Piszę poprawnie po polsku!

Witam was wszystkich, mam dla was pewną propozycje ^^

Jeżeli jesteś przeciwnikiem:

#nie używania polskich znaków z wytłumaczeniem bo jest mi wygodnie... ^^

#walenia takich ortów że aż gały bolą ^^

#udawania osoby dys ^^

Skopiuj to do swojej sygnaturki, PROMUJ POLSKOŚĆ

[img=http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF] [Piszę poprawnie po polsku](http://tnij.org/pisownia_pcf)

Wymagane jest minimum:

*Popełnianie minimum błędów ort...

*Używanie Polskich znaków !

*Piszesz poprawnie gramatycznie posty...^^

Ofc. Nie mam nic do osób mających chorobę dys. Tylko chodzi mi o lenistwo innych osób ^^

Zapożyczone z LINK W SYGNATURCE

jest już w internecie tego typu akcja (patrz mój opis) no ale jestem jak najbardziej za :)

A osoby z dysleksja nie mają nic do gadania, ponieważ sam jestem dyslektykiem i wiem na czym ta choroba polega, i staram się z tym walczyć :P Polega to na tym że przestawiam litery lub popełniam niektóre błędy (bohater Chmarus ;) ) niemyśląc o nich ale nie piszę jak ktoś kto nigdy polskiego w szkole nie miał!

Ale wiesz Kroolik jak to mówią...

... W Kupie siła ^^

@Edit Co do Dys to może i nie mają nic do gadania ale zawsze to jakaś choroba nie ? ^^

Nie którzy używają tego jako wymówki no ale cóż ^^ To już inna Historia :P

@R3m4ke, mam nadzieję, że "wiesz" przez "ż" było napisane celowo :P

Aj no jak się strzeli jednego orta to sie nic nie stanie :P a mimo to przyznaje się mój Błąd

W kupie siła :shock:

dobra 1 raz słyszę to ale naprawdę super :mrgreen:

Z tą dysleksją to też przesada, połowa uczniów w szkołach teraz jest DYS-cośtam (bo mają jakieś ulgi), a kiedyś tego nie było i wszystko było ok (no przynajmniej było ich dużo mniej) :D Jak ktoś sobie nie radzi z ortografią to trzeba przeczytać kilka książek, trzeba się przyzwyczaić do poprawnej polszczyzny...

Zawsze mnie to w szkole denerwowało. Urodziłeś się no i trudno jesteś dyslektykiem... W szkole oczywiście nie masz liczonych błędów itd..., a jeżeli się urodziłeś i jesteś troszeczkę mniej sprawny fizycznie i na W-Fie nie przebiegniesz 5 kółek tylko 2, to wtedy ocena jest też 2, a nie 5 ;D niesprawiedliwe!

OK koniec głupiego gadania, ale jak ktoś robi błędy w Internecie, gdzie zawsze można sobie sprawdzić w googlach jak jest poprawnie (jak nie jest się pewnym), to to już jest dla mnie przesada. Chociaż najwięcej błędów robią w szczególności 10-15latkowie :D ale z tego co pamiętam to ja w wieku 10 lat nie robiłam błędów (a na pewno nie tyle ile się widuje tu i ówdzie). Po za tym nie siedziałam tyle przed komputerem, a komputer to ZUO ;)

Niektóre orty powalają swoją jakością :D np. hodźcie ^^ to jeden z lepszych, które pamiętam.

Chociaż najwięcej błędów robią w szczególności 10-15latkowie ale z tego co pamiętam to ja w wieku 10 lat nie robiłam błędów (a na pewno nie tyle ile się widuje tu i ówdzie). Po za tym nie siedziałam tyle przed komputerem, a komputer to ZUO

Ja nie robię błędów a mam 12 lat w lipcu urodziny i nie robię błędów

//R3m4ke

Ortów nie ma ale radzę popracować nad gramatyką

w sumie, jak tak sobie to czytam, przychodzi mi na myśl porównanie gościa , który (z lenistwa) sypie kilometry ortów, z takim , który nie nauczył się tabliczki mnożenia i nie wie ile to 5x5 xD

Chodzi mi o to,ze (teraz , gdy kończę gimnazjum) mogę stwierdzić,ze 1/4 mojej klasy w ogóle nie zwraca uwagi na to , co i jak pisze..

po prostu coraz więcej ludzi stara się o stwierdzenie u nich "D"...

No niestety masz racje przemcio... Coraz więcej osób nie zwraca uwagi na to co wychodzi z pod jego klawiatury. Tym samym coraz więcej osób oddala się od tego że mieszka w Polsce i mówi/piszę w tym języku. Chciałbym zwrócić uwagę na to żebyśmy szanowali polskość... Zresztą jak sami wiecie to ostatnie 200 lat dla Polaków nie było najłaskawsze, a nawet było okrutne. Wtedy ludzie szanowali sobie ojczyznę, teraz wszyscy gonią za kasą a nie za tym by być dumnym z tego iż jest się polakiem...

Tyczy się to tego pokolenia, spytaj którego kiedy był stan wojenny a on palnie jakąś gafe typu "5 lipca 1976". No i czy to jest normalne ? Polacy mają chyba za dużo wolności i w głowach im się po przewracało...

Wracając do tematu, zwracajcie uwagę na to co i jak piszecie, nie chodzi mi tu o to żeby nie robić Żadnych błędów. Owszem zdarza się, ale pisząc "dórzo" to przeginka. Nie czepiam się tych ogonków ale lenistwa, która potrzebuje tak nie wiele żeby je zwalczyć...

Z gramatyki mam 3 więc :-(

//R3m4ke

A co to ma do tematu ?

Chociaż najwięcej błędów robią w szczególności 10-15latkowie ale z tego co pamiętam to ja w wieku 10 lat nie robiłam błędów (a na pewno nie tyle ile się widuje tu i ówdzie). Po za tym nie siedziałam tyle przed komputerem, a komputer to ZUO Ja nie robię błędów a mam 12 lat w lipcu urodziny i nie robię błędów//R3m4keOrtów nie ma ale radzę popracować nad gramatyką

To może ty, ale teraz pełno dys.

Witam was wszystkich, mam dla was pewną propozycje ^^

Jeżeli jesteś przeciwnikiem:

#nie używania polskich znaków z wytłumaczeniem bo jest mi wygodnie... ^^

#walenia takich ortów że aż gały bolą ^^

#udawania osoby dys ^^

Skopiuj to do swojej sygnaturki, PROMUJ POLSKOŚĆ

[img=http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF] [Piszę poprawnie po polsku](http://tnij.org/pisownia_pcf)

Wymagane jest minimum:

*Popełnianie minimum błędów ort...

*Używanie Polskich znaków !

*Piszesz poprawnie gramatycznie posty...^^

Ofc. Nie mam nic do osób mających chorobę dys. Tylko chodzi mi o lenistwo innych osób ^^

Zapożyczone z LINK W SYGNATURCE