Witam
3 ostatnie winy w lolu zamiast po 20+ pkt dostalem +4 i +6 wiecie co z tym jest?
Witam
3 ostatnie winy w lolu zamiast po 20+ pkt dostalem +4 i +6 wiecie co z tym jest?
Zauważyłem, że jak się ma 80+ pkt to tak daje. Wydaje mi się, że riot zrobił jakieś progi na ilu LP ile dostajesz za wina. Gdzieś też czytałem, że typ musiał wygrać 11 gier z rzędu, aby dostać się do wyższego dywizjonu czyli 100LP wbijał przez 9 winów.
Nie prawda, LP przyznaje wedle przebiegu gry + przewidywanego wyniku. Można dostać 3x29LP pod rząd [ jak u mnie].
@UP
Wedle tego co powiedziałeś, za ostatnią grę, gdzie zgnietliśmy przeciwników w 23 min ze statami 10/0/15 powinienem dostać tak około jednak te 20+ LP. Niestety dostałem tylko 6 LP i gdzie jest twój bóg teraz ?
@Up to chyba nadal jest liczone z systemem elo, tylko to elo jest ukryte.
Widocznie Twoi przeciwnicy mieli małe elo i dlatego dostałeś mało.
@UP
Wiesz, nie sądzę, grałem duo z kumplem z tego samego dywizjonu, tyle że on miał 0 lp, a ja 84, on dostał 28, ja te marne 6. nie sądzę żeby te 84 lp więcej aż tak wpłynęły na to że dostałem właściwie 1/5 tego co kumpel.
Na zdobywane punkty wpływa czas gry, statystyki, elo teamu naszego i przeciwnego, oraz właśnie to duo gdzie miałeś większą liczbę punktów więc musiało dojść do pewnego wyważenia.
@UP
Może to być zły przykład bo nie jestem pewien jak jest liczone LP na challengerze, ale mój kumpel grając na challengerze dostaje czasami typków którzy maja po 300 lp mniej lub nawet są z diamentu i jakoś zawsze dostaje 20+. Sądzę jednak, że istnieją te progi, bo nie wierze, że to zbieg okoliczności, iż zawsze gdy osiągam te 80+ LP dostaję te marne 2-8 LP za gry. Ogólnie wiem, że ten system jest jeszcze zbugowany, HotShotGG podczas steamu wygrał grę i odjęło mu 12 LP, taki smaczek do tematu ;].
Po prostu dojdź do awansu i z pewnością to minie.
"gdzie jest twój bóg teraz ?" - bóg? ...
Nie rozumiesz co napisałem, nie rozumiesz co napisali wyżej, nie wiem czy jest sens tłumaczyć, zwłaszcza, że odpisujesz dość "agresywnie". Mogłeś wygrać w 10 minucie ze statami 40/0, matchmaking dobrał ci 900 "elo" graczy, dostałes 9 LP, nie wiem czy da sie to rozpisać prościej. Gram już całkiem sporo i szczerze mówiąc nie zdarzyło mi się dostać mniej niż 10 LP, więc może problem leży gdzieś indziej ? : )
Boże masz problem. Aż tak bardzo cię to interesuje? To napisz do supportu! My nie jesteśmy jakimiś wszystkowiedzącymi modami którzy ci wszystko wyjaśnią.
W skrócie. Liczą się wasze poziomy punkty etc, długość rozgrywki, KDA ratio itd.
+ nawet jeżeli enemy team ma elo uber alles, a skończycie w 15 minut to i tak dostaniecie + ~8 LP
Im więcej gier wygrywasz w stosunku do gier przegranych=dostajesz więcej pkt za wygraną (jak np. u mnie 21LP), a tracisz mniej (jak u mnie np. -17LP). Ty z kolei dużo więcej gier przegrywasz i dostajesz mało za wygraną i tracisz dużo za przegraną. Tak to działa. Skończcie więc płakać, skoro przegrywacie w stosunku 4:1 i dostajecie w końcu po 3/4 LP za wygraną i tracicie po ~20 LP za przegraną. Odpowiadając z góry na możliwe zadane pytania mówię: Nie, to nie jest pojebany system. Jeżeli poprawicie swoje W/L ratio to z biegiem czasu te punkty zaczną wzrastać (wraz z waszym ukrytym elo [tak, dalej istnieje]). Z czasem będziecie dostawać +10, +13, a tracić po 16, 15. Więc nawet jeśli w teorii wychodzicie na minus (zaczeliście z 70 LP, skończyliście po 5 (4 win/1 lose) grach z 40 LP), to w praktyce wyszliście na plus. Kilka dni takej gry i zaczniecie dostawać +20 za wygraną i będziecie tracić po 15 za przegraną. Nie ma nic od razu w tym systemie.
@Down
Co z tego? Może zj***łeś serię gier i tak masz.
Powiem tak ten system jest pojebany ... 7 winow pod rzad kazdy +6 . +4 a ratio mam wiecej winow od losow o 20 . Wiec cos jest nie tak...
Aahhaha nikt nie wie o co chodzi, poczytajcie troche o tym, jeżeli jestes blisko awansu do nastepnej ligi np jestes w goldzie 1 diwizja i masz 70pkt to za każdą wygraną leci wam mniej pkt, napisali że nie da się spaść potem do niższej ligii dlatego muszą mieć pewnosć że sobie poradzisz ;f
@UP
No jak jesteś Silver I oraz masz 70 pkt, to może i tak, ale ja tu staram się wyjaśnić ogólny powód dlaczego ludzie dostają mniej pkt. Btw. Co z tego, że nie można spaść z np. Gold do Silver, jak po ciągłym przegrywaniu będziesz grał z ludźmi Silver/Bronze?
Jak wczesniej pisali zalezy od różych wspolczynnikow w grze
znajomy za 3 mecze dostal 8 6 i chyba 4 ptk chyba dlatego ze dobijal 100ptk w dywizji pierwszej gdzie mial by proby o awans do ligi zlotej oni chyba tak zrobili takie ciezkie punktacje i nie dlatego ze mial gosci zslabszych dywizji a gdy przegral zabralo mu 22ptk i jak tu sie nie zdenerowac a co gorsza jak tu sie dostac do zlota
Bez sensu bylo by zrobienie tak samo łatwego przejścia do nowej ligi jak do nowej dywizji liga ma przecież 5 dywizji a jak jesteś u sczytu 1 to musisz zawalczyć o swoje, ja w drugi dzień nowego systemu awansowałem do złota, nie jest to trudne ;f obecnie juz wchodze do platyny