanuje wyniki podam ja wszystko sie zrobi W ostatecznosci calkowita reistalacja windowsa tak ?
Nic nie znaleziono.Juz nie mam siły...Czy jest to mozliwe ze to wina dostawcy internetu ?
Dzieje się tak tylko na jednej stronie czy na wszystkich? Oraz czy tylko na jednej przeglądarce?
Próbowałeś Combofixa?
-.- HitmanPro?
Skanowałeś opcją dokładnego/pełnego czy szybkiego ?
Próbowałeś wyczyścić rejestr jakimś programem typu CCleaner po usunięciu przeglądarki?
Na pewno nie wina dostawcy internetu - wtedy bys mial komunikat typu "brak dostepu do sieci", a nie petla przekierowan, po za tym - google, fb itd by tez nie dzialaly. Nwm czemu ale mi sie wydaje ze to wina jakis ustawien sieciowych... Router/modem resetowales? A probowales uzyc "rozwiaz problemy" w przypadku sieci? Nie powinno nic wykryc bo masz internet, ale powinienes miec kilka opcji do wyboru pozniej w tym do "problem z konkretna witryna/strona" i w tym podajesz adres strony ktora sie nie otwiera. Wtedy zobaczymy co microsoft o tym powie
ComboFix
Załatwi wszystko odpal go bo jeśli to wirus to się nie ukryje. Tylko wyłącz antywirusa i odpal combo jako administrator.
Jakiej przeglądarki używasz?
Odpal IE wejdź w opcje internetowe/zaawansowane i zakładkę resetuj. W chromie ustawienia/pokaż zaawansowane/resetowanie ustawień.
Skanowanie robilem standardowe czyli szybkie chyba...A teraz to już żadne strony nie działają myślałem ze całkowita czystka skoro format usuwa wszystko to wirusy teżale nie stety to nie pomogło...Wiec to jest wina routera? Jutro sprobóje z opcja rozwiaz problemy
Nie rób skanów bo wirus mógł już trochę głębiej przeniknąć i antywirus może już mu naskoczyć.
Odpal tego combofixa tak jak napisałem bo bez powodu taki błąd nie wyskakuje