Pierwsze miesiące z mmorpg.org.pl

4 miesiące temu

Całą historię z mmorpg.org.pl zaczynałem jako niedoświadczony, nowy "mmorpg-owiec", szukający nowej gry. Wtedy wchodziłem tylko na portal. Grałem już w jednego MMO (Anarchy Online), ale to mi nie wystarczało. Na pierwszy ogień poszedł Metin 2- gra rzeczywiście była dobra, tak jak było napisane w komentarzach. Grałem w nią kilka tygodni, aż w końcu zaczęła mi się nudzić. Wtedy też znalazłem nową grę, nieopisaną w serwisie- Airrivals. Wiedziałem już, że to jest to. Kiedy byłem w okolicach 50 lvl, postanowiłem napisać recenzję tej gry. Tak też zrobiłem. Została ona opublikowana 3 dni później. To był mój pierwszy prawdziwy sukces w branży MMO. Pod koniec miesiąca zacząłem się ostrożnie udzielać na forum, napisałem pierwsze 10-20 postów.

3 miesiące temu

Zacząłem coraz aktywniej udzielać się na forum. Wtedy też przekroczyłem barierę 50 postów. Poza tym nie działo się nic ważnego, więc pominę ten miesiąc milczeniem.

2 miesiące temu

Wtedy poznałem MMOFPS-a, w którego gram do dzisiaj- Combat Arms. Mniej więcej w połowie tego miesiąca przestałem całkowicie udzielać się na forum, przekraczając jednak wcześniej barierę 100 postów. Wtedy także był to okres zacofania całej witryny- było coraz mniej postów, opisów nowych gier było nie więcej niż 3. Nic jednak nie zwiastowało tego, co miało się dziać kilkanaście dni później...

miesiąc temu i czas teraźniejszy

Znowu zacząłem pisać na forum, i to o wiele więcej, niż kiedykolwiek. Zaczął się renesans całej witryny, postów i gier zaczęło przybywać. Poznałem kolejną grę- Pirate Galaxy, z którą razem z Licentem & spółką gram do dzisiaj. Wkleiłem mój megaporadnik do Warpfire (klik!), zacząłem pisać ciągle niedokończony megaporadnik do Airrivals (klik!). Poza tym nadesłałem recenzje dwóch gier: Star Sonata i nieco gorsza gry Starport: Galactic Empires. Tu osiągnąłem także osobisty sukces- tak rozreklamowałem Airrivals, że tekst o tej grze i mój komentarz pojawił się w CD-Action numer 165! Poza tym dowiedziałem się od twórców, że planują założenie serwera tylko dla graczy z polskim IP. To już koniec moich przemyśleń. Jeśli pojaw się coś godnego uwagi, to z pewnością to dopiszę.

Nom opisałeś nam całą swoją przygode z tą stroną. :) Mam nadzieje ,że ja po 4 miesiącach też napiszę taką mowe :rolleyes:

Jako że wczoraj była moja 4 miesięczna rocznica bycia na Forum napiszę jak to było...

Na początku przez około tydzień patrzyłem tylko na portal czytając i ewentualnym przetestowaniem gry.

Jako że siedzę w MMORPG od 8 roku życia widziałem już wtedy dużo i znałem bardzo dużo tytułów,ale nie widziałem oczywiście wszystkich.

Po tygodniu testowania nowo poznanych gier z portalu(około 4) zarejestrowałem się na forum.

1 dzień patrzyłem na różne tematy.

Kiedy zaczynałem pisać posty moja interpunkcja była fatalna,totalnie nie widziałem gdzie stawiać przecinki, więc ich nie stawiałem.

Miałem pewien problem,napisałem temat bez żadnego znaku interpunkcyjnego,za to dostałem warna od Mr.Hania,należało Mi się i dziękuję Hani za to bo od tamtej pory stosowałem interpunkcje i zauważyłem że to zupełnie inaczej się czyta.

Nigdy nie spamowałem,pisałem krótko i na temat a z biegiem czasu przekształcało się to na długo i na temat...

Kiedy miałem około 150 postów powrócił Nasz zasłużony administrator R3m4ke i zapewne zauważył że udzielam się na Forum i na ShoutBoxie a dowodem tego jest to że dał mi Stałego Bywalca.Bardzo się z tego powodu ucieszyłem bo chciałem być taki inny.

Około 200 posta postanowiłem napisać Poradnik do gry Dekaron,z biegiem czasu pisałem inne poradniki np.Jak wyłączyć Firewalla,Poradnik Rejestracji i napisałem jeszcze opis klas do gry Celestial Destroyer.Jestem Aktywny na forum,staram się i dziękuję Wam że powstało takie forum gdzie mam do wrzucenia swój grosz.

Cieszę się bardzo i moim takim marzeniem,hmm może jeszcze nie mam szans,ale Chciałbym zostać Moderatorem tego wspaniałego forum.

Jakoś dziwnie się czułem jak to pisałem.

@crracked

Spoko, jeszcze nie mam tego w planach.

Ważne żeby dożyć.

Ciekawa przygoda Mac. Założyliśmy konta w tym samym miesiącu ,a jak widać ja mniej się angażuje niż ty;) Respekt i życzę wyższej rangi. Zazwyczaj nie chcę mi się czytać długich postów ,lecz Mac zawsze pisze ciekawie.

Kuboszek w tak krótkim czasie zyskał taki respekt ;O Co to będzie za rok?! Mozę Administrator:D

O sobie napiszę krótko. jestem z wami hmm 8 miesięcy. Jak widać za bardzo się nie udzielam ,ale poczekajcie ... jeszcze was zaskoczę. Zanosi się u mnie na reckę

//Oj, oj. Liberum Veto. Nie pozwalam. Jeszcze mnie wygryzie :D - R3m4ke

Życzę ci Mac i tobie Kuboszku kolejnych miesięcy z forum oraz kolejnych setek postów i komentarzy.

@down

Zadowolony?

Rozmowy w toku, czy jak?

4 miesiące temu

Całą historię z mmorpg.org.pl zaczynałem jako niedoświadczony, nowy "mmorpg-owiec", szukający nowej gry. Wtedy wchodziłem tylko na portal. Grałem już w jednego MMO (Anarchy Online), ale to mi nie wystarczało. Na pierwszy ogień poszedł Metin 2- gra rzeczywiście była dobra, tak jak było napisane w komentarzach. Grałem w nią kilka tygodni, aż w końcu zaczęła mi się nudzić. Wtedy też znalazłem nową grę, nieopisaną w serwisie- Airrivals. Wiedziałem już, że to jest to. Kiedy byłem w okolicach 50 lvl, postanowiłem napisać recenzję tej gry. Tak też zrobiłem. Została ona opublikowana 3 dni później. To był mój pierwszy prawdziwy sukces w branży MMO. Pod koniec miesiąca zacząłem się ostrożnie udzielać na forum, napisałem pierwsze 10-20 postów.

3 miesiące temu

Zacząłem coraz aktywniej udzielać się na forum. Wtedy też przekroczyłem barierę 50 postów. Poza tym nie działo się nic ważnego, więc pominę ten miesiąc milczeniem.

2 miesiące temu

Wtedy poznałem MMOFPS-a, w którego gram do dzisiaj- Combat Arms. Mniej więcej w połowie tego miesiąca przestałem całkowicie udzielać się na forum, przekraczając jednak wcześniej barierę 100 postów. Wtedy także był to okres zacofania całej witryny- było coraz mniej postów, opisów nowych gier było nie więcej niż 3. Nic jednak nie zwiastowało tego, co miało się dziać kilkanaście dni później...

miesiąc temu i czas teraźniejszy

Znowu zacząłem pisać na forum, i to o wiele więcej, niż kiedykolwiek. Zaczął się renesans całej witryny, postów i gier zaczęło przybywać. Poznałem kolejną grę- Pirate Galaxy, z którą razem z Licentem & spółką gram do dzisiaj. Wkleiłem mój megaporadnik do Warpfire (klik!), zacząłem pisać ciągle niedokończony megaporadnik do Airrivals (klik!). Poza tym nadesłałem recenzje dwóch gier: Star Sonata i nieco gorsza gry Starport: Galactic Empires. Tu osiągnąłem także osobisty sukces- tak rozreklamowałem Airrivals, że tekst o tej grze i mój komentarz pojawił się w CD-Action numer 165! Poza tym dowiedziałem się od twórców, że planują założenie serwera tylko dla graczy z polskim IP. To już koniec moich przemyśleń. Jeśli pojaw się coś godnego uwagi, to z pewnością to dopiszę.