Pióro do japońskiego

Hey! Poszukuję pióra, które nadawałoby się do pisania hiragany, katakany i kanji. Cena do 100zł

Wiem tylko, że stalówka powinna być cienka i tutaj kończy się moja wiedza na temat piór :)

To wybierz pióro ze stalówką "F", ciekawą propozycją w tej cenie jest "Faber castell basic"... aby napewno do pisania japońskich znaków nie jest potrzebne coś z fleksem?

Tylko jeśli weźmiesz flexa, to licz się na spędzenie dużej ilości czasu na ćwiczenia pisania taką stalówką.

Wierz o tym że japońskie znaki się maluje, a nie pisze. Więc jak już chcesz się uczyć tradycyjnie to poleciłbym pędzel, a nie pióro.

Wierz o tym że japońskie znaki się maluje, a nie pisze. Więc jak już chcesz się uczyć tradycyjnie to poleciłbym pędzel, a nie pióro.

Japońskie znaki się maluje?? wydaje mi się że pomyliłeś zwykłe pismo z kaligrafią. Pisać można i zwykłym ołówkiem automatycznym, a jeżeli chcesz pióro to flex jest fajny tylko że według mnie nie pasuje do wszystkich znaków, które przede wszystkim powinny być po prostu czytelne. Ja osobiscie polecam Maru Pen ale niestety w kraju go nie dostaniesz :P Aliexpress,Ebay,Amazon

akurat czym piszesz znaki to mało ważne bo pewnie nawet na kolejność kresek nie będziesz uważał :P...ale tak jak pisał Kasztelan jeśli chodzi ci o robię pięknych napisów po japońsku to się je maluje pędzlem

Hey! Poszukuję pióra, które nadawałoby się do pisania hiragany, katakany i kanji. Cena do 100zł

Wiem tylko, że stalówka powinna być cienka i tutaj kończy się moja wiedza na temat piór :)