Pierwsza postać - pety

Witam, zacząłem niedawno grać w rift i chiwlkę pograłem magiem ale jakoś nie podpadł mi do gustu tak samo woj. Pomyślałem o czym co ma pety/przywołuje. Dlatego chciałbym zapytać graczy bardziej obeznanych co lepiej mag summoner czy cleric który przywołuje ( nie wiem jak się na początku to nazywa ale coś necromance czy jakoś tak). Co byście doradzili?

I jeszcze interesuje mnie czy taka klasa ma jakieś perspektywy w dalszym graniu, dungi itp? Czy nie jest pomijana jak w niektórych MMO

Mag summoner jak go nazwałeś dzieli się na dwa rodzaje: Elementalista który przywołuje elementy i korzysta z magii żywiołów oraz nekromanta chyba nie muszę wyjaśniać co robi ten jegomość ;), natomiast cleric ma tylko jednego soula przywołującego który nazywa się Druid, ten kolega przywołuje satyry i wróżki, ci pierwsi służą mu jako tank lub dps a wróżki robią za heala.

Podsumowując:

Elementalista - magiczny dps wspierany przez żywiołaki

Necromancer - "dot'er" wspierany przez nieumarłych

Druid - meele dps wspomagany przez satyry lub wróżki

Kurczaki kusi mnie Necromancer(tylko który to jest wybór na początku tworzenia postaci bo 2 mam zablokowane) tylko czy odnajdę się nim w późniejszych etapach gry, w co lepiej jest zainwestować?

I jeszcze interesuje mnie czy taka klasa ma jakieś perspektywy w dalszym graniu, dungi itp? Czy nie jest pomijana jak w niektórych MMO

Cler ani Mag z petami nie jest później używany. Cler w Druidzie w połączeniu z shamanem i justicarem jest rzekomo postacią najlepszą do solo (exp). Mag pewnie też ma łatwiej ze względu na peta.

Ale jak mówiłem na dungi nie nadaje się ani ten ani ten.

Nie zapominaj też, że Cleric Druid jest meele, mag w dalszym ciągu jest ranged. Więc to też zależy od stylu walki jaki wolisz.

Jeśli nie możesz go wybrać to po prostu sam ułóż soule. Robiąc postać wybierz bylejaki, ale nie rozdawaj punktów. Po wejściu do gry kliknij w ikonkę soula i będziesz mógł go zmienić.

Oki dzięki znalazłem już co i jak. Mam zamiar popierdzielać necro ele pyromancer. Trochę już pograłem i wygląda całkiem nieźle

Witam, zacząłem niedawno grać w rift i chiwlkę pograłem magiem ale jakoś nie podpadł mi do gustu tak samo woj. Pomyślałem o czym co ma pety/przywołuje. Dlatego chciałbym zapytać graczy bardziej obeznanych co lepiej mag summoner czy cleric który przywołuje ( nie wiem jak się na początku to nazywa ale coś necromance czy jakoś tak). Co byście doradzili?