Kolejna z produkcji "bardzo" zagranicznych. Wyczekałem się na nią i wypada przypomnieć o jej istnieniu. Jest ona ciągle rozwijana i co najlepsze. Mamy do niej zangielszczenie! Jednak rejestracja, download i aplikacja samego patcha ENG budzi kilka problemów. Dlatego łapcie pierwsze trzy poradniki. Jeśli macie jakieś pytania lub potrzeba coś wyjaśnić to zapraszam do dyskusji. Napiszcie też jak wam się grało. Dodam jeszcze, że gra ma bardzo małe wymagania!
Phantasy Star Online 2 - Rejestracja, download, zangielszczenie i cała reszta
Wiem że 1 część byłą na Abonament, 2 także jest ? czy jest za free
Free. Zarówno gra jak i rejestracja nie wymagały wniesienia opłat.
co oznacza blad 025 przy rejstracji?
co oznacza blad 025 przy rejstracji?
Screen daj
Pewnie źle przepisałeś kod z obrazka jeśli to w czasie rejestracji.
tak źle przepisany obrazek ogólnie przyjrzyjcie się bo tam można przez tło źle odczytać znaki :]
ciężko jest to przepisać ;p
ok niby wszystko ok tylko ze jak wlaczylem gre to menu i tworzenie postaci jest po japonsku tak powinno byc czy raczej cos popsułem ??
Menu powinno być ENG. Czasem w cinematikach masz japoński. Dajcie fotki jak coś.
ok juz wiem w czym kwil problem po prostu niby sie sciangely a tak naprawde nie patch angielskie wiec na nowo je musialem sciagac :]
gra ktos jeszcze bo mam zamiar odpalic swoje stare konto na vicie ?
Witam! Naszła mnie ochota na to MMO po obejrzeniu kilku gameplayerów i mi się gra spodobała. Nie mam zamiaru czekać Bóg wie ile na wersję EU. I stąd moje pytanie. Czy da się normalnie grać na wersji JP? Chodzi ogólnie o PING.
@Aragmor Jeśli można popraw pierwszy post, ponieważ gdy w to wchodzę pojawia się komunikat "Strony nie znaleziono", a wyraźnie widzę, że jest na blogu
Poprawię jeszcze dzisiaj. Pracuję nad blogaskiem i mam dla was kolejną grę ogarniętą.
@Aktualizacja
Będzie wersja ENG bez zabawy w moje poradniki. Jeśli jednak nie chcecie czekać to pobierajcie wersję JP ze zangielszczeniem.
Siema. Ja mam problem taki, że w Tweakerze do zangielszczenia mam wpis: "Story Patch: NOT Compatible, Do NOT install". W jaki sposób mogę to zmienić ?
EDIT: I jeszcze "Does the item patch work with the newest PSO2 version?: No"
Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić
Masz poczekać, aż translatorzy przetłumaczą ostatniego patcha.
Podstawy angielskiego.
Ok Dzięki za pierwszą część Twojej odpowiedzi. A co do angielskiego to rozumiem o co chodzi z treści.. Myślałem, że to sprawa techniczna ze strony komputera w sensie źle zainstalowana gra/nieodpowiednia lokalizacja/mój błąd podczas jakiegoś etapu w poradniku....
Siema. Ja mam problem taki, że w Tweakerze do zangielszczenia mam wpis: "Story Patch: NOT Compatible, Do NOT install". W jaki sposób mogę to zmienić ?EDIT: I jeszcze "Does the item patch work with the newest PSO2 version?: No"Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić
jesli uzywasz pso2tweaker muisz odznaczyc
i to wszystko.
ps. itemy beda w jezyku jpn
Znalazłem rozwiązanie problemu z zangielszczeniem!
Jeśli wszystko robisz tak jak w instrukcji na blogu, ale dalej masz japońską wersję. Ja zrobiłem jak kolega radzi u góry, ale dalej nie działało. Nie wiem czy będzie działać mój sposób jeśli tego nie odznaczycie. Można podmienić pliki ręcznie( odkrycie roku xD). Szukacie pliku rar o nazwie ENPatch. Rozpakowujecie gdzie chcecie, wrzucacie do pso2_bin>data>win32 Podmieniacie pliki i... mnie zadziałało. Z czego się olbrzymie cieszę, bo grałem po japońsku.
Ja pięknie jest zamiast krzaczków widzieć angielski *-*
Gdzie masz ten plik ENGPatch. Dodam to rozwiązanie do poradnika.
engpatch mozna zasac przy pomocy pso2tweaker lub zasac recznie ze strony psumods