@godman59, kompletnie niczego nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi. Gdybyś przeczytał mój pierwszy post, to wiedziałbyś, że:
a) krytykuję toksyczność po obu stronach, nie tylko tej, której nie podobają się Viery;
b) jestem kobietą. Ciągle mówisz do mnie jak do faceta.
I niestety Twoja wypowiedź jest dowodem na toksyczność community gry. Dlaczego?
Bo uważasz, że Twoje osobiste przemyślenia i gusta Twoich kolegów są ważniejsze i powinny być brane przez twórców gry pod uwagę w pierwszej kolejności niż upodobania innych. Zrobiłam mały research i przejrzałam media - zdecydowana większość graczy zdaje się być zadowolonych z decyzji twórców i znalazłam nawet osobę, która zapowiedziała, że całe jej FC zakupi Fantasię, żeby zmienić się w długouchych.
Zauważyłam też, że nowa rasa “dolewa oliwy do ognia” tylko u tych osób (w zdecydowanej większości mężczyzn), którzy czują się tak niepewnie z własną płcią, że czują się zagrożone przez istnienie zupełnie innego wzorca, który - o dziwo! - ma czelność podobać się kobietom. Inni jakoś nie mają z tym problemu. Widziałam nawet pary, które umawiały się, że jedna osoba robi Vierę-kobietę o maksymalnym wzroście, a druga Vierę-mężczyznę o minimalnym, żeby ich reprezentacja rasy była jak najbliższa temu, co jest w lore. Bo może Cię to zdziwi, ale w lore płcie tej rasy praktycznie nie różnią się między sobą, jeśli chodzi o wygląd. Gdyby więc męscy przedstawiciele rasy wyglądali bardziej męsko, byłoby to niezgodne z założeniami samych twórców.
Serio, odpowiedz sobie na pytanie, dlaczego tak bardzo decyzja SE stoi Ci kołkiem w gardle, a będziesz wiedział, gdzie leży problem.