Mam pytanie jeśli ktoś wie to jaka była pierwsza gra via www????
Pierwsza Gra via www
Zapraszamy do rejestrowania się w grze na serwerze TORAX. Darmowe przedmioty w grze dla zarejestrowanych dostępne od 10 lvl. Gramy teraz od tego wtorku do następnego. Im więcej ludzi zdobędziecie tym lepsze i więcej rzeczy będzie do rozdania.
http://www.outwar.com/rec/DaReKtHeCroW
Pozdrawiam i zapraszam do gry;)
nie jestem pewien ale kiedyś jakies byly poczatki to galaxywars.pl lub ogame.pl ;'p albo jeszce inne jakies starocie ;p
Mnie się wydaje że to było Ogame.
Z Polskich gier? Ogame. Jeśli chodzi ci o pierwszą w ogóle, to bym musiał zobaczyć do CDA jak chcesz (wiem, że tam to pisało).
Mac a kto ci powiedział, że Ogame jest Polskie?
© 2007 by Gameforge Productions GmbH. Wszelkie prawa zastrzeżone.
A więc Ogame jest Niemieckie nie Polskie.
No, nie jest w pełni Polska, bo stworzona przez niemców, ale jako pierwsza była po polsku z tych, które są znane i aktywne ;-) (może wcześniej jakieś też powstawały, ale pomińmy PBF-y oraz proste, amatorskie, mało znane gry- i tak mało kto będzie wiedział, jaka gra powstała jako pierwsza polska- ale ze znanych ogame na pewno)
Duel Online może być bo gra powstała w 2004 roku.Adres strony: www.duel.gameshow.pl
dajcie spokoj - pierwsze byly jeszcze w latach 90tych... tyle ze zanim do polski to doszlo to wiecie - polska jest daleko za murzynami ....
Duel Online może być bo gra powstała w 2004 roku.Adres strony: www.duel.gameshow.pl
W takim razie moje Music World Game jest starsze, bo powstało na przełomie 2002 a 2003 roku.
(aktualnie gra się już zwie inaczej - Wonderlife.pl)
Myślę, że Hattricka można zaliczyć do gier MMO (niekoniecznie RPG, chociaż czemu nie), więc ja Wam mówię, że to był Hattrick. I powstał zanim w ogóle ktokolwiek pomyślał, o jakimś tam ogame. Bez przesady ogame ma parę lat, jeszcze 5 lat temu tej gry w internecie nie było. Hattrick powstał gdzieś w latach 90 w szwecji i wyglądał beznadziejnie Później zmienił wygląd na tabelkowy (który notabene używany jest do dziś) i wprowadził wiele obcych języków, w tym Polski. Więc nawet hattrick wcześniej był po polsku niż oGame.
Hattrick. Początkowo został stworzony przez pasjonatów ze Skandynawii ale dosyć szybko zyskał fanów na całym świecie.
nosz, górnik roku !
temat ma 3 lata ...
GZ niech dostanie specjalny tytuł Archeolog na czarnym tle
Temat został zamknięty. Powód: Zamykam z jasnego powodu.
Mam pytanie jeśli ktoś wie to jaka była pierwsza gra via www????