Planszówki, Karcianki, Rpgi papierowe

To jak chłopaki i dziewczyny, gra ktoś w tego typu rzeczy? Jakie są Wasze ulubione tytuły i jakie macie z tym doświadczenia? ;)

Cóż kiedyś, kiedyś.

Planszówka Dungeoneer i karcianki to chyba wszystko co było, a nadal mam pełno kart z Władcy Pierścieni ^^

Ja grałem w EuroBusiness i Yu-Gi-Oh.

W mówioną sesję RPG na kacu ^^ i kiedyś raz w munchkina.

No to widzę, że jak na razie nikt nie ma z tym większych doświadczeń. Może warto by się tym zainteresować? To świetny sposób spędzania czasu ze znajomymi. Może RPG to za ciężki kaliber, ale na przykład takie planszówki (i nie mówię tu o rzeczach pokroju chińczyka, tylko bardziej zaawansowanych rzeczach) czy gry karciane, to rzecz bardzo fajna, a i wskoczyć w to wcale nie tak trudno ;).

W Duel Masters się grało kiedyś, chyba mam jeszcze karty gdzieś.

Duel Masters i Pokemony, za młodu :)

Aż se sięgnąłem po moje Duel Masters. ^_^

MG w Wolsungu, uczestnik w DD-kach i Tol Calen, weteran bitew w Warcrafcie planszowym, agent Cylonów w stołowej Galactice, wielokrotny mieszkaniec Carcasonne, i przepotężny mag natury i światła w MTG. Plus jeszcze jakieś pomniejsze przygody.

Tylko MTG od czasu do czasu :)

Catan. Zacząłem grać jeszcze na telefonie, bo był napisany w javie. Świetnie wspominam jazdę w samochodzie nad morze na tylnich siedzeniach i rozgrywki w tę grę przez bluetootha na 3 osoby :D W końcu sprawiliśmy sobie wersję "fizyczną" i łupiemy w nią do dziś.

Ostatnio kupiliśmy Sabotażyste + rozszerzenie. Bardzo przyjemna, luźna gra karciana. Im więcej graczy, tym lepiej, a grać może nawet 12 osób :)

Powiedziałby ktoś nieco więcej o Munchkinie? Gość w sklepie bardzo zachwalał ten tytuł

@Ajek W munchkina grałem i powiem tak. Prosty jak budowa cepa, dość tani, mnóstwo wersji, które można prowizorycznie łączyć, słowem kupa zabawy.

Tylko, że munchkin ma humor typowo rpgowy, bardziej zrozumiały dla nerdów i ludzi siedzących w temacie :). Jakiej gry szukasz? Może coś Ci doradzę ;)

No ja aktualnie prowadzę Warhammer 2ed.od jakichś 2-3lat a sam gram w DeDeka,do tego coś tam ciupam w Warhammer: Inwazja :)

Kiedyś pokemony, Zombiaki, Wiochman Rejser (czy jakoś tak, w co bym do dzisiaj rezał) czy Munchkin, planszówka Gra o Tron (grałem w to jeszcze w 2006 roku, a o samej fabule powieści nie miałem pojęcia ^^) i Warcraft z jakimś tam dodatkiem był, też spoko.

RPGi to tylko Warhammer.

Łoo, godzinami się grało w Duel Masters i Yu-Gi-Oh. Do tej pory kupki kart gdzieś tam się kurzą :)

Duel of Champions, Duel Masters, ale najlepsza karcianka (w którą nadal gram) definitywnie Yu-Gi-Oh! Jeżeli ktoś chciałby pograć zapraszam na DevPro albo YgoPro :)

PS. Jeżeli ktoś by miał na zbyciu karty do YGO i chciałby się ich pozbyć pisać na priv :P

Duel of Champions i MTG od czasu do czasu z kumplami :)

To jak chłopaki i dziewczyny, gra ktoś w tego typu rzeczy? Jakie są Wasze ulubione tytuły i jakie macie z tym doświadczenia? ;)