Planetside 2

Witam

mój obecny sprzęt wygląda tak

Win 7 home premium 64 bit

procesor Intel Core i3-2100 3.10 GHz

pamięć 4 GB ram

karta grafiki ASUS EAH 6670 series

grając w planetside 2 jakieś 6miesięcy temu podczas większej akcji mam straszne lagi i praktycznie nie da się grać

gra jest bardzo fajna i pomyślałem nad wymianą sprzetu tak aby dało się grać normalnie

Co powinienen wymienić i na co ? poradzicie coś ? i ile mogło by to kosztować ?

tu są wymagania ze strony tej gry

Minimum System Requirements

• OS - Windows 7 or later
  • CPU - Core i5-760 or better / AMD Phenom II X4 or better [Quad-core CPU]
  • Memory - 4 GB RAM (32-bit) / 6 GB RAM (64-bit
  • Hard Drive - 20 GB free
  • Video Memory - 512 MB RAM
  • Video Card - nVidia GeForce GTX 260 or better / Radeon HD 4850 or better

Recommended System

• OS - Windows 7
  • Processor - Intel i5 processor or higher / AMD Phenom II X6 or higher
  • Memory - 8 GB RAM
  • Hard Drive - 15 GB free
  • Video Memory - 1,024 MB RAM
  • Video Card - nVidia GeForce GTX 560 series or higher / AMD HD 6870 or higher
  • Sound Card - DirectX compatible

Bebechy komputera nie mają takiego wpływu na laggi, jak twoje łącze internetowe. Jeśli jednak gra ci przycina, radziłbym ci trochę zainwestować w sprzęt. Pierwsze co rzuca się w oczy to to, że masz słabszy procesor niż rekomendowany. Tutaj przydała by się wymiana. Przy twoim Windows'ie 7 w wersji 64bit, minimum ramu w Planetside2 to 6GB, ale nie zaszkodziłoby jakbyś dokupił dodatkowe 4GB aby mieć razem 8GB (obecne wychodzące gry mają w wymaganiach 8GB ramu, więc nie byłaby to zła inwestycja). Jeśli wymienisz wcześniej wspomniane podzespoły, to twoja karta graficzna będzie od nich odstawać, wiec też przydałaby się wymiana.

Nie podaję bez sensu konkretnych modelów z dwóch przyczyn. Pierwsza, nie podałeś ile możesz pieniędzy włożyć w taki upgrade, drugi, kolega XarduneK bardzo wygodnie wyszczególnił różne zestawy w różnych cenach: http://mmorpg.org.pl/forum/topic/69292-propozycja-zestawow-komputerowych-styczen-2015/ . Polecam zajrzeć do jego tematu. Post może z początku roku, ale na chwilę obecną sprzęt stoi w miejscu i jak najbardziej możesz się nim kierować.

Problemem jest karta graficzna i jest do wymiany jeżeli myślisz o planetside 2. Pamięci ram też może być za mało jak zacznie się walka, także masz za słaby pc na taki tytuł jak planetside 2 ;)

Witam

mój obecny sprzęt wygląda tak

Win 7 home premium 64 bit

procesor Intel Core i3-2100 3.10 GHz

pamięć 4 GB ram

karta grafiki ASUS EAH 6670 series

grając w planetside 2 jakieś 6miesięcy temu podczas większej akcji mam straszne lagi i praktycznie nie da się grać

gra jest bardzo fajna i pomyślałem nad wymianą sprzetu tak aby dało się grać normalnie

Co powinienen wymienić i na co ? poradzicie coś ? i ile mogło by to kosztować ?

tu są wymagania ze strony tej gry

Minimum System Requirements

• OS - Windows 7 or later
  • CPU - Core i5-760 or better / AMD Phenom II X4 or better [Quad-core CPU]
  • Memory - 4 GB RAM (32-bit) / 6 GB RAM (64-bit
  • Hard Drive - 20 GB free
  • Video Memory - 512 MB RAM
  • Video Card - nVidia GeForce GTX 260 or better / Radeon HD 4850 or better

Recommended System

• OS - Windows 7
  • Processor - Intel i5 processor or higher / AMD Phenom II X6 or higher
  • Memory - 8 GB RAM
  • Hard Drive - 15 GB free
  • Video Memory - 1,024 MB RAM
  • Video Card - nVidia GeForce GTX 560 series or higher / AMD HD 6870 or higher
  • Sound Card - DirectX compatible