Cześć Wam Nie widziałem takiego tematu, więc postanowiłem takowy założyć. Zastanawia mnie, czy ktoś z Was gra w zespole, pisze teksty, a może tworzy własne kompozycje? Ja gram w zespole, znaczy się śpiewam w zespole, mamy zamiar skleić coś swojego. Napisałem tekst piosenki, może później go wrzucę
Pisanie piosenek/Tworzenie muzyki
Też mam zespół, jestem w nim gitarzystą.
Mam parę swoich kawałków, wrzucę coś do sieci i wam pokarzę dzisiaj
No proszę, to ładnie Jaki gatunek muzyki gracie? Wnioskując po nicku jakiś metal, tak? Jaka dokładniej odmiana?
To dopiero początki, mamy pierwszy koncert w piątek
Mamy własny repertuar, ale jak na razie głównie gramy covery.
Generalnie mamy plan grać, mocniejsze odmiany punk rocka.. hmm Misfits, pierwsze płyty Mansona.
A wy ? Jaką muzykę gracie ?
Misfits - Helena, Dig up her bones.. uwielbiam Mansona też bardzo lubię. My natomiast gramy coś trashowego, może trochę lżej. Dobrym przykładem chociażby będzie piosenka YourHighwayHome - The City of Lost Hope
W obecnym składzie gramy od 3-4 miesięcy.
Może studio to nie jest, ale gitara i bas zgrana na komputer, no i wokal oczywiście. Perkusja niestety automat, w warunkach domowych nagranie jej graniczy z cudem. Tak więc na życzenie, Dig Up Her Bones- http://rejestrofficial.wrzuta.pl/audio/a9U3WbmQsGw/die2nite_-_dig_up_her_bones.
Mój wujek w sumie, któremu wspominałem że mam zespół pił z szefem klubu i wspomniał o nas .
A tak ogólnie, to gramy Miejskim Domu Kultury, tam mamy też zapowiedziany koncert, polecam zapisać się. A co z wami ? Macie jakieś nagrania ?
Niestety na razie nie. Kurcze, to Wam się fartnęło My mamy za to epicką salkę prób, wejdzie ze 100 osób, jest scena, tak dalej, mamy pozwolenie na robienie tam koncertów w sumie
Co do nagrania, jest faktycznie trochę słabej jakości, ale przesłuchałem i całkiem niezłe. Wokalista tam słyszę trochę średnio daję radę, ale ze mną jest nie lepiej
Jeżeli wyrobimy się w miarę szybko z aranżacją utworu naszego to wybierzemy się do studio i wtedy podeślę nagrany materiał
Macie jakieś ciekawe teksty piosenek? Chętnie poczytam
Jak na razie, są na etapie tworzenia.
Wokalista jest tymczasowy, szukamy kogoś wciąż, śpiewak jest drugim gitarzystą.
Pochwał się skąd wytrzasnęliście taką sale: )
Szczerze? Gitarzysta jest ministrantem, zna babkę, która jest właścicielką tej sali. Poszedł, zagadał i mamy wszystko co trzeba. Spokój, mikser i kolumny, które dodatkowo są do naszej dyspozycji Jeżeli chcesz przeczytać tekst, który wczoraj napisałem to mogę go zaraz gdzieś tu wkleić
To jeszcze niech ktoś nam załatwi salkę w lublinie
Wklejaj, czekam
Pierwotnie napisany po angielsku, możecie przy okazji sprawdzić czy są jakieś błędy gramatyczne
Rainless daysI’m sinking In sadnessWhich somebody poured into meI felt cold from your lipsAnd nothing is the sameMy heart is tiedAnd I can’t escapeYou really thinkI should let go?Now I’m fadingLike roses on the graveI feel droughtLike in rainless daysNow I even don’t look at youCause I hate your glance!When we have reached starsWhen we loved each otherWe were blindI thought you’re differentI’m stunnedBut Now I knowThere is something wrong with usWe are on other side of the worldWe are proud of our choiceNow I fadeLike roses on the graveI feel droughtLike in rainless daysNow I even don’t look at youCause I hate your glance!I have spark of hopeIn my bleeding soulYou should know thatWhen I leaveEverything will disappearEverything what happen tomorrowIs impassive..
Tutaj tekst spolszczony, dla lepszego zrozumienia dla niektórych
TŁUMACZENIEBezdeszczowe dniTonę w smutkuKtóry ktoś we mnie wlałPoczułem chłód z Twoich ustI nic nie jest już takie sameMoje serce jest związaneNie mogę uciecNaprawdę myśliszŻe powinienem odejść?Teraz więdnęJak róże na grobieCzuję suszęJak w bezdeszczowe dniTeraz nawet nie chcę na Ciebie patrzećPonieważ nienawidzę Twojego spojrzeniaKiedy sięgaliśmy gwiazdKiedy kochaliśmy się wzajemnieByliśmy ślepiMyślałem, ze jesteś innaJestem oszołomionyJednak teraz już wiemCoś jest z nami nie takJesteśmy po innych stronach świataJesteśmy dumni ze swojego wyboruTeraz więdnęJak róże na grobieCzuję suszęJak w bezdeszczowe dniTeraz nawet nie chcę na Ciebie patrzećPonieważ nienawidzę Twojego spojrzeniaMam iskrę nadzieiW mojej krwawiącej duszyPowinnaś to wiedziećŻe kiedy odejdęWszystko zniknieWszystko co stanie się jutroJest dla mnie nie ważne…
Podobał mi się kawałek z młodzieńczych lat gdy próbowałem sił na desce słuchałem Misfits,z chęcia bym posłuchał jak nagracie kawałek:Misfits Scream.Posłuchał bym was również w kawałku Children of Bodom Downfall.
Jeżeli to do mnie, to Scream mamy plan nagrać, a na koncercie gramy Somebody put something in my drink(wersję Children of Bodom)
Tak się składa, że ja też screamuję i growluję A jak tekst?
Ciekawy, bardzo ciekawy, jako gitarzysta jestem ciekaw co się pod to podłoży
Inspirowałeś się czymś pisząc go ?
Nie inspirowałem się niczym. Pisanie mojego tekstu wyglądało w taki sposób, że gitarzyści poszli grać sobie w bilarda, a ja zostałem sam ze słuchawkami na uszach, słownikiem, długopisem i kartką, a jako, że miałem wenę to napisałem coś
Skoro wrzucamy swoje autorskie czyny, mogę wrzucić swoją próbę napisania kawałka, ktoś chętny ?
Ja dostałem propozycje grania w zespole ,ale zrezygnowałem. Matura jest ważniejsza. Czekam na wasze kawałki.
http://www.wrzuc.to/sDQb9ViH5.wt
Nie wyszło jakoś super, napisałem ten kawałek na kartce, przed chwilą nagrałem.
Zresztą, oceńcie : )