Planetside 2 ogromne lagi

Witam

pobrałem dziś na steam planetside 2

ustawienia graficzne ustawiłem na very low i podczas akcji praktycznie nie mogę się ruszyć bo mam od 0 do 10 fps

win7 , i3 2100 3,10 GHz , 4GB , ASUS eah 6670 - taki mam sprzęt

czy te lagi mogą być spowodowane tym że gram przez steam ?

jakieś porady ?

Mam podobnego laptopa, hmm na very low nie mam żadnych ścinek, podaj kartę graficznę, tak po za tym ta gra ma słabą optymalizacje.

Planetside 2 słynie z beznadziejnej optymalizacji. Na very low powinno Ci śmigać na około 50 FPS w warpgate. Czy masz dwie karty graficzne? Tzn. taką do grania i wbudowaną w procesor? Bo jakiś czas temu wydali spiepszoną aktualizację i trzeba było ręcznie w panelu karty zmieniać przełączanie(tylko w przypadku laptopów).

ASUS eah 6670 - to nazwa mojej karty graficznej

Jak to nie jest laptop to raczej nic więcej nie da się zrobić. Planetside strasznie obciąża procesor a twój za mocny nie jest. Mógłbyś jedynie próbować grać na Esamirze (lodowy kontynent), i unikać walk 200+ ludzi. Możesz jeszcze spróbować specjalnego configu http://babagra.pl/forum/threads/poradnik-config-optymalizacja-grafiki-i-fps.1053/

ok w akcji mam jakieś ~30fps i da sie pograć

mam jeszcze takie pytanie

jaką sniperke polecacie dla fioletowych ?

Planetside 2 słynie z beznadziejnej optymalizacji.

Bardziej można powiedzieć,że ma zbyt duże wymagania(5-10% graczy może grać na max bez spadków fps).

Ten laptop jest do korzystania z youtube itp. a nie grania przez co nawet PS2 działa jak działa(Czyli nie działa).

Off-top odpowiedź:Zależy jaki styl wolisz.

Na prawdę nie polecam zaczynać gry snajperem to wymaga wprawy i umiejętności pozycjonowania... Ale jak już musisz to XM98 jest tania i bardzo dobra. Lepiej zacznij grę Heavy Assaultem a jeżeli nie zależy Ci na początku na kda to graj medykiem i inżynierem, najszybciej zarobisz certy.

Ten laptop jest do korzystania z youtube itp. a nie grania przez co nawet PS2 działa jak działa(Czyli nie działa).

nie wiem gdzie pisałem że gra,m na laptopie

co do fps to jest już lepiej jest tak od 30 do 60 . Szkoda tylko że nie jest to stałe 60 bo czasem nagle spadają te fps do 30 przez co laguje

edit

do czego służy implant energy ?

Witam

pobrałem dziś na steam planetside 2

ustawienia graficzne ustawiłem na very low i podczas akcji praktycznie nie mogę się ruszyć bo mam od 0 do 10 fps

win7 , i3 2100 3,10 GHz , 4GB , ASUS eah 6670 - taki mam sprzęt

czy te lagi mogą być spowodowane tym że gram przez steam ?

jakieś porady ?