Pierwsza Gra via www

Mam pytanie jeśli ktoś wie to jaka była pierwsza gra via www????

Zapraszamy do rejestrowania się w grze na serwerze TORAX. Darmowe przedmioty w grze dla zarejestrowanych dostępne od 10 lvl. Gramy teraz od tego wtorku do następnego. Im więcej ludzi zdobędziecie tym lepsze i więcej rzeczy będzie do rozdania.

http://www.outwar.com/rec/DaReKtHeCroW

Pozdrawiam i zapraszam do gry;)

nie jestem pewien ale kiedyś jakies byly poczatki to galaxywars.pl lub ogame.pl ;'p albo jeszce inne jakies starocie ;p

Mnie się wydaje że to było Ogame.

Z Polskich gier? Ogame. Jeśli chodzi ci o pierwszą w ogóle, to bym musiał zobaczyć do CDA jak chcesz (wiem, że tam to pisało).

Mac a kto ci powiedział, że Ogame jest Polskie?

© 2007 by Gameforge Productions GmbH. Wszelkie prawa zastrzeżone.

A więc Ogame jest Niemieckie nie Polskie.

No, nie jest w pełni Polska, bo stworzona przez niemców, ale jako pierwsza była po polsku z tych, które są znane i aktywne ;-) (może wcześniej jakieś też powstawały, ale pomińmy PBF-y oraz proste, amatorskie, mało znane gry- i tak mało kto będzie wiedział, jaka gra powstała jako pierwsza polska- ale ze znanych ogame na pewno)

Duel Online może być bo gra powstała w 2004 roku.Adres strony: www.duel.gameshow.pl

dajcie spokoj - pierwsze byly jeszcze w latach 90tych... tyle ze zanim do polski to doszlo to wiecie - polska jest daleko za murzynami ....

Duel Online może być bo gra powstała w 2004 roku.Adres strony: www.duel.gameshow.pl

W takim razie moje Music World Game jest starsze, bo powstało na przełomie 2002 a 2003 roku. ;)

(aktualnie gra się już zwie inaczej - Wonderlife.pl)

Myślę, że Hattricka można zaliczyć do gier MMO (niekoniecznie RPG, chociaż czemu nie), więc ja Wam mówię, że to był Hattrick. I powstał zanim w ogóle ktokolwiek pomyślał, o jakimś tam ogame. Bez przesady ogame ma parę lat, jeszcze 5 lat temu tej gry w internecie nie było. Hattrick powstał gdzieś w latach 90 w szwecji i wyglądał beznadziejnie :) Później zmienił wygląd na tabelkowy (który notabene używany jest do dziś) i wprowadził wiele obcych języków, w tym Polski. Więc nawet hattrick wcześniej był po polsku niż oGame.

Hattrick. Początkowo został stworzony przez pasjonatów ze Skandynawii ale dosyć szybko zyskał fanów na całym świecie.

Gry przeglądarkowe

Gry przeglądarkowe

Gry przeglądarkowe

nosz, górnik roku ! :D

temat ma 3 lata ...

GZ niech dostanie specjalny tytuł Archeolog na czarnym tle

Temat został zamknięty. Powód: Zamykam z jasnego powodu.

Mam pytanie jeśli ktoś wie to jaka była pierwsza gra via www????