Planetside 2

Witam,

chciałbym podjąć dyskusję na temat gry Planetside 2. Wyobrażacie sobie ją na turniejach? Przyjmie się jak WOT czy SC2? Dochodzą mnie słuchy, że duże organizacje zamierzają wdrożyć sekcję właśnie PlanetSide 2, co o tym sądzicie? Zastanawia mnie tylko na jakiej zasadzie to będzie wyglądać skoro jest to MMOFPS, gdzie walki odbywają się na serwerach wewnętrznych.

Raczej nie przejdzie, ciężko było by ogarnąć taki turniej, w końcu jak sam zauważyłeś jak mieli by to ogarnąć skoro serwery wewnętrzne a świat otwarty... Co nie zmienia faktu że były by to jedne z bardziej widowiskowych turniejów.

Podsumowując dla mnie ten pomysł jest fajny, ale nie przejdzie.

Jest to za bardzo niemożliwe albo, że osobny serwer by dali co tym bardziej jest niemożliwe.

Niemożliwe. Za duży świat, za dużo graczy. Poza tym walka trwa cały czas. Więc pomysł odpada.

Wcale nie jest wykluczone, ze kiedys bedzie mozliwosc, otwarcia mniejszych map, np 15v15v15 i rozgrywanie na nich turniejow, czy czegos w ten desen, moze poprostu wystarczy podsunac ten pomysl producentowi, i tyle :)

Wtedy ta gra straci cały swój sens.

Czyli rozumiem, że przykładanie się do PS2 nie ma głębszego sensu?

chyba ze liga swiatowa, i reprezentacje narodowe by sie tworzylo, po 300 osob do frakcji i ogien :D

Tak jak napisał forsty, jeżeli ma coś z tego być, to musi grać w reprezentacji straasznie dużo ludzi ze względu na wielki świat gry, ale też jest to pratkycznie niemożliwe, ponieważ przejmowanie 1 bazy trwa dosyć długo jeżeli jest zacięta walka, a wyobraź sobie taką całą mapę.......

Jeżeli chcesz się przyłożyć do jakiegoś fps-a to polecam CS:GO

Gra jest bardzo interesująca tyle, że nie bardzo jest tam co robić, gra dla casuali (?).

jak nie bardzo atakowanie i obrona facility ? masz dużo możliwości :D masę pojazdów, atak nie musi się opierać na frontalnym klinowym możesz przejmować ptk flankować baze wroga a potem otoczona przejąc

ja gram małej grupie ale 6 osob wystarczy żeby zasiać strach

Dla każdego :D

Tam się ciągle coś dzieje więc jest co robić > Walka, podboje<

Biegniesz biegniesz i nagle spada ci przed twarzą wrak samolotu to jest cudowne :D

@MagarPL 2 osoby wystarczą jak się wie co robi to jednym surenderem można wygrać bitwę - sprawdzałem( a walka była +50 na +50)

ale ja nie mowie o dołączeniu do wali a samemu w 6 przejąc bazę

taka bez "deploy" i nie chodzi mi o o cos malego ale np lb albo facility nie te za 1k expa a za 500 ( baza z 1 ptk)

Ah.

Na te duże to jednak zależy od przeciwnika czy jest debilem czy ogarem bo jak to 1 to we 2 też się da ale jak ogar to nie ma szans bo na takich walkach jest +400 osób zazwyczaj co już komplikuje sprawy :D

Zagrałem, dla mnie szok, piękna grafika, bardzo dobra optymalizacja, tak powinno robić się gry :) wyobraźcie sobie reprezentacje i np. jakieś turnieje offline, piękne ale chyba faktycznie nierealne :)

co do grafiki hmmm popatrz na textury ;p

Witam,

chciałbym podjąć dyskusję na temat gry Planetside 2. Wyobrażacie sobie ją na turniejach? Przyjmie się jak WOT czy SC2? Dochodzą mnie słuchy, że duże organizacje zamierzają wdrożyć sekcję właśnie PlanetSide 2, co o tym sądzicie? Zastanawia mnie tylko na jakiej zasadzie to będzie wyglądać skoro jest to MMOFPS, gdzie walki odbywają się na serwerach wewnętrznych.