Phoenix Dynasty

Już pobrałem za kilka minut zacznę grać jaki serwer?

Najlepiej zacznij gre na Metal gdyż za kilka dni i tak te 2 serwery będą połączone w jeden.

Jeśli byłbyś tak miły to podczas rejestracji wpisz mojego nicka : supian

zawsze to jakieś małe profity dla mojej skromnej osoby

Udanej zabawy

Supian

A new exciting event incoming for new expansion 7400

PHOENIX DANCING

Przyłącz się do wspólnej zabawy i otrzymaj wspaniałe prezenty

Z okazji nadchodzącej 2 rocznicy otwarcia gry Pheonix Dynasty Online oraz wejściem w życie

najnowszego dodatku do gry o nazwie Phoenix Dancing została przygotowana dla wszystkich

specjalna promocja . Każdy nowy gracz który w dniach 20 lipiec – 20 sierpień otrzyma zaproszenie

do gry i przyłączy się do wspólnej zabawy zostanie nagrodzony wspaniałymi prezentami. Do zdobycia są egzotyczne mounty , wspaniałe gemy wzmacniające przedmioty oraz specjalne narzędzia które pomogą Wam przy kształceniu swoich umiejętności w craftingu.

Dodatkowe nagrody są uzależnione osiągnięciem poziomu w grze i są to :

powyżej poziomu 12 – nagroda: Growth Potion 3 szt, Experience Tonic 2 szt.

, Great Yitong / do teleportacji 1 szt..

Powyżej poziomu 30 – nagroda: zestaw materiałów do zrobienia własnej niepowtarzalnej broni,

Magic Potion– 4 szt, HP and MP Potion – 1 szt. /100 krotnego użycia/

Powyżej poziomu 50 – nagroda: zestaw materiałów do zrobienia własnej magicznej biżuterii /

pierścienie i naszyjniki / dodatkowo 2000 pkt reputacji oraz za darmo zostanie otwarta ostatnia trzecia strona w skrzyni do przechowywania przedmiotów

Nagrodą dla osób które zaproszą nowych członków będą dodatkowe punkty reputacji przyznawane stosownie do osiągniętego poziomu w grze przez zaproszoną osobę.

Będą one wynosiły 200, 400, 1000, 2000 pkt reputacji , dodatkowo będą również w prezencie gemy i materiały do craftingu

Zasady konkursu:

Jako gracze możecie Zaprosić do wspólnej zabawy wszystkich Waszych przyjaciół , znajomych,

a nawet członków rodziny. Wyślijcie dla nich zaproszenie umieszczając je na oficjalnym forum

poświęconym grze PDO – start 20 Lipca /

Trzeba zamieścić tam swój nick z gry oraz podać nick/imie osoby którą chcielibyście zaprosić.

Po sprawdzeniu poprawności przez serwis gry PDO oraz zgodnie z ich decyzją ,tym osobom

będą przyznane zaproszenie

Przez cały okres promocji do dyspozycji graczy w grze online będzie dostępny Game Master team który na bieżąco wyjaśni i odpowie na wszelkie pytania

Jeżeli wcześniej nie grałeś w grę PDO Phoenix Dynasty Online a chciałbyś w tym okresie się przyłączyć i skorzystać z promocji to wyślij do mnie pm. :)B)

A new exciting event incoming for new expansion 7400

PHOENIX DANCING

Przyłącz się do wspólnej zabawy i otrzymaj wspaniałe prezenty

Z okazji nadchodzącej 2 rocznicy otwarcia gry Pheonix Dynasty Online oraz wejściem w życie

najnowszego dodatku do gry o nazwie Phoenix Dancing została przygotowana dla wszystkich

specjalna promocja . Każdy nowy gracz który w dniach 20 lipiec – 20 sierpień otrzyma zaproszenie

do gry i przyłączy się do wspólnej zabawy zostanie nagrodzony wspaniałymi prezentami. Do zdobycia są egzotyczne mounty , wspaniałe gemy wzmacniające przedmioty oraz specjalne narzędzia które pomogą Wam przy kształceniu swoich umiejętności w craftingu.

Dodatkowe nagrody są uzależnione osiągnięciem poziomu w grze i są to :

powyżej poziomu 12 – nagroda: Growth Potion 3 szt, Experience Tonic 2 szt.

, Great Yitong / do teleportacji 1 szt..

Powyżej poziomu 30 – nagroda: zestaw materiałów do zrobienia własnej niepowtarzalnej broni,

Magic Potion– 4 szt, HP and MP Potion – 1 szt. /100 krotnego użycia/

Powyżej poziomu 50 – nagroda: zestaw materiałów do zrobienia własnej magicznej biżuterii /

pierścienie i naszyjniki / dodatkowo 2000 pkt reputacji oraz za darmo zostanie otwarta ostatnia trzecia strona w skrzyni do przechowywania przedmiotów

Nagrodą dla osób które zaproszą nowych członków będą dodatkowe punkty reputacji przyznawane stosownie do osiągniętego poziomu w grze przez zaproszoną osobę.

Będą one wynosiły 200, 400, 1000, 2000 pkt reputacji , dodatkowo będą również w prezencie gemy i materiały do craftingu

Zasady konkursu:

Jako gracze możecie Zaprosić do wspólnej zabawy wszystkich Waszych przyjaciół , znajomych,

a nawet członków rodziny. Wyślijcie dla nich zaproszenie umieszczając je na oficjalnym forum

poświęconym grze PDO – start 20 Lipca /

Trzeba zamieścić tam swój nick z gry oraz podać nick/imie osoby którą chcielibyście zaprosić.

Po sprawdzeniu poprawności przez serwis gry PDO oraz zgodnie z ich decyzją ,tym osobom

będą przyznane zaproszenie

Przez cały okres promocji do dyspozycji graczy w grze online będzie dostępny Game Master team który na bieżąco wyjaśni i odpowie na wszelkie pytania

Jeżeli wcześniej nie grałeś w grę PDO Phoenix Dynasty Online a chciałbyś w tym okresie się przyłączyć i skorzystać z promocji to wyślij do mnie pm. :)B)

Ej supian ty się już znasz brać questy czy się expić?? i jak wygląda NPC z Questem dla ciebie(mnie)???

Cze

Jeśli szukasz spisu questów - czyli kto gdzie kiedy i w jakim miejscu je daje to zajrzyj pod adres

http://pdo.enjoymmo.com/newbiestation/questguide.html

jest tam wszystko poisane , co prawda jest po angielsku , ale opis jest bardzo intuicyjny wraz z obrazkami z kim

należy mówić i co należy przynieść/zabić/zanieść itd .

Teraz najtrudniejsze czyli jaką drogę obrać, podam Ci moje propozycję ale i tak rozwój twojej postaci zależy wyłącznie od Ciebie

- Najlepiej wykonywać wszystkie questy jakie są dostępne -> dobre exp, punkty reputacji, niezłe itemki lub kassssa

-> ja jestem osobiście typem craftera - czyli robie itemki . w moim przypadku jest to armorcrafting /poziom 9/

i czas w grze poświęcam na szukanie materiałów i robienie dla ludzi zbroi, jak coś znajdę ciekawego to potem wraz z moimi produktami sprzedaje to w sun city.

->inni gracze cały cel gry przeznaczają na zbieranie reputacji co daje im możliwość zakupienia unikalnych itemków stosownie do poziomu reputacji

->niektórzy szkolą się wyłącznie w PvP i dla nich jest to sens gry

->a są i tacy którzy lubią tylko expic i chca osiągnąć poziom 100

Jak mówi powiedzenie to "jedni lubią ogórki ,a inni ogrodnika córki" więc wybór pozostawiam tobie

jeśli masz jakieś pytania to zapisz je tutaj na forum , a ja się postaram w miarę szybko odpisać

BR Supian, Poziom 87 , Palladyn Metal/Wood , Reputacja L.7 , Armorcrafting L.9 Gildia THE ;)

mam kolejne pytanie gdzie się craftingu nauczyć???

Craftingu można się nauczyć wyłącznie w Sun City od NPC, do wyboru są 4 profesje

- Weaponcrafting – czyli wszelkie bronie – uczy je Blacksmith

- Armorcrafting – czyli Zbroja i buty – uczy je Tailor

- Jewelcrafting – czyli pierścienie i naszyjniki uczy je Jewelcrafter

- Leathercrafting – czyli hełm i naramienniki - ;) ale nie pamiętam kto to uczy

Każdą profesję można zmienić w dowolnym momencie ,lecz po takiej zmianie punkty doświadczenia będą naliczane od początku – niezależnie czy później chcecie powrócić do pierwszej jaką wybraliście

Materiały : jakie używać ?

ilość materiałów potrzebnych do wytworzenia przedmiotu

1. Broń – 6 szt.

2. Zbroja – 5 szt.

3. Hełm – 5 szt.

4. Pierścienie – 4 szt.

5. Naszyjnik – 4 szt.

6. Buty – 3 szt.

7. naramienniki – 3 szt.

Crafting wymaga nauczenia się sztuki opanowania wiedzy o 5 elementach jakie panują w przyrodzie , gdy dobrze dobierze się elementy to powstały przedmiot może mieć dodatkowe bonusy jak: deadly attack, double attack lub inne które czynią Wasze przedmioty bardzo poszukiwanymi ->ale o tym później

Dodatkowe młotki do craftingu za złoto lub PP można nabyć u każdego kowala.

Wystarczy wybrać opcję Tools :)

BR Supian, Poziom 87 , Palladyn Metal/Wood , Reputacja L.7 , Armorcrafting L.9 Gildia THE ;)

Mam nadzieję że ktoś czyta moje posty ,więc dla nich parę porad jakie materiały łączyć ze

sobą podczas craftingu i jakie można uzyskać z tego bonusy

Broń:

Normal Light Blue Bonus: Attack Power

Special Light Blue Bonus:

Metal & Water: Double Attack Rate, Backstab Effect

Water & Wood: Attack to Gain MP %, Attack to Recover MP %

Wood & Fire: Attack to recover HP %, HP Restored after the death of your opponent

Fire & Earth: Dispel Evil Attack Chance %, Wounded Attack Power

Earth & Metal: Resist Charge, Negative Effect Resistance

Zbroja:

Normal Light Blue Bonus: Defense

Metal & Water: Deadly Attack, Backstab Effect

Water & Wood: Dodge Chance, MP restored after the death of your opponent

Wood & Fire: Blind Defense Rate %, HP restored after the death of your opponent

Fire & Earth: Movement Speed, Dispel Evil Attack Chance %

Earth & Metal: Damage reduce, Resist Charge

Leather - (wyroby ze skóry?) Hełm i naramienniki:

Normal Light Blue Bonus: Defense

Metal & Water: Effects of Rebound Damage %, Deadly Attack

Water & Wood: Dodge Chance, Replenish MP Speed %

Wood & Fire: Blind Defense Rate %, Replenish HP Speed %

Fire & Earth: Attack Speed %, Movement Speed

Earth & Metal: Hitting Rate %, Damage Reduce %

Biżuteria

Normal Light Blue Bonus: Max HP (Ring), Max MP (Necklace)

Metal & Water: Double Attack Rate, Effects of rebound damage %

Water & Wood: Replenish MP Speed %, Attack to gain MP %

Wood & Fire: Replenish HP Speed %, Attack to gain HP %

Fire & Earth: Attack Speed %, Wounded Attack Power

Earth & Metal: Negative Effect Resistance, Hitting Rate %

Uzyskanie dodatkowych bonusów jest w moim odczuciu raczej losowe , bardzo tutaj pomaga aby podczas craftingu używać materiałów o podobnym poziomie. Największa szansa na taki bonus jest przy użyciu zwykłych materiałów - białe ,

Najlepszy efekt można uzyskać poprzez połączenie wyłącznie zielonych - najlepszych materiałów. Trzeba również pamiętać aby korzystając z usług obcych crafterów ich poziom craftingu był przynajmniej o 2 poziomy wyższy od materiałów jakie chcecie użyć.

Pozdrawiam

Supian

pdo_join1.jpg

Czesć Supian:)

Mógłbyś bardziej wyjaśnić zasady tej "promocji" ?:)

Cześć Cytryna

Fajnie że tu zajrzałeś i chciało ci się coś napisać

Dopiero co powróciłem z urlopu i raczej nie mam nowych wieści apropo tej promocji, chyba jest poślizg w PDO

bo na razie jest tylko garść drobnych informacji w stylu co będzie ,gdzie będzie i jak fajnie będzie :rolleyes:

Założyłem wczoraj nowe konto i udało i się dojechać do levelu 21, zauważyłem że pojawiła się w Phoenix Village u

Mastera nowa opcja : claim gift version 7300 , dodatkowo za poziom 20ty dosżło 100 pkt.reputacji ,a za poziom 30ty będzie dodatkowe 200 pkt -co daje możliwość założenia darmowej zbroi jaką otrzymuje się wpisując nicka z

gry na stronie gry PDO, słyszałem też że po levelu 40tym dostajesz darmowego scrolla

I to by było na razie tyle co się dowiedziałem i mam uczucie że nic nowego raczej nie ma, poza tym że jest jakby łatwiej dla początkujących bo z takim wypasem jaki jest na starcie dobicie do poziomu 40tego to kwestia jednego wieczoru

W odpowiedzi na twoje pytanko: to na moim koncie nie pojawiło się nic kiedy zakładając nowe konto powołałem się na te stare, może to system blokady lub weryfikacji IP, nie wiem tego dokładnie ale to chyba i tak mało ważne gdyż nagrodą jest sama możliwość gry za darmola - IMAO :D

Jak się dowiem coś nowego to napiszę co i jak

No to już są jakieś wiadomości:)

Jak czegoś się jeszcze dowiesz istotnego to napisz

Dzieki i pzdr :)

Hmmm

Zrobiłem małą ściągę z pogrupowaniem misji , niestety nie działają skróty więc postaram się załączyć plik

Bardzo proszę o opinie czy działa , plik jest w excelu i powinny być tam skróty do pełnych opisów misji

/Całe zestawienie zrobiono w oparciu jakie są udostępnione na stronie pdo.enjoymmo.com/

Życzę dobrej zabawy ;)

Supian

pdo_join1.jpg

PDO_misje.zip

U mnie działa bez zarzutu :P

Proszę pamiętać że w grze są do wykonania 2 główne rodzaje zadań

- state quest -> czyli najpierw musimy wybrać region jaki będziemy reprezentować a następnie możemy przystąpić

do wykonywania zadań

- branch quest -> czyli wszystkie pozostałe questy jakie dostajemy od NPC w grze

I dla tych zadań jest przeznaczony powyższy załącznik

Dodatkowo jest szereg pobocznych questów które dostaje się od

- MM Mysterious Merchant - ale tylke te kupuje się za PP

- Daily Reward - Można je uzyskać od Leutnanta

- Warehouse Manager - też daje questy do wykonania

- dodatkowo niezła kasa jest za misje od Prince Percuilar / jest on w Sun City /

.... I jeszcze parę których chyba z braku czasu nigdy nie robiłem "czego szczerze żałuje" :rolleyes:

Cytryna , napisz w jakim state jest gildia Honor i Krew aby nowi gracze mogli wybrać ten region

potrzebne jest to do ich dołączenia się do gildii , chyba że zdejmiesz nacjonalizację ale to trochę kosztuje

jak by co pm do mnie i wyjaśnię ci jak to zrobić

Witam

Trochę czasu upłynęło od mojej ostatniej wizyty, trochę się w tym okresie działo i tak wiec:

Z okazji nadchodzącego nowego Patcha gry PDO do wersji 7400 w dniach 20.08.2009 - 20.09.2009 dla każdego

nowo zaproszonego gracza przygotowano specjalną ofertę -> każdy gracz będzie otrzymywał wraz ze

wzrostem poziomu specjalne nagrody.

wszystkie szczegóły można znaleźć pod adresem: http://pdo.enjoymmo.com/News/200908/434.html

Są również dodatkowo nagrody dla graczy którzy do gry zaproszą swoich znajomych ->dla nich przewidziane są dodatkowe

punkty reputacji oraz specjalne gemy.

Jeśli ktoś z czytających post chciałby się do gry dołączyć to serdecznie zapraszam / jeśli to nie problem niech zarejestruje się poprzez

kliknięcie w mój banner /

Pozdrawiam i do zobaczenia w świecie PDO

pdo_join1.jpg

Witam Wszystkich

Nareszcie nadszedł długo wyczekiwany moment dla wszystkich którzy grają lub grali

w grę Phoenix Dynasty Online. W dniu dzisiejszym na świat dzienny przyszedł najnowszy patch

do wersji 7400 RISE OF THE KINGJOW

Adres: http://pdo.enjoymmo.com/7400/7400.html

Tak więc zapraszam wszystkich chętnych aby ponownie odwiedzili wspaniały świat PDO :D

Do zobaczenia

Supian

"Prezent Phoenix Dynasty od mmorpg.org.pl" ´

Cześć mam prośbe. Chciałbym żeby każdy kto gra w PD na servie Fire wpisał się w ten temat i dał swoje dane

pzdr

Maveric94