Piraty - Pytanie

Cześć tak się zastanawiam czy jak mam orginalną grę z poza steam ale płyta jest porysowana i nie da rady jej odtworzyć czy jak ściągnę grę z torrentów to będzie piracenie czy nie ?

Nie, ponieważ posiadasz oryginał, a jasno jest powiedziane, że możesz posiadać nieskończoną ilość kopii (ściągniętych z torrentów np) legalnie. :)

Nie, ponieważ posiadasz oryginał, a jasno jest powiedziane, że możesz posiadać nieskończoną ilość kopii (ściągniętych z torrentów np) legalnie.

Nie wciskaj ludziom głupot bo nie ma takiego prawa. Możesz zrobić dowolną liczbę kopii na użytek własny, ale tylko z własnej oryginalnej płyty. Pobieranie z torrentów nie jest legalne bo udostępniasz również innym pobierany plik.

Autor jak koniecznie musisz już pobrać to niech skorzysta z jakiegoś forum, które daje linki do gier na hostingach.

Nie wciskaj ludziom głupot bo nie ma takiego prawa. Możesz zrobić dowolną liczbę kopii na użytek własny, ale tylko z własnej oryginalnej płyty. Pobieranie z torrentów nie jest legalne bo udostępniasz również innym pobierany plik.Autor jak koniecznie musisz już pobrać to niech skorzysta z jakiegoś forum, które daje linki do gier na hostingach.

Oczywiscie , ze bedzie legalna bo masz klucz do tej gry.....gra to KLUCZ a nie plyta czy jej obraz.

Oczywiscie , ze bedzie legalna bo masz klucz do tej gry.....gra to KLUCZ a nie plyta czy jej obraz.

Nie rozumiesz, że samo udostępnianie na torrentach gry przy jej pobieraniu to łamanie prawa?

Niestety Haz3L ma rację, ściągając z torrentow jednocześnie grę udostępniasz (co jest przestępstwem). Podobne wątpliwości miałby co do zcrakowanej gry z jaki rapiddownload-ów czy tego typu podobnych. Ale tu musiałby się wypowiedzieć ktoś znający się na tych sprawach.

To indywidualna decyzja kazdego....kto chce sciaga kto nie chce nie sciaga proste ;] nie wiem w ogole p oco pytac na forach o takie rzeczy.

Cześć tak się zastanawiam czy jak mam orginalną grę z poza steam ale płyta jest porysowana i nie da rady jej odtworzyć czy jak ściągnę grę z torrentów to będzie piracenie czy nie ?

Nie ma klucza steam do tej gry :angry:

Napisz do wydawcy, wyjaśnij problem. Torrentów i piractwa nie wspomagamy na forum.

Zamykam.