Pierwsze wrażenia z gier MMO

No to tak, obejrzałem część drugiego filmiku i z przekonaniem stwierdzam że jest gorszy niż pierwszy, jak na razie filmik całkowicie się nie załadował, ale po tej części którą obejrzałem usłyszałem więcej błędów niż w pierwszym filmiku, np. robisz Polskie recenzje ale Ja tam co chwilę słyszałem jakieś Angielskie słowa, nie powinieneś rzucać słowami typu "skille" czy "bag" ponieważ niektórzy mogą tego wogóle nie rozumieć. Tłumaczysz też troszkę gorzej niż w pierwszym filmiku, to jest wiadome że im wyższa klasa tym więcej skilli, powinieneś raczej opowiedzieć czy w grze lepiej robić questy czy zabijać potworki. Obejrzę do końca i dopiszę jakbym coś jeszcze znalazł.

Dobra, Na trzeci filmik troszkę się przygotuję, postaram się nie popełniać tylu błędów językowych, gdy będę szedł postacią nie będę dmuchać w mikrofon, tylko postaram się coś ciekawego na temat gry nawijać :)..

Postaram się wiciągnąć z siebie jak najwiecej, aby wyszedł ciekawy produkt [;>]...

Zobaczymy ^^

Mogę Ci zaproponować żebyś zabrał się za tworzenie czystych gameplay'ów - bez jakichkolwiek podkładów muzycznych czy komentarzy.

Na moim kanale pojawił się nowy filmik o grze Archlord przetestujcie, mam nadzieję,że lepiej :)

@NIESPODZIANKA :)

A mianowicie, załapałem się do Closed Bety Legend of Martial Arts, zapoznam się z tytułem i postaram się nagrać krótką recencję...

Dzieło PWI wygląda wspaniale :)

Jest lepiej, ale to jeszcze nie do końca to. Nie podoba mi się to, że zwracasz dużą wagę na gówienka typu "musimy ubić zielone monsterki, które znajdzimy tam i tam" a mniej na ważniejsze elementy. Do tego zanim zaczniesz kręcić coś w tym stylu UPEWNIJ SIĘ co do informacji. Przepraszam, ale takie głupoty jak "Webzen stworzył Archlorda" są śmiechu warte. Najpierw upewnij się co mówisz. Brakuje mi też muzyki z gry. Nie wiem dlaczego pomijasz tak istotny element - włącz dźwięki by gdzieś tam w tle grały, a zobaczysz, że Twoje filmiki będą dużo żywsze. Na koniec: NO STRESS! ;)

Nie wiem co wy chcecie od jego głosu :P Głos jak głos i według mnie w ogóle nie przeszkadza w tworzeniu video recenzji (czy jak to się tam nazywa :lol: )

Po pierwsze spróbuj wyraźniej mówić (przynajmniej według mnie troszkę cicho i niewyraźnie).

Po drugie staraj się nie zacinać, początek filmiku z Archlordem odrzuca na samym początku.

Ale ogólnie w miarę treściwe i co nieco można się o grze dowiedzieć. Wolę słuchać niż czytać ;)

Filmiki spoko, do głosu nic nie mam. Ciekawy pomysł. Co do gry Archlord to po pierwsze jak już napisał Slugg poczytaj najpierw, zbierz ważne info o danej grze a później rób filmik. Według mnie niepotrzebnie bierzesz te pierwsze questy i to jeszcze w grach nastawionych na grind, ale jak już wcześniej pisałem nie jest źle. W Archlordzie mogłeś powiedzieć coś o auto-potionach, które wg mnie są ważnym elementem tej gry. Jedyne co mnie zdenerwowało to to, że klikałeś tą myszką jak opętany, denerwował mnie ten dźwięk. No ale cóż, mam nadzieję, że pokażesz więcej fajnych tytułów.

@DrHouse

Uczyli Ciebie w szkole czytania ze zrozumieniem ? Denerwowało mnie to niepotrzebne klikanie po całym ekranie, a te swoje komentarze typu

jak nie słyszysz zrób słuchawki głośniej lub przeczyść sobie uszy.
zostaw dla siebie.

Tak jak kolega wyżej napisał strasznie denerwujące jest te klikanie myszką,co do filmiku to jest już lepiej niż poprzednie ale to dalej nie ma to:D.

daj mi recenzje bez myszki to pogadamy. jak nie słyszysz zrób słuchawki głośniej lub przeczyść sobie uszy. a zacięcie miał dopiero w 3 filmiku może sie na krótką chwile zamyślił lub przejęzyczył lub też ugryzł w język

Jest już nowy film, Wieśći z Closed Bety, gry zapewne wiecie jakiej !

Póki co jest w jakości 240p bo nadal trwa przetwarzanie ;> z Czasem jak wiecie zmieni się to na 480p ^^

http://www.youtube.com/user/lGrappa?feature=mhum

P.s W filmiku jest parę błędów bo część nagrywałem rano, a drugą po południu, i lekko gdzieś w połowie filmiku zobaczycie pewne niezgranie, ale ogólnie myślę,że jest wporządku ;)

@Niespodzianka 2.

Wkrótce podzielę się z innym użytkownikiem z forum, i będziemy nagrywać "Gramy po raz pierwszy" na zmianę :)

Rozśmieszył mnie tekst z króliczka :

"A teraz zamieniamy się w króliczka. . .. i ogólnie fajnie się kica" hhehehehe

Coraz lepiej, jeszcze troszkę i będzie git, tylko pamiętaj żeby jak najmniej używać zwrotów "bag" czy "itemki", lepiej np. Torba i Ekwipunek. Na pewno za kilka (może naście) filmików będziesz koks. Najlepiej będzie jak nagrasz jeden filmik, obejrzysz bez poddawania głosu a potem dołożysz recenzję, będziesz mógł dokładniej opowiadać co się dzieje, no bo wiadomo że jak człowiek gra to skupia się na tym aby zagrać a nie o tym opowiadać.

Nie macie w ogóle uszanowania dla niego... Chłopak jest młody a nie jak wy po 20-dziestce 16-nastce, wiec dajcie mu spokój chłopak ma zapał i bardzo fajnie nie krytykujcie go za jego "głos" czy tez za jakies "klikanie myszka" sprobujcie sami nakrecic filmik ( jak macie 13-lat ) to wtedy zobaczycie ze to nie jest takie latwe...

Fortuna, ale tutaj nie chodzi o krytyke, ktora ma go zasmucic, ale o krytyke, ktora ma sprawic, ze jego filmiki beda lepsze. Sorry, gdybym robil cos zle, to wolalbym, aby ktos mi to powiedzial, niz gdyby wszyscy mieli przyklaskiwac i udawac, ze moja praca im sie podoba.

Co do nowego filmiku- Jest lepszy niz poprzednie.

Jak tutaj nam kolega zapowiedział , tak , jestem chętny podzielić się z nim pracą ;) Tylko narazie jest mały nieład , ponieważ nie wszystko mamy dogadane , jak będziemy to nagrywać i tak dalej ;) Ale ogółem jestem bardzo chętny , ponieważ osoby o zerowej umiejętności angielskiego nie rozumieją takiego MMOHut ;)

Wkrótce z Aeth'em zaczynamy nową działalność. Od tej pory będzie nowy kanał YouTube, starego używać nie będziemy...Będziecie mogli też oglądać nas na naszym Blogu, bądź stronce internetowej...

Za jakiś czas podamy nowy kanał, blog i inne tego typu rzeczy :)

Trzymajcie się, i nie przegapcie !

@Edit

Od dzisiaj możecie oglądać nas na kanale YouTube KlikMMO

http://www.youtube.com/user/KlikMMo?feature=mhum

Od dzisiaj, będą lepsze, i ciekawsze Wrażenia!

Wkrótce strona internetowa!

Czy tylko dla mnie twoja wymowa domeny "org" jest dziwna? Może mi się tylko wydaje...

Co to pomysłu... ciekawy. Przed nakręceniem filmiku dowiedz się więcej o grze. (Chodzi mi o twój błąd o twórcy ArchLord'a i Mu)

Niedawno pisałem z administratorem [ powiedział,że jeżeli mu się spodoba, to będę mógł dodawać], na dodawanie przeze mnie moich filmików na temat gier, a raczej pierwszych wrażeń, mam do was prośbę abyście ocenili,czy dobrze zrobione , przyjmuję każdą krytykę..

Oto mój pierwszy filmiik na temat gry Dekaron

Gdy będzie ich więcej, będziecie mogli wchodzić na mój kanał na YouTube..

P.s pierwszy filmik nie wyszedł zbyt dobrze, byłem zestresowany, nie wiedziałem co i jak, mam katar, no i dość dziecinny głos :)

Myślę,że wraz z nowymi filmikami pójdzie mi coraz lepiej, no i może bardziej humorystycznie...

Mój drętwy filmik !:>

Od razu podam kanał ^^

http://www.youtube.com/user/lGrappa?feature=mhum

OCENIAJCIE ! :)..

Jeżeli wyjdzie, i zasłuzy na dobre oceny,będziecie mogli je zobaczyć w filmikach z opisami gier, mam zamiar przez jakiś czas nagrać wszystkie wrażenia z gier 3D od góry na dół, potem zajmę się może i 2D

Jeżeli wypali, zainwestuję w lepszy sprzęt do nagrywania, oraz mikrofon :>

PeacE !

@Edit

Filmiki przeważnie będą dodawane RAZ DZIENNIE ok. godziny 20-21, ponieważ 14minutowy filmik "uploaduje" się ok. 4godzin ;)