Phoenix Dynasty Online

Phoenix Dynasty Online

Witaj graczu na forum gry MMO o nazwie Phoenix Dynasty Online / w skrócie PDO/

Gra ta jest całkowicie bezpłatna lecz przed przystąpieniem do gry wymagana jest rejestracja gracza na stronie głównej , link do tej strony: http://pdo.enjoymmo.com/index.html

Na tej stronie można również ściągnąć grę w zakładce Download , polecam zrobić to za pomocą programu BitComet gdyż jest to najszybszy sposób. Gra po zainstalowaniu na twardym dysku będzie zajmowała około 1,2 GB Gra nie ma żadnych specjalnych wymagań sprzętowych , więc zwykłej klasy komputer PC z łączem internetowym będzie wystarczający do rozpoczęcia gry. Grafika tej gry określana jest mianem 2,5D , postać porusza się płynnie a krajobraz starodawnych Chin ze szczególnym odbiciem drobiazgowych elementów dodaje tej grze niesamowitego wrażenia.Dodatkowym atutem tej gry jest bardzo intuicyjny panel sterowania postacią , przechowywania przedmiotów oraz używanie zaklęć. Jedynym minusem jaki znalazłem w tej grze jest oprawa dźwiękowa, gdyż po paru godzinach gry staje się ona monotonna oraz robi się męcząca – zawsze można ją przyciszyć lub wyłączyć. Z tego co słyszałem w nowym uaktualnieniu ma to być poprawione.

Teraz coś o samej grze:

Na samym początku przed rozpoczęciem gry mamy do wyboru 4 postacie

Pallady (Paladin) – atakuje wyłącznie bronią ręczną

zabójca (Assasin) – posiada możliwość ataku z daleka

czarodziej (Wizzard) – używa głównie zaklęć ,również może atakować z daleka

ksiądz (Priest) – jako jedyny posiada zaklęcia leczące rany oraz potrafi przyzywać zwierzęta do walki

Gra rozpoczyna się w wiosce o nazwie Phoenix Village , na samym początku trzeba porozmawiać z postacią Teacher – jest to NPC ( Non Player Character to wszelkie postacie drugoplanowe z którymi Bohaterowie Graczy mogą ubijają interes, otrzymywać misje lub wskazówki ->patrz Wikipedia) . Tam nauczymy się podstaw gry , zostaną nam wyjaśnione klawisze funkcyjne oraz otrzymamy pierwsze

misje/ questy do wykonania. Gdyby ktoś miał jednak problem ze zrozumieniem lub wykonaniem misji proszę zajrzeć pod adres http://pdobbs.enjoymmo.com/thread-1305-1-1.html – jest tam dokładna instrukcja .

Po osiągnięciu poziomu 10 , można udać się do portalu / lewy górny róg mapy / który przeniesie nas do Sun City – centralnego miasta z którego będziemy mogli się przenosić do pozostałych obszarów. Na początku należy porozmawiać z NPC o nazwie State Consultant (283,153) – w nawiasie będę starał się podawać ich pozycje w celu łatwiejszego ich odnalezienia ; gdzie zostaniemy poinformowani o obecnej sytuacji oraz o zasadzie działania 5 Elementów . Następnie należy się udać do Elemental Master w Sun City – można nacisnąć klawisz M = Mapa i tam poszukać jego pozycję . Po rozmowie z Elemental Master zostanie przydzielone nam zadanie wybrania jednego z 5 elementów które rządzą światem, jest to woda/water , ziemia/earth , ogień/fire , metal/metall , drzewo/wood . Trzeba pamiętać że do każdego elementu są przypisane dodatkowe umiejętności / scrolle oraz że nie ma możliwości późniejszej zmiany swojego atrybutu. Pełna Informacja pod adresem: http://pdo.enjoymmo.com/html/GameGuide/Fea...0071128/61.html

Gra oferuje wiele możliwości rozwoju swojej postaci , Jest bardzo wiele ciekawych misji do wykonania ,które są jedynie ograniczone levelem gracza. Dodatkowo ciekawe są pojedynki PvP w czasie których możemy zmierzyć się z innymi przeciwnikami i spróbować swoich sił.Jest możliwość wykonania TQ / Team Quest / czyli misji zbiorowej gdzie grupa graczy minimum 5 osób wspólnie stara się wykonać powierzone zadanie .Po przystąpieniu do Gildii / zakonu można wziąć udział w bitwie o Bayer – gdzie zakony walczą pomiędzy sobą o zdobycie miast.

Jest to mój pierwszy opis gry ,a zarazem najtrudniejsze zadanie gdyż przy tak rozbudowanej fabule i wielu możliwościach, opisanie tej gry w kilku zdaniach jest wręcz niemożliwe.

Miałem okazję spotkać się z wieloma graczami z naszego ,więc postaram się poniżej napisać pytania jakie otrzymywałem wraz z odpowiedziami

W grze panuje oficjalnie język angielski i wszyscy gracze są zobowiązani do jego używania , jeżeli ktoś nagminnie łamie ten zakaz , obraża innych graczy ,wyraża się wulgarnie lub spammuje będzie ukarany przez administratorów tej gry.

Mount – czyli zwierzak jakiego możemy w grze dosiąść , pierwszego konia otrzymamy za darmo w Phoenix Village i będziemy mogli go dosiąść po osiągnięciu poziomu 16, wszystkie zwierzęta posiadają punkty życia HP które można u nich odnowić – z wyjątkiem pierwszego konia otrzymanego za darmo. W tym przypadku to ikona przedstawiająca siodło które należy przeciągnąć myszką na właściwe pole przy postaci.

Souls Spares – ponieważ do użycia nowych scrolli są wymagane punkty mocy należy się udać do Sun City i porozmawiać z Element Master który przeniesie cię do jaskini , znajduje się tam 5 portali zgodnie z 5 elementami. Odnajdź swój atrybut i użyj portal aby się tam przenieść. Będą tam potwory zgodnie z twoim elementem ,Zabijaj te które mają poziom zbliżony do twojego aż któryś z nich pozostawi ten przedmiot oraz zbieraj punkty magii dla otrzymania nowych umiejętności W zależności od tego co wybrałeś w momencie podniesienia poziomu – możesz Souls Spares wymienić na taką nagrodę u Skill Trainer w Sun City

Scroll / Skill – wraz z podnoszeniem swojego poziomu będzie możliwość podniesienia swoich umiejętności , Podstawowe zdolności można podnieść u Skill Trainer gdzie będzie potrzebne złoto, Umiejętności zgodne z twoim elementem będą wymagały punktów magii oraz scrolla zgodnego z twoim elementem – Można go zdobyć zabijając potwory z poziomem wyższym od twojego o minimum 3 lub handlując z innymi graczami

PP – Phoenix Points ,w grze istnieje również druga waluta za którą można kupić dodatkowe przedmioty zwane jako itemki , skórki na broń lub specjalne gemy zwiększające skuteczność przedmiotów . Można kupić również dodatkowe zadania lub misje u NPC o nazwie Mysterious Merchant

Server Time – serwer znajduje się w USA ,dlatego czasem obowiązującym w tej grze jest

czas amerykański zgodnie z GMT -8:00

Pvp – pojedynek dwóch lub więcej graczy przeciwko sobie , aby aktywować taką możliwość należy nacisnąć klawisz K , zmieni się wtedy znaczek w lewym górnym rogu nad obrazkiem postaci. Należy jednak uważać aby nie atakować innych graczy gdyż można uzyskać miano przestępcy i w tej sytuacji każdy inny gracz będzie was mógł atakować

Tower of Regreat – W Sun City znajduje się wieża w której na 14 piętrach znajdują się potwory z narastającym poziomem – jest to doskonałe miejsce do zdobycia złota , doświadczenia oraz materiałów do zrobienia własnych itemków

Gold – można je zdobyć zabijając humanoid monster – czyli potwory o ludzkim yglądzie i wiadomo ,że czym wyższy ma poziom tym lepsza kasa , można handlować z innymi graczami , a od poziomu 30tego robić zadania jakie daje Prince Percuilar w Sun City

Honor i Krew – to nazwa polskiej gildii którą specjalnie wyróżniam moim postem ,za ich wkład do gry oraz za to że są i grają . Myślę że z radością przyjmą w swe progi każdego nowego gracza z naszego kraju.

Mógłbym pisać i pisać jeszcze długo o tej grze , można by nawet powiedzieć że jestem jej fanatykiem. Jeżeli ma ktoś z Was jakieś pytania to proszę je pisać tutaj po polsku ,a ja postaram się bezzwłocznie na nie odpowiedzieć . Można mnie też szukać w grze , staram się być codziennie mój IGN: Supian , gildia THE

Zapraszam Wszystkich do Wspólnej Zabawy

Enjoy PDO

Supian

A new exciting event incoming for new expansion 7400

PHOENIX DANCING

Przyłącz się do wspólnej zabawy i otrzymaj wspaniałe prezenty

Z okazji nadchodzącej 2 rocznicy otwarcia gry Pheonix Dynasty Online oraz wejściem w życie

najnowszego dodatku do gry o nazwie Phoenix Dancing została przygotowana dla wszystkich

specjalna promocja . Każdy nowy gracz który w dniach 20 lipiec – 20 sierpień otrzyma zaproszenie

do gry i przyłączy się do wspólnej zabawy zostanie nagrodzony wspaniałymi prezentami. Do zdobycia są egzotyczne mounty , wspaniałe gemy wzmacniające przedmioty oraz specjalne narzędzia które pomogą Wam przy kształceniu swoich umiejętności w craftingu.

Dodatkowe nagrody są uzależnione osiągnięciem poziomu w grze i są to :

powyżej poziomu 12 – nagroda: Growth Potion 3 szt, Experience Tonic 2 szt.

, Great Yitong / do teleportacji 1 szt..

Powyżej poziomu 30 – nagroda: zestaw materiałów do zrobienia własnej niepowtarzalnej broni,

Magic Potion– 4 szt, HP and MP Potion – 1 szt. /100 krotnego użycia/

Powyżej poziomu 50 – nagroda: zestaw materiałów do zrobienia własnej magicznej biżuterii /

pierścienie i naszyjniki / dodatkowo 2000 pkt reputacji oraz za darmo zostanie otwarta ostatnia trzecia strona w skrzyni do przechowywania przedmiotów

Nagrodą dla osób które zaproszą nowych członków będą dodatkowe punkty reputacji przyznawane stosownie do osiągniętego poziomu w grze przez zaproszoną osobę.

Będą one wynosiły 200, 400, 1000, 2000 pkt reputacji , dodatkowo będą również w prezencie gemy i materiały do craftingu

Zasady konkursu:

Jako gracze możecie Zaprosić do wspólnej zabawy wszystkich Waszych przyjaciół , znajomych,

a nawet członków rodziny. Wyślijcie dla nich zaproszenie umieszczając je na oficjalnym forum

poświęconym grze PDO – start 20 Lipca /

Trzeba zamieścić tam swój nick z gry oraz podać nick/imie osoby którą chcielibyście zaprosić.

Po sprawdzeniu poprawności przez serwis gry PDO oraz zgodnie z ich decyzją ,tym osobom

będą przyznane zaproszenie

Przez cały okres promocji do dyspozycji graczy w grze online będzie dostępny Game Master team który na bieżąco wyjaśni i odpowie na wszelkie pytania

Jeżeli wcześniej nie grałeś w grę PDO Phoenix Dynasty Online a chciałbyś w tym okresie się przyłączyć i skorzystać z promocji to wyślij do mnie pm.B)

Co sadzicie o tej nowej grze?

Ja mam 21 lvl, co prawda wbilem go w nie cale 2h ale gra ogolnie jest fajna...

A poz tym jest juz jakiejs Forum PL o tej grze ?