Ping

Ostatnio gram w Crossfire'a, i ping skacze mi po 200-600, jest jakiś sposób żeby zmniejszyć lagi? Mam wyłączone wszystkie zbędne procesy, game booster włączony. Macie jakąś receptę na te zatwardzenie?

Możesz, ściągnąć cfosspeed oraz ustawić na 0% rezerwę łącza przez windowsa(Start>Uruchom>gpedit.msc>Konfiguracja komputera >Szablony administracyjne > Sieć > Harmonogram pakietów QoS i ustawiasz na 0% )

Firewall, problemy z routerem (jeśli masz neta radiowego lub rozprowadzonego na kilka komputerów w domu). Moja rada wyłącz Firewalla jeśli to nic nie da zresetuj router.

~Jeśli masz neta z Vectry to witaj w klubie ... ja od tygodnia nie mogę pograć w żadnego FPS'a bo mam takie same pingi jak Ty.. ale to już wina Vectry : /

PS: Nie ten dział :P

rozprowadzonego na kilka komputerów w domu

Ta, to jest internet "osiedlowy", że tak się wyrażę, jest może podłączony do 2-3 kompów włączając mój, wcześniej były takie problemy ale nie na taką skalę, ping powinien być u mnie 50-80 tak jak przed 3 miesiącami, oj coś czuję że przejdę na Neo, tam przynajmniej leci jak błyskawica :P. Dobra reset router'a, jeszcze tego nie robiłem ale spróbuję i napiszę za 10 minut jak sprawdzę także ping w grze :)

@edit

23606215.jpg

1447771569.png

Hmmm ja też mam neta z Vectry, i ostatnio rzeczywiście jakoś im ping skacze. Skanowałem antysyfiaczami, ale nic nie znalazło. Nawet ComboFix nie pomógł. Właśnie zabieram się do formatu. Jeżeli to nie pomoże, to będę musiał odwiedzić panów w Vectrze :)

Te skany na górze to skany przed wyłączeniem router'a.

A tu skany po wyłączeniu/włączeniu:

1447774965.png

23606359.jpg

Ps.

Najlepsze jest to że mieszkam we Wrocławiu, a znalazło mnie w Poznaniu -.-...

@edit

Ping z gry:

cda.png

na speedtest.net nie patrzy się na Twoja lokacje tylko na lokacje najbliższego serwera tak się wyrażę "Hostingowego" który sprawdza Twoje łącze, np ja mieszkam w Elblągu a najbliższy server jest w Gdańsku i muszę korzystać z serweru gdańskiego. A co do internetu osiedlowego.. właśnie to jest ten ból.. jeśli 'administrator' nie ma włączonego ograniczenia na komputery (np przypisuje na Hot Spocie (mówię przykładowo o Hot Spocie) prędkość dla danego adresu np max 100kb/s) to każdy w danej sieci będzie ciągnął maksymalną prędkością.. wejdz w cmd wpisz ipconfig /all nastepnie znajdz adres servera DHCP i spinguj go poleceniem ping "ip servera DHCP". Jeśli ping będzie w miarę normalny spinguj adres Default Gateway, jeśli ping na Gateway będzie duży czyli ktoś po prostu korzysta z maksymalnej prędkości łącza ;c a z tym nic się nie zrobi : /

A jeżeli obok dhcp nie ma ip? ;/

@edit

Jest napisane:

DHCP włączone........:Nie

Jeśli tak pisze to internet z zewnątrz (od dostawcy) dochodzi tylko do komputera admina (który jest takim małym serverem DHCP rozdającym ip tylko dla tych 4 komputerów w Twojej sieci, a globalne DHCP jest ukryte), wiec pinguj Gateway (gateway powinien być adresem routera brzegowego do którego dochodzi internet od dostawcy). Jeśli ping z Gatewaya będzie duży podejdź do administratora (jeśli wiesz w ogóle kto nim jest) i powiedz o zaistniałej sytuacji.

@edit:

staram się pisać takim w miarę zrozumiałym językiem ;< mam nadzieje że rozumiesz : /

Spoko, nie jestem idiotą, dla mnie to jak 2+2, tylko szkoda że taki internet słabiutki mam;/ Czas na neo tak mi się wydaje, tylko że za ten net płacę 30 zł a za dobre neo 60zł :;/

@edit

Przynajmniej teraz ping lata od 60-260. Ale i tak laguje ;/

@edit

Dzisiaj jest już wszystko, ok! Ping 50, staty 20/2

Ostatnio gram w Crossfire'a, i ping skacze mi po 200-600, jest jakiś sposób żeby zmniejszyć lagi? Mam wyłączone wszystkie zbędne procesy, game booster włączony. Macie jakąś receptę na te zatwardzenie?