Pierwsze wrażenia

Nie bardzo rozumiem o dla czego wszyscy mówią że "mobki bije się długo", zabicie 10 mobów jednocześnie zajmuje ułamek sekundy, w czasie "tutorialu" nasza postać dostaje soul skill (inny dla każdej klasy, i bardzo"efekciarski" który można użyć gdy nasz pasek energii w czasie walki się zapełni do 100%, bardzo ułatwia misje które wymagają zabijanie mobów ale wiele graczy zapomina o jego istnieniu albo go w ogóle nie mają bo nie wiedzą jak zdobyć ;-) A nawet walka bez niego jest całkiem krótka, z właściwym obstawieniem skilli/talentów.

Znowu sie lekko poirytowalem. Jak zapewne spora czeć z was wie jestem fanem krasnoludw. Ku mojemu zaskoczeniu azjaci dali krasnoluda do gry. Wypas! Niestety wypas sie konczy po onejrzeniu jego klas postaci, a wlaciwie klasy. Marksman i..... już? Zaraz a gdzie jaki wojownik z 2h toporkiem? Może choćby tank? Nie bo po co, za to w promocji dostajemy buffa do....... szybkiego biegania. No nic , pomecze sie pare dni z tym blunderbussem, btw elfickiego rangera dać to juz nie łaska?

W 100% zgodzę się z wrażeniem pana Xaorus.Ładny panel logowanie, ładne screeny i na tym koniec. Mobki bije się bardzo długo, do tego te questy... kliknąć na zielono podkreśloną nazwę i to tyle. Animacja jest ogólnie żałosna, brak jakichś większych efektów skillowych (co nie znaczy, że w ogóle ich nie ma). Brak jakiejś lepszej dynamiki w grze.Z jednej strony gra dobra, z drugiej wiele wad, ogólnie nie zaskoczyła czymś.

Proponuje pograj sobie w dekaron, 5 questow na krzyz, wiec nie bedziesz musial nawet nacelowac na ten book z questami. Moba bije sie samotnie w 3s.

Synku produkcje PWE to przede wszystkim eventy, instancje i questy ktore robi sie z ludzmi.I takie rzeczy w pt bije sie szybko, bo trzebato robic w kooperacji. A nie solo dymanie mobow na lokacji i latanie do miasta po to, zeby sie nim zachwycac.

Broda:))))) no tu porazka na calej linii. Oni chcieli zmienic spojrzenie ludzi na ta rase. Pogralem tym cudakiem ledwie 5 min.Mial byc innowacja, a wyszedl szloch. Z zalozenia nie ma elfow archera tylko bard i wyszla kupa gowna u krasnali :)))

Marksman i..... już? Zaraz a gdzie jaki wojownik z 2h toporkiem? Może choćby tank?

PWE zapowiedziało że pracuje właśnie nad nowymi klasami dla Brodaczy i Stonemanów.

elfickiego rangera dać to juz nie łaska?

Hm, a dlaczego mieliby latać z łukami w czasach gdy wszyscy mają bronie palne?

A no dlatego panie NoobGood że każdy wiat fantasy (nie mwiąc już o historii) w którym występuje broń palna nie jest na tyle rozwiniety aby wykluczyć używanie klasycznej broni strzeleckiej i nie mówie o żadnym steam punku. Nawt wiaty dosyć mocno rozwinięte technologicznie ( patrz np. Warhammer)poza krasnoldami i ewentualnie ludzmi jako broni dalekiego zasięgu uzywają łuków, rzadziej kusz.

Teraz taki morał tutaj wysnuję. Bracia. Nie zakładajcie takich tematów. Zamiast rodzić ciekawe pomysły to całość tworzy kłótnię i wielką walkę miedzy dobrem (fanami) i złem (krytykami). Wrażenia to nie jest temat na forum. Tym bardziej gdy stają ludzie broniący gry krzesłem obok tych, którzy naprawdę chcą powiedzieć coś sensownego.

Teraz taki morał tutaj wysnuję. Bracia. Nie zakładajcie takich tematów. Zamiast rodzić ciekawe pomysły to całość tworzy kłótnię i wielką walkę miedzy dobrem (fanami) i złem (krytykami). Wrażenia to nie jest temat na forum. Tym bardziej gdy stają ludzie broniący gry krzesłem obok tych, którzy naprawdę chcą powiedzieć coś sensownego.

Jest to właśnie bardzo dobry temat tylko może rozmówcy są do bani. <_<

Xaorus co mozna napisac sensownego o kilogramach gier, ktore naplywaja teraz na rynek i tak naprawde nie wnosily i wniosa niczego nowego, dopoki nie zawita na dobre technologia 3dw pelnym trojwymiarze w oczodoly. I wtedy zauwazycie wszystko, co jest. Wszytko mamy w kilku tytulach. Craft, wojny, gildie, klasy postaci, srututu... podane w roznej formie. Mangowo, pacynkowo, cukierkowo, normalnie, horrorowo i kosmicznie :) ten caly temat to nie klotnia. Popatrz co napisalem w pierwszym poscie ;) co mnie urzeklo. Ma sporo wad (czekalem na przyklad kiedy Broda zniesmaczony walnie o krasnalu(wiem juz czemu nie grasz, ja nie ma swojego archa :P : )), ale bez jaj. Pacjentowi, ktory swoje wrazenia opisuje, ze mu sie interfejs nie podoba, bo klika na zielone i musi bic moba dlugo wprasuje nie krzeslem, ale jak bedzie trzeba to i calym stolem ;), Tu jeszcze jak jade to pojade po czlowieku co to o animacji pisal, mianowicie docenisz ja jak walniesz z 40 lv i polecisz z pt na instancje. Kiedy mag poleci po litanii, Priest zaheluje z blessem, bard bzyknie z 6 nut potrojnego buffa, a warek z assasem zapitola slabszego bossa na 2 hity :)), a nie polazles na 2 moby z 3 podstawowymi skillami na krzyz i biadolisz. Skile dosc wolno przychodza , ale jak juz sie je ma to sie dzieje. Oj dzieje. Dla jednych to wada, dla mnie zaleta. To tyle do mojego krzesla.

Wiekszosc tu ludzi gra, albo szuka czegos do grania. No i ma wymagania. Gdy przychodzi co do czego, nie wiedza kim maja grac. Szukaja craftow, skilli, gildii, nieszczesnych klas, za***istych questow i calej tej otoczki.

A gdy to juz maja to ich to przytlacza. Siedze na tym forum, czytam posty i mam takie wrazenie. Nie mowie tu o wszystkich ;) za to wiekszosc odnajduje przyjemnosc w bezrozumnym pullowaniu stada mobow, 3sekundowym skillu killerze, a cala ta otoczka potrzebna jest dla picu. Ekran ma buchac, rzygac na wszystkie strony grafika i tyle. To tyle na temat stolu:))

Ja tam sie ciesze. Dzis wpierdolilem 47lv swoim cudakiem muzykantem i zdazylem zauwazyc, ze FW to kalka lepszego BoI. Tam up seta dawal niezle mozliwosci i mozna bylo wyczyniac z nim cuda, tu to samo. Tyle, ze tu nie rozpieszczaja z dropem. Wiec trzeba bedzie sie napocic, zeby jakos grac :) i zadna kasa w tym nie pomoze. Nastepne pol roku, moze wiecej stracone. To tyle na temat podlogi ;))

Tak w temacie grafiki, to jak na darmowa produkcje jest ona bardzo dobra, trzeba miec ciężko nawalone pod czaszką żeby darmoche porównywać do gier płatnych. Animacja postaci faktycznie niespecjalna, ale za to skille wyglądają świetnie, nawet za dobrze co może być problemem na mass pvp. Muzyka też nie drażnie, może za wyjątkiem muzyki od vampira która jakością przypomina emitowany swego czasu serial dla dzieci " Duckula". Moim skromnym zdaniem te mmo powinien sprawdzić każdy i sam ocenić. Dla mnieee po kilku godzinach grania gra dobra ale nie wybitna. Na koniec wielka zaleta w porównaniu z BOI: niema petów XD

Osiągnąłem do tej pory 15lvl i do tej pory najwięcej było biegania od NPC do NPC. Zupełnie nic nowego ten tytuł za sobą nie wniósł, a przynajmniej do tej pory niczego takiego nie zauważyłem. Gra przyznam miła dla oka, skille wyglądają świetnie, a grafika do najgorszych nie należy. Podsumowując - tytuł godny uwagi, ale nie ma raczej punktu zaczepienia, który spowodowałby, że zostałbym przy tym tytule na dłużej, pożyjemy zobaczymy :)

UP@ Luqe ty żyjesz !? :D

Fajne misje zaczynają się od 20 lvl.Instancje,festiwale, itp itd.Naprawdę zobaczysz że jest coś ciekawego.Zobaczysz

Problemem wprowadzenia do gry ,,marksmana'' dla elfów i warka dla Krasnoludków jest to, że każda klasa, każdej rasy posługuje się jednym rodzajem broni [warek- 2h sword, protector - młotek] I tutaj powstaje pytanie: jeżeli ma powstać warek z toporem, marksman z łukiem... to wymaga zmiany skilli postaci [bo nie ma skilli dla łuku i toporka oO] lub dodania kolejnej klasy... tutaj PWE chyba niedokonca przemyslało sprawę.

Jednak gra ludzkim Assasynkim jest swietna. Pomimo tego, że dziś usłyszałem ,,You is noob''

UP@ Misiael (kimkolwiek jesteś)żyję żyję :)

Mam taką nadzieję, bo póki co zostaję przy tym tytule :D

Wszystko tak średniawo bym rzekł, dla mnie to taki odgrzewany Perfect World, BOI bardziej mnie wciągnął i żałuje że zakończyłem tam grę, a w PW nie nie mówie juz o tym, że brakuje serwera PvP, więc jedna wielka nuda na PvE była jak dla mnie, samo GvG mnie nie bawi jakoś, niema to jak przylać komuś w łeb, a na serwer USA się nie wybieram. Pozostaje czekać na EU PvP lub inne tytuły, szkoda.

Witam, mam pytanie co ma lepszą grafikę PW czy FW?

Pierwsze wrażenia BARDZO negatywne. Nie podobało mi się. Sztywne, dzikie, skopiowane z innych gier. No ale przemogłem się, bo miałem drużynę, która w to katowała. Gra się po 20 lvlu ładnie rozkręciła. Poznałem nowe mechanizmy, zacząłem bawić się profesjami, chodzić na instancje i... gra jest bomba. Przyznam szczerze, że sam siebie zaskoczyłem. Gra jest naprawdę świetna, tylko trzeba dać jej się "rozkręcić" :)

Witam jak wam mineły pierwsze godziny OB w Forshaken World

ja byłem zadziwiony znaczną ilością rodaków co chwila widać było wiadomości

od innych graczy z PL i party znaleść to łatwizna albo sam się znalazł lvl 20 dobiłem w 2h

pozdrawiam wszystkich i zapraszam do gry