Już pobrałem za kilka minut zacznę grać jaki serwer?
Phoenix Dynasty
Najlepiej zacznij gre na Metal gdyż za kilka dni i tak te 2 serwery będą połączone w jeden.
Jeśli byłbyś tak miły to podczas rejestracji wpisz mojego nicka : supian
zawsze to jakieś małe profity dla mojej skromnej osoby
Udanej zabawy
Supian
A new exciting event incoming for new expansion 7400
PHOENIX DANCING
Przyłącz się do wspólnej zabawy i otrzymaj wspaniałe prezenty
Z okazji nadchodzącej 2 rocznicy otwarcia gry Pheonix Dynasty Online oraz wejściem w życie
najnowszego dodatku do gry o nazwie Phoenix Dancing została przygotowana dla wszystkich
specjalna promocja . Każdy nowy gracz który w dniach 20 lipiec – 20 sierpień otrzyma zaproszenie
do gry i przyłączy się do wspólnej zabawy zostanie nagrodzony wspaniałymi prezentami. Do zdobycia są egzotyczne mounty , wspaniałe gemy wzmacniające przedmioty oraz specjalne narzędzia które pomogą Wam przy kształceniu swoich umiejętności w craftingu.
Dodatkowe nagrody są uzależnione osiągnięciem poziomu w grze i są to :
powyżej poziomu 12 – nagroda: Growth Potion 3 szt, Experience Tonic 2 szt.
, Great Yitong / do teleportacji 1 szt..
Powyżej poziomu 30 – nagroda: zestaw materiałów do zrobienia własnej niepowtarzalnej broni,
Magic Potion– 4 szt, HP and MP Potion – 1 szt. /100 krotnego użycia/
Powyżej poziomu 50 – nagroda: zestaw materiałów do zrobienia własnej magicznej biżuterii /
pierścienie i naszyjniki / dodatkowo 2000 pkt reputacji oraz za darmo zostanie otwarta ostatnia trzecia strona w skrzyni do przechowywania przedmiotów
Nagrodą dla osób które zaproszą nowych członków będą dodatkowe punkty reputacji przyznawane stosownie do osiągniętego poziomu w grze przez zaproszoną osobę.
Będą one wynosiły 200, 400, 1000, 2000 pkt reputacji , dodatkowo będą również w prezencie gemy i materiały do craftingu
Zasady konkursu:
Jako gracze możecie Zaprosić do wspólnej zabawy wszystkich Waszych przyjaciół , znajomych,
a nawet członków rodziny. Wyślijcie dla nich zaproszenie umieszczając je na oficjalnym forum
poświęconym grze PDO – start 20 Lipca /
Trzeba zamieścić tam swój nick z gry oraz podać nick/imie osoby którą chcielibyście zaprosić.
Po sprawdzeniu poprawności przez serwis gry PDO oraz zgodnie z ich decyzją ,tym osobom
będą przyznane zaproszenie
Przez cały okres promocji do dyspozycji graczy w grze online będzie dostępny Game Master team który na bieżąco wyjaśni i odpowie na wszelkie pytania
Jeżeli wcześniej nie grałeś w grę PDO Phoenix Dynasty Online a chciałbyś w tym okresie się przyłączyć i skorzystać z promocji to wyślij do mnie pm.
A new exciting event incoming for new expansion 7400
PHOENIX DANCING
Przyłącz się do wspólnej zabawy i otrzymaj wspaniałe prezenty
Z okazji nadchodzącej 2 rocznicy otwarcia gry Pheonix Dynasty Online oraz wejściem w życie
najnowszego dodatku do gry o nazwie Phoenix Dancing została przygotowana dla wszystkich
specjalna promocja . Każdy nowy gracz który w dniach 20 lipiec – 20 sierpień otrzyma zaproszenie
do gry i przyłączy się do wspólnej zabawy zostanie nagrodzony wspaniałymi prezentami. Do zdobycia są egzotyczne mounty , wspaniałe gemy wzmacniające przedmioty oraz specjalne narzędzia które pomogą Wam przy kształceniu swoich umiejętności w craftingu.
Dodatkowe nagrody są uzależnione osiągnięciem poziomu w grze i są to :
powyżej poziomu 12 – nagroda: Growth Potion 3 szt, Experience Tonic 2 szt.
, Great Yitong / do teleportacji 1 szt..
Powyżej poziomu 30 – nagroda: zestaw materiałów do zrobienia własnej niepowtarzalnej broni,
Magic Potion– 4 szt, HP and MP Potion – 1 szt. /100 krotnego użycia/
Powyżej poziomu 50 – nagroda: zestaw materiałów do zrobienia własnej magicznej biżuterii /
pierścienie i naszyjniki / dodatkowo 2000 pkt reputacji oraz za darmo zostanie otwarta ostatnia trzecia strona w skrzyni do przechowywania przedmiotów
Nagrodą dla osób które zaproszą nowych członków będą dodatkowe punkty reputacji przyznawane stosownie do osiągniętego poziomu w grze przez zaproszoną osobę.
Będą one wynosiły 200, 400, 1000, 2000 pkt reputacji , dodatkowo będą również w prezencie gemy i materiały do craftingu
Zasady konkursu:
Jako gracze możecie Zaprosić do wspólnej zabawy wszystkich Waszych przyjaciół , znajomych,
a nawet członków rodziny. Wyślijcie dla nich zaproszenie umieszczając je na oficjalnym forum
poświęconym grze PDO – start 20 Lipca /
Trzeba zamieścić tam swój nick z gry oraz podać nick/imie osoby którą chcielibyście zaprosić.
Po sprawdzeniu poprawności przez serwis gry PDO oraz zgodnie z ich decyzją ,tym osobom
będą przyznane zaproszenie
Przez cały okres promocji do dyspozycji graczy w grze online będzie dostępny Game Master team który na bieżąco wyjaśni i odpowie na wszelkie pytania
Jeżeli wcześniej nie grałeś w grę PDO Phoenix Dynasty Online a chciałbyś w tym okresie się przyłączyć i skorzystać z promocji to wyślij do mnie pm.
Ej supian ty się już znasz brać questy czy się expić?? i jak wygląda NPC z Questem dla ciebie(mnie)???
Cze
Jeśli szukasz spisu questów - czyli kto gdzie kiedy i w jakim miejscu je daje to zajrzyj pod adres
http://pdo.enjoymmo.com/newbiestation/questguide.html
jest tam wszystko poisane , co prawda jest po angielsku , ale opis jest bardzo intuicyjny wraz z obrazkami z kim
należy mówić i co należy przynieść/zabić/zanieść itd .
Teraz najtrudniejsze czyli jaką drogę obrać, podam Ci moje propozycję ale i tak rozwój twojej postaci zależy wyłącznie od Ciebie
- Najlepiej wykonywać wszystkie questy jakie są dostępne -> dobre exp, punkty reputacji, niezłe itemki lub kassssa
-> ja jestem osobiście typem craftera - czyli robie itemki . w moim przypadku jest to armorcrafting /poziom 9/
i czas w grze poświęcam na szukanie materiałów i robienie dla ludzi zbroi, jak coś znajdę ciekawego to potem wraz z moimi produktami sprzedaje to w sun city.
->inni gracze cały cel gry przeznaczają na zbieranie reputacji co daje im możliwość zakupienia unikalnych itemków stosownie do poziomu reputacji
->niektórzy szkolą się wyłącznie w PvP i dla nich jest to sens gry
->a są i tacy którzy lubią tylko expic i chca osiągnąć poziom 100
Jak mówi powiedzenie to "jedni lubią ogórki ,a inni ogrodnika córki" więc wybór pozostawiam tobie
jeśli masz jakieś pytania to zapisz je tutaj na forum , a ja się postaram w miarę szybko odpisać
BR Supian, Poziom 87 , Palladyn Metal/Wood , Reputacja L.7 , Armorcrafting L.9 Gildia THE
mam kolejne pytanie gdzie się craftingu nauczyć???
Craftingu można się nauczyć wyłącznie w Sun City od NPC, do wyboru są 4 profesje
- Weaponcrafting – czyli wszelkie bronie – uczy je Blacksmith
- Armorcrafting – czyli Zbroja i buty – uczy je Tailor
- Jewelcrafting – czyli pierścienie i naszyjniki uczy je Jewelcrafter
- Leathercrafting – czyli hełm i naramienniki - ale nie pamiętam kto to uczy
Każdą profesję można zmienić w dowolnym momencie ,lecz po takiej zmianie punkty doświadczenia będą naliczane od początku – niezależnie czy później chcecie powrócić do pierwszej jaką wybraliście
Materiały : jakie używać ?
ilość materiałów potrzebnych do wytworzenia przedmiotu
1. Broń – 6 szt.
2. Zbroja – 5 szt.
3. Hełm – 5 szt.
4. Pierścienie – 4 szt.
5. Naszyjnik – 4 szt.
6. Buty – 3 szt.
7. naramienniki – 3 szt.
Crafting wymaga nauczenia się sztuki opanowania wiedzy o 5 elementach jakie panują w przyrodzie , gdy dobrze dobierze się elementy to powstały przedmiot może mieć dodatkowe bonusy jak: deadly attack, double attack lub inne które czynią Wasze przedmioty bardzo poszukiwanymi ->ale o tym później
Dodatkowe młotki do craftingu za złoto lub PP można nabyć u każdego kowala.
Wystarczy wybrać opcję Tools
BR Supian, Poziom 87 , Palladyn Metal/Wood , Reputacja L.7 , Armorcrafting L.9 Gildia THE
Mam nadzieję że ktoś czyta moje posty ,więc dla nich parę porad jakie materiały łączyć ze
sobą podczas craftingu i jakie można uzyskać z tego bonusy
Broń:
Normal Light Blue Bonus: Attack Power
Special Light Blue Bonus:
Metal & Water: Double Attack Rate, Backstab Effect
Water & Wood: Attack to Gain MP %, Attack to Recover MP %
Wood & Fire: Attack to recover HP %, HP Restored after the death of your opponent
Fire & Earth: Dispel Evil Attack Chance %, Wounded Attack Power
Earth & Metal: Resist Charge, Negative Effect Resistance
Zbroja:
Normal Light Blue Bonus: Defense
Metal & Water: Deadly Attack, Backstab Effect
Water & Wood: Dodge Chance, MP restored after the death of your opponent
Wood & Fire: Blind Defense Rate %, HP restored after the death of your opponent
Fire & Earth: Movement Speed, Dispel Evil Attack Chance %
Earth & Metal: Damage reduce, Resist Charge
Leather - (wyroby ze skóry?) Hełm i naramienniki:
Normal Light Blue Bonus: Defense
Metal & Water: Effects of Rebound Damage %, Deadly Attack
Water & Wood: Dodge Chance, Replenish MP Speed %
Wood & Fire: Blind Defense Rate %, Replenish HP Speed %
Fire & Earth: Attack Speed %, Movement Speed
Earth & Metal: Hitting Rate %, Damage Reduce %
Biżuteria
Normal Light Blue Bonus: Max HP (Ring), Max MP (Necklace)
Metal & Water: Double Attack Rate, Effects of rebound damage %
Water & Wood: Replenish MP Speed %, Attack to gain MP %
Wood & Fire: Replenish HP Speed %, Attack to gain HP %
Fire & Earth: Attack Speed %, Wounded Attack Power
Earth & Metal: Negative Effect Resistance, Hitting Rate %
Uzyskanie dodatkowych bonusów jest w moim odczuciu raczej losowe , bardzo tutaj pomaga aby podczas craftingu używać materiałów o podobnym poziomie. Największa szansa na taki bonus jest przy użyciu zwykłych materiałów - białe ,
Najlepszy efekt można uzyskać poprzez połączenie wyłącznie zielonych - najlepszych materiałów. Trzeba również pamiętać aby korzystając z usług obcych crafterów ich poziom craftingu był przynajmniej o 2 poziomy wyższy od materiałów jakie chcecie użyć.
Pozdrawiam
Supian
Czesć Supian:)
Mógłbyś bardziej wyjaśnić zasady tej "promocji" ?
Cześć Cytryna
Fajnie że tu zajrzałeś i chciało ci się coś napisać
Dopiero co powróciłem z urlopu i raczej nie mam nowych wieści apropo tej promocji, chyba jest poślizg w PDO
bo na razie jest tylko garść drobnych informacji w stylu co będzie ,gdzie będzie i jak fajnie będzie
Założyłem wczoraj nowe konto i udało i się dojechać do levelu 21, zauważyłem że pojawiła się w Phoenix Village u
Mastera nowa opcja : claim gift version 7300 , dodatkowo za poziom 20ty dosżło 100 pkt.reputacji ,a za poziom 30ty będzie dodatkowe 200 pkt -co daje możliwość założenia darmowej zbroi jaką otrzymuje się wpisując nicka z
gry na stronie gry PDO, słyszałem też że po levelu 40tym dostajesz darmowego scrolla
I to by było na razie tyle co się dowiedziałem i mam uczucie że nic nowego raczej nie ma, poza tym że jest jakby łatwiej dla początkujących bo z takim wypasem jaki jest na starcie dobicie do poziomu 40tego to kwestia jednego wieczoru
W odpowiedzi na twoje pytanko: to na moim koncie nie pojawiło się nic kiedy zakładając nowe konto powołałem się na te stare, może to system blokady lub weryfikacji IP, nie wiem tego dokładnie ale to chyba i tak mało ważne gdyż nagrodą jest sama możliwość gry za darmola - IMAO
Jak się dowiem coś nowego to napiszę co i jak
No to już są jakieś wiadomości:)
Jak czegoś się jeszcze dowiesz istotnego to napisz
Dzieki i pzdr
Hmmm
Zrobiłem małą ściągę z pogrupowaniem misji , niestety nie działają skróty więc postaram się załączyć plik
Bardzo proszę o opinie czy działa , plik jest w excelu i powinny być tam skróty do pełnych opisów misji
/Całe zestawienie zrobiono w oparciu jakie są udostępnione na stronie pdo.enjoymmo.com/
Życzę dobrej zabawy
Supian
U mnie działa bez zarzutu
Proszę pamiętać że w grze są do wykonania 2 główne rodzaje zadań
- state quest -> czyli najpierw musimy wybrać region jaki będziemy reprezentować a następnie możemy przystąpić
do wykonywania zadań
- branch quest -> czyli wszystkie pozostałe questy jakie dostajemy od NPC w grze
I dla tych zadań jest przeznaczony powyższy załącznik
Dodatkowo jest szereg pobocznych questów które dostaje się od
- MM Mysterious Merchant - ale tylke te kupuje się za PP
- Daily Reward - Można je uzyskać od Leutnanta
- Warehouse Manager - też daje questy do wykonania
- dodatkowo niezła kasa jest za misje od Prince Percuilar / jest on w Sun City /
.... I jeszcze parę których chyba z braku czasu nigdy nie robiłem "czego szczerze żałuje"
Cytryna , napisz w jakim state jest gildia Honor i Krew aby nowi gracze mogli wybrać ten region
potrzebne jest to do ich dołączenia się do gildii , chyba że zdejmiesz nacjonalizację ale to trochę kosztuje
jak by co pm do mnie i wyjaśnię ci jak to zrobić
Witam
Trochę czasu upłynęło od mojej ostatniej wizyty, trochę się w tym okresie działo i tak wiec:
Z okazji nadchodzącego nowego Patcha gry PDO do wersji 7400 w dniach 20.08.2009 - 20.09.2009 dla każdego
nowo zaproszonego gracza przygotowano specjalną ofertę -> każdy gracz będzie otrzymywał wraz ze
wzrostem poziomu specjalne nagrody.
wszystkie szczegóły można znaleźć pod adresem: http://pdo.enjoymmo.com/News/200908/434.html
Są również dodatkowo nagrody dla graczy którzy do gry zaproszą swoich znajomych ->dla nich przewidziane są dodatkowe
punkty reputacji oraz specjalne gemy.
Jeśli ktoś z czytających post chciałby się do gry dołączyć to serdecznie zapraszam / jeśli to nie problem niech zarejestruje się poprzez
kliknięcie w mój banner /
Pozdrawiam i do zobaczenia w świecie PDO
Witam Wszystkich
Nareszcie nadszedł długo wyczekiwany moment dla wszystkich którzy grają lub grali
w grę Phoenix Dynasty Online. W dniu dzisiejszym na świat dzienny przyszedł najnowszy patch
do wersji 7400 RISE OF THE KINGJOW
Adres: http://pdo.enjoymmo.com/7400/7400.html
Tak więc zapraszam wszystkich chętnych aby ponownie odwiedzili wspaniały świat PDO
Do zobaczenia
Supian
"Prezent Phoenix Dynasty od mmorpg.org.pl" ´
Cześć mam prośbe. Chciałbym żeby każdy kto gra w PD na servie Fire wpisał się w ten temat i dał swoje dane
pzdr
Maveric94