Pilot Wojskowy

Witam was

Zaciekawił mnie ostatnio temat o zawodzie wojskowego i tak sobie myślę że chyba zostanie pilotem wojskowym to nie tylko marzenia mam rację?(tak, tak pilotowanie f-16 to jednak marzenie)

Może są tu jacyś piloci? albo którzy znają się co nieco o tym ; )

1.Jest trudno zostać takowym pilotem? chodzi o to jakie trzeba skończyć szkoły.

2.słyszałem coś o wyrabianiu licencji, to naprawdę jest takie drogie?(przecież jakbym po szkołach poszedł do wojska to chyba by mi to zafundowali)

3.Jestem osobą z zamiarem uczestnictwa w wojnach właśnie jako pilot, trzeba mieć jakiś dłuższy staż aby takie wyprawy robić?

Witam wasZaciekawił mnie ostatnio temat o zawodzie wojskowego i tak sobie myślę że chyba zostanie pilotem wojskowym to nie tylko marzenia mam rację?(tak, tak pilotowanie f-16 to jednak marzenie)Może są tu jacyś piloci? albo którzy znają się co nieco o tym ; )1.Jest trudno zostać takowym pilotem? chodzi o to jakie trzeba skończyć szkoły.2.słyszałem coś o wyrabianiu licencji, to naprawdę jest takie drogie?(przecież jakbym po szkołach poszedł do wojska to chyba by mi to zafundowali)3.Jestem osobą z zamiarem uczestnictwa w wojnach właśnie jako pilot, trzeba mieć jakiś dłuższy staż aby takie wyprawy robić?

Po pierwsze nienaganne zdrowie.

Kandydaci na pilota w Polsce przechodzą takie testy zdrowotne jak kosmonauci amerykańscy, nie możesz mieć żadnego absolutnego żadnego uszczerbku na zdrowiu jeżeli myślisz o byciu pilotem wojskowym (mowa tutaj o skrzywieniach kręgosłupa, nieproporcjonalnych kościach lekkich ich odchyłkach, nie możesz mieć żadnej plomby w zębie - przy takich przeciążeniach jakie tam występują taka plomba mogła by Cię zabić) przechodzisz testy psychologiczne i wytrzymałościowe na różnych symulatorach. Przechodzisz testy psychologiczne które są tak kretyńskie, że szkoda nawet o nich wspominać (pytania w stylu czy w dzieciństwie omijałeś pęknięcia na chodniku, czy lubisz zupę pomidorową itp.). Osoby które się dostają do takich szkół to głównie synowie pilotów i wyższych stopniem ludzi należących do tegoż właśnie środowiska mało kiedy zdarza się, że przyjmują kogoś z zewnątrz (chyba że akurat w danym roku mają deficyt). Dostają się tam głównie ludzie posiadających takie cv w sporcie, że głowa mała(a przynajmniej trenujący codziennie z dobrymi wynikami). No ale żeby Cię całkowicie nie zdołować to na osłodę powiem Ci tylko, że jeżeli uda Ci się jakimś cudem dostać do tejże elity to o dziewczyny nie masz co się martwić bo jako pilot będziesz uważany za towar pierwszej klasy i będziesz tak rozchwytywany że boję się o te dziewczyny które będą między sobą konkurować.

@Edit: Przy okazji chciałem się podzielić jedną informacją jaką kilka dni temu usłyszałem z tymi osobami które już otrzymały książeczki wojskowe a mianowicie, że za wywiezienie tegoż dokumentu poza granice Polski można łatwo trafić do paki :o

Załamałem się... nie tym że ciężko się dostać tylko tym że mam plomby w zębach, naprawdę zastanawia mnie właśnie KTO niema plomb w zębach.

No cóż jeśli jest tak jak mówisz to nie mam do czego dążyć.

Sporo jest takich ludzi występowanie próchnicy ma głównie swoje podłoże genetyczne zależne od grubości naszego szkliwa, osoby posiadające grube szkliwo są o niebo mniej podatne na jej wystąpienie dochodzi tutaj jeszcze kwestia przeniesienia jej od naszych kochanych rodziców którzy z troską o swoje pociechy oblizywali smoczki po ich upadku na ziemię i podawali nam jeszcze większą dawkę bakterii niż by występowała po podaniu nam tego smoka prosto z ziemi.

Szczerze to myślę, że jak marzysz o lataniu to łatwiej Ci będzie zostać biznesmenem zarobić trochę kasy zrobić licencję pilota i kupić mały samolocik ot np taki http://allegro.pl/samolot-skyranger-i2036223743.html i za 200k spokojne zrealizujesz swoje marzenia nie hałasując specjalnie nad naszymi głowami.

Witam was

Zaciekawił mnie ostatnio temat o zawodzie wojskowego i tak sobie myślę że chyba zostanie pilotem wojskowym to nie tylko marzenia mam rację?(tak, tak pilotowanie f-16 to jednak marzenie)

Może są tu jacyś piloci? albo którzy znają się co nieco o tym ; )

1.Jest trudno zostać takowym pilotem? chodzi o to jakie trzeba skończyć szkoły.

2.słyszałem coś o wyrabianiu licencji, to naprawdę jest takie drogie?(przecież jakbym po szkołach poszedł do wojska to chyba by mi to zafundowali)

3.Jestem osobą z zamiarem uczestnictwa w wojnach właśnie jako pilot, trzeba mieć jakiś dłuższy staż aby takie wyprawy robić?