"Ta gra jest czymś nowym, w takim sensie, że nie bazowałem na gotowych 'skryptach', silnikach i rozwiązaniach." ~Troxu
PGR Online - Farma + PVP
Tez sie pisze na testy
Aktualizacja - nowe grafiki, dodaliśmy kolejne funkcje klubowe.
@Lisu006: coś mnie forum nie raczyło powiadomic o nowych wiadomościach w temacie. Z opóźnieniem, ale wysyłam zaproszenie.
@Damax: tematyka dobra jak każda inna. Przede wszystkim jest to prosta do stworzenia gra, idealna jako 'rozgrzewka' i ogólne zapoznanie się z tematyką tworzenia gier (tak, gry pisze się zupełnie inaczej niż oprogramowanie dla biznesu). Czy to wypali? Nie wiem, jak na razie, patrząc po ilości osób na testach mam wrażenie, że jest dużo, dużo lepiej niż w przeciętnej, amatorskiej produkcji typu mmorpg.
@Troxu: zapraszam Cię na testy. Zobaczysz, że to nie jest oparte o żaden standardowy silnik.
Słusznie robisz, że nie piszesz czegoś bardzo skomplikowanego, później okazuje się że proste rzeczy są trudne do napisania, piszę to z własnego doświadczenia Ja również z chęcią bym przetestował twoją grę jeśli można prosić o zaproszenie
mogę potestować
O ile to dalej aktualne, też chciałbym przestestować, hehć...
Co nowego w kolejnej aktualizacji:
- Rozbudowa okna statusu klubu (drzwi)
- Możliwość anulowania zadania
- Zadania na punkty klubowe
- Zmniejszenie kar (z 48h do 24h)
Dawaj mnie, mogę potestować grę możesz liczyć na raport 24/7
bawib@poczta.fm
pomoge
Dzięki za zgłoszenia, zaproszenia wysłane.
Jeżeli dalej aktulane to też bym chciał przetestować gre.
A też po testuje zobaczymy co z tego będzie
Też bym dołączył do testów wyślij na mateuszkantyka5@hotmail.com.
Zaproszenia wysłane, dzieki za zainteresowanie.
EDIT:
Aktualizacja, co dodaliśmy:
- podział rynku na skup i sprzedaż,
- dodawanie do własnej listy skupu,
- usuwanie z własnej listy,
- dodatkowe informacje na oknach handlu,
- czyszcząc pole uprawne można znaleźć pieniądze.
'Zatrudnimy' grafika, który umie malować (tła, budynki, postaci).
gra nie powstała na oryginalnym pomyśle, jednak posiada pomysł na siebie i smaczki, których inne gry tego typu nie mają, jednak brakuje mi tutaj mocniejszego ducha rywalizacji, czegoś co by zatrzymało na dłużej (nie wiem czego dokładnie), gra ma mało graczy ale to wina zamkniętego dostępu więc tym się nie martwię. Podsumowując gra ma potencjał i jeśli dalej będą dodawane ciekawe pomysły to gra powinna się wybić. Życzę sukcesu tej produkcji
Nie wiem czy tego nie ma ale jezeli nie no to mozna sprobowac; co do sposobu wybicia to polecil bym zrobienie rankingu w kilku tabelach np; najbardziej rozbudowana farma,najladniejszy ogrod,najwiecej zdobytych punktow,najwyzszy poziom itd.
Nie wiem czy tego nie ma ale jezeli nie no to mozna sprobowac; co do sposobu wybicia to polecil bym zrobienie rankingu w kilku tabelach np; najbardziej rozbudowana farma,najladniejszy ogrod,najwiecej zdobytych punktow,najwyzszy poziom itd.
rzeczy tu wymienione są w zielonym imperium, więc nie wiem w jaki sposób powielając pomysły innych gier można się wybić na rynku
Chętnie przetestuję, są teraz wakacje więc mam sporo wolnego czasu.
Zaproszenie wysłane.
Duch rywalizacji, mam nadzieję, że powstanie. We wspomnianym tu ZI i w WF w klubach nie było nagród a mimo wszystko gracze 'cisnęli', żeby to właśnie ich klub znalazł się w top. Problem jest taki, że na testy zgłasza sie wiele osób, ale ci ludzie szybko odpadają. Nie wiem, czego sie spodziewają, to jeszcze nie w pełni gotowa gra, mamy szkice i puste tła zamiast ładnych grafik, sporo osób klika dla samego klikania, szukając błędów, nie angażują się w rozgrywkę.
Był problem z dostepnością surowców na rynku - juz rozwiazany po wprowadzeniu skupów. Wprowadzanie kolejnych rzeczy to czasem tygodnie pracy (nie mamy armii programistów), często jest tez tak, że ludzie oczekuja po prostu innego rodzaju rozgrywki.
Jednak nie jest źle. Spora grupa osób zbiera i sadzi, nabija poziomy. Wśród nich są i tacy, ktorzy dołączyli na testy nawet kilka miesięcy temu - podziwiam ich, wytrwali i nabili pierwsze poziomy gdy nawet rynek nie działał
Wybić sie można kopiujac mądrze pomysły z innych gier, zachowując jednak swoje własne w odpowiednich proporcjach. Są rzeczy, których ludzie niejako po prostu spodziewają się w takiej grze - widzieli to w wielu innych, chcą widzieć i tutaj.