Pierwszy tekst

Prosiłbym o wyrozumiałość ze względu na wiek 14 lat i słabą ocenę z polskiego. ^^

Minecraft

Minecraft jest sandboxową grą dla osób kreatywnych która polega na budowaniu z "klocków". Oprócz budowania zostaje nam jeszcze craftowanie ale żeby coś zrobić musimy zdobyć materiały. Jeżeli znudzi sie nam budowanie i crafting możemy przecież zwiedzać systemy jaskiń które mogą być naprawdę rozległe. A jeżeli chcecie powalczyć to w środku nocy możecie zostać zaatakowani przez różnego rodzaju potwory od zombi przez szkielety po pająki. Potwory występują nie tylko w nocy, w dzień gdy zejdziemy do mrocznych jaskini możemy odnaleźć tak zwane dungeony. W takim nazwijmy to lochu znajdziemy monster spawner z którego spawnują się przeciwnicy, obok zawsze stoi przynajmniej 1 skrzynka ze skarbami. Jednak jest jeszcze jedno miejsce do którego możemy się wybrać podczas naszej przygody w tym świecie, a tym miejscem jest Nether zwany piekłem. Do piekła dostaniemy się tylko i wyłącznie przez teleport zrobiony z obsydianu. W piekle można wpaść do morza lawy lub zostać zabitym przez zombi-świnię przez graczy nazywane pigmeni. Według mnie minecraft to ciekawa pozycja aby odciągnąć graczy od monotonnego wykonywania zadań lub uciążliwego grindu. Niech grafika was nie zrazi ponieważ rozgrywka nadrabia wizualne wykonanie gry, a wyskakujący z ciemności zombiak potrafi przestraszyć równie mocno jak dobry horror.Serdecznie pozdrawiam Buniek.

Poćwicz ;)

Dziękuję za szczerość :)

Po pierwsze to popraw błędy interpunkcyjne, typu przecinki i tak dalej. Następnie, nie ma takiego pojęcia jak "system jaskiń". Są po prostu kopalnie, czy jaskinie, ale broń Boże nie wymyślaj nowych cudów. Monster spawner też zbytnio logicznie nie brzmi i było można napisać, że spawnują się tam potwory. Tekstu jest dość mało, ale jest za to treściwy, za co masz plusa. Musisz dużo pisać, aż w końcu wejdzie Ci wprawa. Będziesz miał lepsze i gorsze dni, lecz umiejętność z czasem się wykształtuje (jak każdy skill ;d).

Pierwszy tekst i slaba ocena z polaka? Jest dobrze :D

Praktyka czyni mistrza, pilnuj sie powtorzen i postaraj przechodzic plynniej z tematu do tematu. :)

Zgodzę się z przedmówcą. Uważaj na zapożyczenia, staraj się użyć przetłumaczonych sformułowań, choć w niektórych słówkach lepiej używać oryginału (osobiście preferuje crafting, bądź pvp, bo polskie odpowiedniki nie brzmią najlepiej). Następnie przechodzenie z tematu do tematu musisz potrenować, przykładowo:

W piekle można wpaść do morza lawy lub zostać zabitym przez zombi-świnię przez graczy nazywane pigmeni. Według mnie minecraft to ciekawa pozycja aby odciągnąć graczy od monotonnego wykonywania zadań lub uciążliwego grindu. Niech grafika was nie zrazi ponieważ rozgrywka nadrabia wizualne (...)

W trzech dość krótkich zdaniach zacząłeś pisać o trzech rzeczach, ale żadnej z nich (no ewentualnie piekło, ale rozbudowaniem bym tego nie nazwał) nie rozbudowałeś. W dodatku do tego wszystkiego, proponowałbym z góry zaplanować plan napisania tekstu. Ja osobiście będąc uczony pisać zagranicą, byłem zmuszany do korzystania z tego typu rzeczy http://www.studygs.net/writing/prewriting.htm zanim przystąpiłem do pisania czegokolwiek. Zawczasu nienawidziłem tego, teraz nauczyłem się to doceniać.

Bez urazy ,ale lepszą i dłuższą pracę napisałbym na sedesie w 3 min. Już 12 latek napisałby coś na pewno dłuższego. Gry nie opiszesz w 10 zdań.

Prosiłbym o wyrozumiałość ze względu na wiek 14 lat i słabą ocenę z polskiego. ^^

Minecraft

Minecraft jest sandboxową grą dla osób kreatywnych która polega na budowaniu z "klocków". Oprócz budowania zostaje nam jeszcze craftowanie ale żeby coś zrobić musimy zdobyć materiały. Jeżeli znudzi sie nam budowanie i crafting możemy przecież zwiedzać systemy jaskiń które mogą być naprawdę rozległe. A jeżeli chcecie powalczyć to w środku nocy możecie zostać zaatakowani przez różnego rodzaju potwory od zombi przez szkielety po pająki. Potwory występują nie tylko w nocy, w dzień gdy zejdziemy do mrocznych jaskini możemy odnaleźć tak zwane dungeony. W takim nazwijmy to lochu znajdziemy monster spawner z którego spawnują się przeciwnicy, obok zawsze stoi przynajmniej 1 skrzynka ze skarbami. Jednak jest jeszcze jedno miejsce do którego możemy się wybrać podczas naszej przygody w tym świecie, a tym miejscem jest Nether zwany piekłem. Do piekła dostaniemy się tylko i wyłącznie przez teleport zrobiony z obsydianu. W piekle można wpaść do morza lawy lub zostać zabitym przez zombi-świnię przez graczy nazywane pigmeni. Według mnie minecraft to ciekawa pozycja aby odciągnąć graczy od monotonnego wykonywania zadań lub uciążliwego grindu. Niech grafika was nie zrazi ponieważ rozgrywka nadrabia wizualne wykonanie gry, a wyskakujący z ciemności zombiak potrafi przestraszyć równie mocno jak dobry horror.Serdecznie pozdrawiam Buniek.