Inspiracja dzisiejszym newsem.
Trochę takie pytanie z dupy. Jako, że szukam jakiegoś mmorpg na dłużej (zapychacz oprócz RDRO) (i nie wrzucać innych propozycji bo co miałem ograć to ograłem; a forum trochę martwe pod kątem PS 2), to jak faktycznie na stan obecny gra wygląda. Bo staram się nadrobić zaległości z przeszłości bliższej i dalszej tj. mam lepszego kompa (grę spokojnie pociągnie), a jako że amazon ssie a mortal 2 mi nie podszedł to jednym z celów była właśnie ta gra. Stąd kilka pytań:
1 Czy gra po jeszcze trochę pożyje tj. kilka lat (można wrzucać swoje teorie)
2 Czy grafika się nie zestarzała i jak tekstury
3 Jak grywalność i czy spadki fps jeszcze są (ponoć coś takiego miało być)
4 Czy jest wysoki próg wejścia jak np. w morhau, gdzie generalnie zostali weterani i trochę pytanie o rotacje graczy
5 I jak w waszym odczuciu do czego obecny model walki jest zbliżony tj. sieczka typu cod, coś pomiędzy jak np. bf czy bardziej pod ARMA.
Planetside 2 na stan obecny
Wszytkie servery niska populacja niska znaczy że jest 1 do 1000 graczy. Co do walki zalerzy o jakie bazy się bjesz jak wielkie to jest sieczka że jako piechociak zyjesz krótko ale jak są jakieś małe bazy to robi się z tego coś w stylu csgo
Kolejny polonista
m4z1 napisałem low bo tak pisze na stronie gry jak chcesz sprawdzić satus serverów.
Jestem aktywnym graczem w PS2 (obecnie ponad 1600 godzin), więc odpowiem miarę możliwości na twoje pytania.
- Zdecydowanie tak. Z braku konkurenta PS2 jest jedynym w swoim rodzaju FPSem, więc zamknięcie mu nie grozi, póki co.
Musieliby wydać drugiego tak rozbudowanego i wielkiego FPSa z otwartymi mapami w klimatach sci-fi lub wypuścić PS3, aby PS2 groziło zamknięcie. - Nie, były w międzyczasie różne graficzne aktualizacje, więc grafika na “ultra” bardzo ładnie się prezentuje.
- Gra się satysfakcjonująco, może nie ma takiego feelingu i poczucia ciężaru broni jak w np. BF, ale ma to swój urok.
Oczywiście spadki fps się zdarzają, ale raczej tylko przy zergach, gdzie graczy jest bardzo dużo. Ale sam osobiście jako takich drastycznych spadków nie uświadczyłem dawno. - No powiem tak. PS2 zawsze miał wysoki próg wejścia, gdzie nowi gracze nie mieli łatwo. Weteranów jak w każdej grze jest masa, ale nowi gracze również się pojawiają.
- Jeśli chodzi o model walki to można podrównać troszeczkę BFa.
PS2 od początku miał swoją własną drogę, tutaj masz wielkie bitwy o terytorium i przejmowanie baz gdzie taktyka i strategia działania ma bardzo istotne znaczenie.
Oczywiście możesz być samotnym wilkiem polującym na głupie owieczki, co też ma swój urok, ale również możesz być częścią 48-osobowego plutonu dowodzonego przez weteranów i uczestniczyć w naprawdę istotnych misjach mających na celu wygranie alertu. Tutaj masz duże pole manewru jeśli chodzi o styl gry.
Co to jest na że stronie oficialnej jest low na każdym servie czy to jest przez to że jest wczesna godzina czy faktycznie jest mało graczy.
Z racji tego, że średnia wieku w PS2 jest dość wysoka, to większość osób w tych godzinach jest w pracy więc i zaludnienie jest mniejsze, od ok. 16.00 zaczynają się zaludniać konkretniej serwery. Ale to nie znaczy, że nie ma z kim pograć do południa. Po prostu liczba graczy jest liczona teraz w setkach, a dopiero pod wieczór będzie w tysiącach.
właśnie sprawdziłem jedyny sever z medium jest tylko w Miler eu reszta low pisze na to piątek 17.09.2021 na godzinę 20.24