Pierwsze kroki "Jak i czym zrobić filmik"

Witam.

Ponieważ znudziły mi się wszelkiego rodzaju gry, postanowiłem zająć się czymś innym, generalnie robieniem filmików, jakichś zapowiedzi czy trailerów, ale nie mam o tym zielonego pojęcia. Jestem ambitny, jak się za coś zabiorę to na 100%, więc czy moglibyście mi powiedzieć jakimi programami mógłbym owe filmiki robić, prosiłbym też o jakieś filmiki z tutorialami.

Tutaj przykład (właśnie takie filmiki chcę tworzyć) : http://www.vimeo.com/28727297

Takie film to juz wyzsza szkola jazdy no i przede wszystkim duze fundusze gdyz takie filmy sa robione na oryginalnych programach ktore maja abonamenty albo kupujesz na rok. Potrzebujesz takze dobry program do flesha ale z tym to nie ma problemu kiedys sam robilem strony internetowe filmiki grafike ale praca pochlania mnie zbyt duzo czasu. Wiec jak cos pisz mi na GG mo jak juz kiedys wspomnialem nie bede tu reklamowal nielegalnych programow.

Co Ty gadasz Fuji ... Jak chcesz się pobawić w robienie filmików wystarczy mieć trochę pomysłu, odpowiednie textury, SonyVegas'a lub After Effects'a.

Na samym początku w filmiku przejścia były robione zwykłymi pluginami. Bawiłem się trochę Sony Vegasem i to nie jest wcale trudne do zrobienia. A co do pochłoniętego czasu to się zgadzam. Głupie 15 sek. intro (wypucowane do perfekcji) zajmowało z 45 min...

Więc jeśli masz słomiany zapał to się nawet za to nie zabieraj. Szkoda Twojego czasu.

After Effect jest chyba najlepszy do obróbki ale potrzeba porządnego kompa bo renderowanie pochłania wszystko co moze :) no i bardzo duzo trza czasu poswiecić na ogarniecie go no a Sony Vegas hmm troszke czasu na ogarniecie ale nie duzo :) no i nie wiesza kompa ;)

After Effect jezeli masz dobrego kompa to tylko ten program

Witam.

Ponieważ znudziły mi się wszelkiego rodzaju gry, postanowiłem zająć się czymś innym, generalnie robieniem filmików, jakichś zapowiedzi czy trailerów, ale nie mam o tym zielonego pojęcia. Jestem ambitny, jak się za coś zabiorę to na 100%, więc czy moglibyście mi powiedzieć jakimi programami mógłbym owe filmiki robić, prosiłbym też o jakieś filmiki z tutorialami.

Tutaj przykład (właśnie takie filmiki chcę tworzyć) : http://www.vimeo.com/28727297