Witam. Mam już przegrane 21h, akt 2 i zakupiłem do teamu druida w postaci jelenia zamiast second tanka. Niestety, te wszystkie redukcje które ponoć ten druid ma posiadać, są niewidoczne, bo biedak pada na kilka strzałow. Ma eq po wcześniej wspomnianym drugim tanku. Pytanie: Jaką rolę powinien odgrywać duid w teamie i jego przemiana w zwierzaka? Jak to jest u was.
Pillars of Eternity - Druid
Druid to support, tak jak kapłan. Czaruje dobrze walczy średnio. W walce jest tak pomiędzy wojownikiem, a magiem.
Czary ma świetne i unikalne, bo ani mag ani kapłan takich nie ma.
Używasz fajnych czarów, a jak nie masz co nim robić, to bijesz kogoś kto na Ciebie nie patrzy. Polecam do tego broń z długim zasięgiem, np. kostur bojowy lub pikę, to będziesz mógł bić zza pleców tanka i nie będziesz wchodził do walki, dzięki czemu będziesz mógł się przemieścić bez otrzymania gradu ciosów. Przydatne m.in. przy walce w drzwiach -jeden lub dwóch tanków blokuje przejście, a taki druid czy kapłan z piką dźga ich zza pleców. Można też strzelać jak ktoś lubi - pistolety się świetnie nadają.
Jak strzelasz, to ubierasz lekki pancerz, a jak walczysz wręcz to najcięższy ze średnich, albo i płytówkę. Ta kara za gotowość, aż tak bardzo nie przeszkadza jakby to się mogło wydawać.
Przemiana w zwierzaka jest każda inna i zbliża druida do pewnej innej klasy, np. misiek tankuje, wilk to taki łotrzyk, jeleń bije AoE itd. Nie będziesz tak dobry w tych rolach jak inne klasy, ale jako support, będziesz mógł w ten sposób robić za rezerwistę. Ktoś podejdzie Ci do łucznika, to druid go odciągnie i zajmie dopóki nie przyjdą koledzy, albo zmiecie czarami, jeśli będziesz miał taką zachciankę
Uwielbiam kapłanów i druidów z D&D - najlepsze klasy.
Witam. Mam już przegrane 21h, akt 2 i zakupiłem do teamu druida w postaci jelenia zamiast second tanka. Niestety, te wszystkie redukcje które ponoć ten druid ma posiadać, są niewidoczne, bo biedak pada na kilka strzałow. Ma eq po wcześniej wspomnianym drugim tanku. Pytanie: Jaką rolę powinien odgrywać duid w teamie i jego przemiana w zwierzaka? Jak to jest u was.