4 miesiące temu
Całą historię z mmorpg.org.pl zaczynałem jako niedoświadczony, nowy "mmorpg-owiec", szukający nowej gry. Wtedy wchodziłem tylko na portal. Grałem już w jednego MMO (Anarchy Online), ale to mi nie wystarczało. Na pierwszy ogień poszedł Metin 2- gra rzeczywiście była dobra, tak jak było napisane w komentarzach. Grałem w nią kilka tygodni, aż w końcu zaczęła mi się nudzić. Wtedy też znalazłem nową grę, nieopisaną w serwisie- Airrivals. Wiedziałem już, że to jest to. Kiedy byłem w okolicach 50 lvl, postanowiłem napisać recenzję tej gry. Tak też zrobiłem. Została ona opublikowana 3 dni później. To był mój pierwszy prawdziwy sukces w branży MMO. Pod koniec miesiąca zacząłem się ostrożnie udzielać na forum, napisałem pierwsze 10-20 postów.
3 miesiące temu
Zacząłem coraz aktywniej udzielać się na forum. Wtedy też przekroczyłem barierę 50 postów. Poza tym nie działo się nic ważnego, więc pominę ten miesiąc milczeniem.
2 miesiące temu
Wtedy poznałem MMOFPS-a, w którego gram do dzisiaj- Combat Arms. Mniej więcej w połowie tego miesiąca przestałem całkowicie udzielać się na forum, przekraczając jednak wcześniej barierę 100 postów. Wtedy także był to okres zacofania całej witryny- było coraz mniej postów, opisów nowych gier było nie więcej niż 3. Nic jednak nie zwiastowało tego, co miało się dziać kilkanaście dni później...
miesiąc temu i czas teraźniejszy
Znowu zacząłem pisać na forum, i to o wiele więcej, niż kiedykolwiek. Zaczął się renesans całej witryny, postów i gier zaczęło przybywać. Poznałem kolejną grę- Pirate Galaxy, z którą razem z Licentem & spółką gram do dzisiaj. Wkleiłem mój megaporadnik do Warpfire (klik!), zacząłem pisać ciągle niedokończony megaporadnik do Airrivals (klik!). Poza tym nadesłałem recenzje dwóch gier: Star Sonata i nieco gorsza gry Starport: Galactic Empires. Tu osiągnąłem także osobisty sukces- tak rozreklamowałem Airrivals, że tekst o tej grze i mój komentarz pojawił się w CD-Action numer 165! Poza tym dowiedziałem się od twórców, że planują założenie serwera tylko dla graczy z polskim IP. To już koniec moich przemyśleń. Jeśli pojaw się coś godnego uwagi, to z pewnością to dopiszę.