Witam,jako, że robię sobie obecnie przerwę od wowa pomyślałem o grze w Poe. Ogólnie jedyna grą h&s jaką wcześniej grałem było Diablo. Mam do was teraz trochę podstawowe pytanie - co ma takiego w sobie Path of exile, że nadal po tych 3 latach tyle osób w nią gra. Z tego co poczytałem to nie ma żadnego end gamu i po wbiciu cap levela raczej nie ma co robić. Oczywiście jest mnóstwo kombinacji skilli, ale czy to tak mocno przyciąga i zatrzymuje tylu graczy?Mimo wszystko chciałbym spróbować swoich sił w h&s, ale do końca nie wiem jaką ligę wybrać. Moglibyście mi powiedzieć czym się różnią ligi Standard i Talisman? Bo hardcore to wiem, że jedna śmierć przenosi nas do zwykłej ligi. Jak myślicie w jaką ligę powinienem zacząć grać, która najdłużej mnie zatrzymie przy tym produkcie?
Zależy co rozumiesz przez end game bo każdy ma swoje cele w grze. Moim jest wbicie 100lvl na hardcore, póki co gram od kilku lat i nawet nie udało mi się wbić 90lvl.
W poe nie grasz jedną postacią, bo gra jest nastawiona na ligi oraz sezony, chodzi bardziej o rywalizację a nie wbijanie capu.
Sam grałem bardzo dużo w D3 + RoS i porównując do poe, to D3 już dawno zostało w tyle.
Liga standard od talisman różni się tym, że standard to liga legacy na której nigdy nie będzie resetu i ludzie grają na niej od kilku lat, ekonomia jest zepsuta bo każdy ma wszystkiego po 100 razy i trudno idzie coś zarobić.
Talisman to nowa liga 4 miesięczna, która wprowadza nowe mechaniki których nie ma na standard i jest nastawiona na wbijanie challangów, za których wykonanie dostaniemy m.in koszulkę ;]
Ale ogólnie nowe ligi to lepsza zabawa i większy komfort z gry, w dodatku nowe ligi to przeważnie nowe duże update'y, więc to tam gra najwięcej osób.
Jak zaczynasz grać, to wybierz talisman.