Pierwsze wrażenia z gier MMO

Niedawno pisałem z administratorem [ powiedział,że jeżeli mu się spodoba, to będę mógł dodawać], na dodawanie przeze mnie moich filmików na temat gier, a raczej pierwszych wrażeń, mam do was prośbę abyście ocenili,czy dobrze zrobione , przyjmuję każdą krytykę..

Oto mój pierwszy filmiik na temat gry Dekaron

Gdy będzie ich więcej, będziecie mogli wchodzić na mój kanał na YouTube..

P.s pierwszy filmik nie wyszedł zbyt dobrze, byłem zestresowany, nie wiedziałem co i jak, mam katar, no i dość dziecinny głos :)

Myślę,że wraz z nowymi filmikami pójdzie mi coraz lepiej, no i może bardziej humorystycznie...

Mój drętwy filmik !:>

Od razu podam kanał ^^

http://www.youtube.com/user/lGrappa?feature=mhum

OCENIAJCIE ! :)..

Jeżeli wyjdzie, i zasłuzy na dobre oceny,będziecie mogli je zobaczyć w filmikach z opisami gier, mam zamiar przez jakiś czas nagrać wszystkie wrażenia z gier 3D od góry na dół, potem zajmę się może i 2D

Jeżeli wypali, zainwestuję w lepszy sprzęt do nagrywania, oraz mikrofon :>

PeacE !

@Edit

Filmiki przeważnie będą dodawane RAZ DZIENNIE ok. godziny 20-21, ponieważ 14minutowy filmik "uploaduje" się ok. 4godzin ;)

Ja myślę że raczej nie przydatne sory ale wole filmiki od np. mmohut. Ale oczywiście jeżeli ktoś nie rozumie języka angielskiego to można by pomyśleć nad wynajęciem takiego video recenzora. Zaraz, zaraz ale Kozak chyba miał swój kanał YT i tam były filmy o mmo jeżeli dobrze pamiętam?

Tak obadałem kanał YT i są filmiki, recenzje itp. więc raczej nie przydatne.

Też wolę od MMOHut, niedawno jeszcze oglądałem MMoTime, tylko że oni tworząc recenzję raczej nie skupiali się na grze, a na kawałach, co było raczej mało przydatne,gdy chciałem się coś dowiedzieć o grze, zaś niektórzy potrzebuję, którtkiej,bądź dłuższej zwięzłej recenzji na temat gry, a raczej pierwszych wrażeń, zrobiłem to raczej tylko i wyłącznie dla nich, bo przecież co za problem posłuchać MMOHut ?Ale dużo osób nie umie angielskiego, i tu jest problem, trzeba Polski...

Fajna inicjatywa, super, że masz czas i chęci robić takie rzeczy, jednak osobiście razi mnie barwa Twojego głosu, nie bierz tego do siebie.

Niestety mam ten sam problem co inni, w dodatku Twój głos.. Jednak fajnie, że wykazujesz chęć - to najważniejsze. Może zajmij się zwykłymi tekstami, napisz własną recenzję albo stwórz pisaną wersję "pierwszych wrażeń" ;)?

Miałem Ci odpowiedzieć na pw, ale odpowiem tutaj. Twój zapał i inicjatywa jest godna podziwu, ale wideo recenzje, komentarze nie są twoją mocną stroną ze względu na barwę głosu. Tak jak napisał Slugg - zajmij się bardziej tekstami w formie recenzji czy poradników.

Mówcie co checie, ale wolę takie Videorecenzje - gdzie mówi się o tym co robisz na ekranie - niż ostatnią reckę Michiego:) Co prawda lepiej, żebyś zajął się tym po przejściu mutacji (^^), ale GJ:)

Jak mowa o samej video recenzji jest ok. Co do barwy glosu.... no sorry panowie jest mlody... tego sie nie da przeskoczyć. Mi sie ta inicjatywa naprawde podoba.

Zamiast robic najazd na jego glos sami byście ruszyli dupska i sie czyms zajeli...

Jedna sprawa do ciebie... czym nagrywasz filmy? Frapsem?

przejdz mutacje potem bierz sie za video recenzje. elo

w dodatku nie podoba mi sie to podp********* nazwy filmiku "pierwsze wrazenia" od mmotime

warn_ico.png
A mi sie nie podoba Twoje przeklenstwo. Masz juz maksymalna liczbe warnow, wiec teraz leci ban na 24h.-Dzz'

Tak póki co nagrywam Frapsem...

Co do głosu, no fakt mam 13lat i jeszvze lekko mi brakuje do męskiego głosu, ale głos czy wiek chyba nie przeszkadza w życiu pracy ?

Ważniejsze jest raczej to,że mam chęć do robienia czegoś...

Jak pisałem to był mój pierwszy filmik, więc nie bierzcie wszystkiego od razu, wiecie jak to jest "Swój pierwszy raz" bardzo dziwnie :>

Z biegiem czasu minie mi trema, zacznę gadać la luzie, co od razu przełoży się na może więcej humoru :)

@Edit.

Co do tekstów, to nie są moją mocną stroną, ja nie potrafię napisać czegoś czego nie widzę, w myślach nie potrafię wyobrazić sobie wszystkiego,a potem to napisać jako "Pierwsze wrażenia z gier"

Przepraszam, ale muszę nagrywać...

@Edit 2.

Co do tytułów ; narazie prowizorycznie dałem "Pierwsze wrażenia" z czasem to zmienię, bo nie chcę być typową kopiarką...

@Edit 3

Nagrywać mogę "te filmiki" prawie codziennie,a potem wrzucać je Na YouTube, mam masę wolnego czasu i mogę w końcu się czymś zająć,

To wszystko :)

I tak let's play jest najlepsze ^^

Co do filmików. Pograj z tydzień, wybierz, wyszukaj tematy które mogą w takiej grze najbardziej zaciekawić widza i skleć jeden filmik, ale bardziej przemyślany. Na razie jest dobrze, ale do pewnego poziomu jeszcze brakuje.

Mnie osobiście twój głos nie razi, nic podobnego, ale ten filmik do mnie nie przemówił, wiem tyle że są fajne rajdy ale tylko dla ludzi z lepszymi kompami ponieważ na słabszych kompach nie da się uciągnąć takiej ilości potworków, za dużo gadałeś o wysokich poziomach, kiedy ktoś zaczyna grę obchodzi go jak ją dobrze rozpocząć, fajnie że wspomniałeś o systemie ulepszania, ale wydaje mi się że powinieneś zrobić kilka filmików a potem wybrać ten lepszy, ogólnie było dobrze ale musisz mówić bardziej na temat tego co się dzieje na ekranie i co robić po zaczęciu gry a nie o tym co się robi na 65 czy 85 poziomie.

Jak już wiesz, był to moj pierwszy filmik, do rozeznania się z tematem, gdy już będę "trochę bardziej doświadczony" napewno nagram filmik z Dekaron jeszcze raz, myślę,że przy następnym filmie[filmiku] zacznę skupiać uwagę na tym co dzieje się na ekrania, i na małym poziomie... w ten sposób aby zachęcić graczy do grania w grę, a nie ich odpychać ,że wszystko na wyższym poziomie..

Dziękuję za uświadomienie :)

Zacznę to robić w ten sposób jak bym grał w to pierwszy raz, i pokazywał co i jak. ale oczywiście parę elementów zachęcających też muszę dodać, na przykład wojny od wyższego poziomu... bo tłumacząc tylko niski poziom nic nie osiągnę, tylko to co każdy możę zobaczyć w swoje 15minut kontaktu z grą :)

Zapomniałem dodać, podkręć mikrofon bo troszkę cichy jesteś na tym filmiku.

Jak dla mnie głos ma nawet w porządku tylko brakuje tego co u niego jest w recenzji,ciągłego kontaktu z widzem który ogląda recenzje

Do mnie to jakoś nie trafia... może to kwestia twojego głosu, albo błędów językowych. Jeżeli chcesz się trzymać wideo recenzji to zdecydowanie lepiej to wyjdzie jeżeli najpierw nagrasz filmik, a dopiero potem podłożysz głos, przy okazji będziesz mógł nakręcić dłuższy filmik i potem wybrać te najlepsze fragmenty, aby ktoś kto będzie to oglądał nie musiał przez 5 minut patrzeć jak idziesz swoją postacią i dmuchasz w mikrofon.

A mi się zamysł podoba przynajmniej będzie można sobie jak wygląda dana gra zobaczyć - jak byś mógł też wspominać jak wygląda sytuacja z item shopem, premium itp. Ogólnie gj.

W następnym filmiku postaram się opisać Item Shop...

Na YouTube jest już mój drugi filmik, mam nadzieję,że wyszedł "troszeczkę" lepiej... :)

Pomysł całkiem fajny,z realizacja też nie jest źle ale jedyną wadą twoich filmików jest to że są one szalenie nudne.Przez długi czas łazisz postacią i nic za bardzo konkretnego nie mówisz. Radze ci obejrzeć parę filmików Omera z mmohut i zobaczyć jak on to robi.Możesz np. na początku opowiedzieć coś o wydawcy danej gry,jakie inne gry wydaje, w jakim roku wydał daną grę, z jakiego kraju pochodzi, powiedzieć parę słów o samej grze(o fabule,realiach etc.) itp.. Bo jak na razie przez połowę filmiku widzimy jak chodzisz postacią i dmuchasz do mikrofony.Nie przejmuj się tym co gadają i dalej rób filmik.Zapewniam cię że za jakiś dłuższy czas filmiki będą całkiem niezłe :D (Bynajmniej mam taką nadzieję) :D