PlanetSide 2 - optymalizacja

Witam ostatnio czytałęm że ma Sony ma popracować nad optymalizacją , ale to wszystko co słyszałem

czy podali może info kiedy zostanie to wprowadzone ? i jak po tej poprawie optymalizacji będą wyglądały wymagania ?

Wydaje mi się, że był jakiś patch z optymalizacją ostatnio, ale niewiele zmienił. PS2 potrzebuje silnego kompa, przede wszystkim mocnego procesora i najlepiej gpu(które też może wykonywać część obliczeń fizyki) - bo zwyczajnie jak jest zawierucha większa to potrafi w jednym sektorze się bić 200-300 ludzi na raz (niektórzy w samolotach/czołgach, wszyscy coś robią) a fizyka przy tym jest dość dobra, każda pocisk wystrzelony z broni ręcznej czy z pojazdu jest "fizyczny" - znaczy ma trajektorie lotu, bullet dropa, określoną prędkość.

na takim sprzęcie który mam w podpisie pograł bym bez problemów ?

Zainstaluj 7 64 bity, zmień grafikę na coś wyższego

7 jak na razie nie na moje progi finansowe

ty chesz KUPIC 7 ? eh... naiwni...

co do PS2 walczą... no walczą z tą optymalizacją ale jak wsponiano wyżej nie ważne jak dobra będzie armor zerg +-200/300 infantry i komp z nasa ma 25fps max;p

ty chesz KUPIC 7 ? eh... naiwni...

nie dla tego zostaje przy XP

nie dla tego zostaje przy XP

To było skrytykowanie, zainstaluj 7 i tyle nie pisz tutaj nawet o kupowaniu

niby skąd zainstalować 7 ?

wiem że dla wielu to głupie pytanie ale w takich sprawach jestem zieloy bo się tym nie interesuje

napisz na pw

Wydaje mi się, że był jakiś patch z optymalizacją ostatnio, ale niewiele zmienił. PS2 potrzebuje silnego kompa, przede wszystkim mocnego procesora i najlepiej gpu(które też może wykonywać część obliczeń fizyki) - bo zwyczajnie jak jest zawierucha większa to potrafi w jednym sektorze się bić 200-300 ludzi na raz (niektórzy w samolotach/czołgach, wszyscy coś robią) a fizyka przy tym jest dość dobra, każda pocisk wystrzelony z broni ręcznej czy z pojazdu jest "fizyczny" - znaczy ma trajektorie lotu, bullet dropa, określoną prędkość.

Nie polecam tego gracza zaprasza 12 osob do Galaxy a potem rozbija sie o drzewa a tak pozatym zapraszam do Vanu na serwerze Ceres :D

nigdy.... NIGDY nie graj Vanu jeżeli masz jakiekolwiek jaja !!! FEDERACJA ZAPRASZA!

Nie polecam tego gracza zaprasza 12 osob do Galaxy a potem rozbija sie o drzewa a tak pozatym zapraszam do Vanu na serwerze Ceres

Vanu trochę pedały racja, pewnie dlatego Slashy tak dobrze się tam odnajduje. :P

na takim kompie pogram w PS2 ? ( oczywiście nie chodzi mi o max detale byle by nie cieło za bardzo )

procek-i3

4GB

win7 64bit

karta grafiki - ASUS EAH6670

Mysle ze Ci pojdzie ale jak masz ochote zagrac to warto sprobowac ;P na starym kompie mialem starszy procek i gorsza karte grafiki no i jakotako chodzilo na minimalnych wiec moje "mysle" jest bardziej na tak :D

mógłby się jeszcze ktoś wypowiedzieć ?

Powinno wejść na średnich, lecz ta gra różnie działa na różnych kompach :P

nie oczekujcie cudów ! gra ma wielki świat ma mase elementów a nie ma optymalizacji która pozwoli na walke na ziemi i w powietrzu dla 200-250 os na raz przy zachowaniu 60 fps na słabym PC... chyba ze minecraft albo tibia (ale tez były by lahi ;p)

to co mogą poprawią reszta zależy od PCta na przeciętnym 2 latku ale z głową składanym gra pójdzie

ja majac

core2duo 2.66->3.1

HD4890

4gb ram

win7

miałem po 35 fpsów i grałem na esamirze bo tam jest najmniej elementów iec klatki nie spadały tak bardzo jak na amerishu

Jak ja bym chciał, żeby ta gra poszła na moim złomie z 2gb ramu... Ale to tylko marzenia.

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked

http://wiki.planetside-universe.com/ps/Performance_Update_01_(2013/11/12) Jak widać trochę tego zrobili.