Płatne MMORPG

Ehe, jedna czesc byla taka azjatycka. Gralem tylko w triala tej czesci i odstawilem po jednym dniu. Nie dla mnie taki klimat. Wole cos bardziej ala sredniowiecze-europejskie.

Swoja droga: GW2 ma byc juz pelnoprawnym MMO. Czyli otwarty swiat itp. Mam nadzieje, ze to nie zepsuje tej gry...

Spawn litości, błagam... Na jakim dystrykcie byłeś, skoro widziałeś 15 ludzi ?

Chodzi rzecz jasna o GW...

Zmieniałeś chociaż dystrykt ? :blink:

Co do tematu, polecam World of Warcraft, powody podane powyżej, a sam bym wymieniał w nieskończoność.

"znafcy" nie wiedza ze gra jest popularna... ale po 2 stronie oceanu.

Możliwe, że się pomyliłem, ale nie dawniej jak tydzień temu, czytałem ranking na IGN'ie , który podawał ilość graczy poszczególnych MMO. Oczywiście samo umieszczenie tam LOTRA to wyróżnienie, ale pamiętam , że na tle innych mmorpg (w tym EVE online) wypadał blado.

To jednak poczekam na Guild Wars 2, ponieważ szukałem gry w pełni mmo. Pooglądam sobie na You Tube materiały z WoWa i zobacze jak tam wygląda.

To jednak poczekam na Guild Wars 2, ponieważ szukałem gry w pełni mmo. Pooglądam sobie na You Tube materiały z WoWa i zobacze jak tam wygląda.

To Age Of Conan, Lineage2 i World Of Warcraft sa w pelni MMO. I z czystym sumieniem moge ci polecic AoC. Sam w niego gram i jestem bardzo zadowolony z tej gry. Niestety z tego co slyszalem masz 13 lat... a tam jest pare sytuacji krwawych :) Sporo przeklinaja. Ale za to watek fabularny jak i system walki i obrony wymiata na maxa :)

Z tego co mi wiadomo, wiekszosc z tych gier mozesz sobie przetestowac za darmo sciagajac tzw. trial'a.

Polecam ci takie rozwiazanie zanim sie na cos zdecydujesz. Poniewaz to co sie podoba komus tam, niekoniecznie spodoba sie tobie. Ja np. Nie przekonalem sie do GW, gra po prostu mi sie nie podoba.

Jest jeszcze jedna gra (ktora tez mozna za darmo wyprobowac przez 10dni) ktora moglaby Ci sie spodobac: Warhammer Online. Gra glownie nastawiona na walke z innymi graczami. Wizualnie troche przypomina WoW'a.

Pozatym Final Fantasy XI tez sie bardzo dobrze trzyma (ponoc pol miliona graczy caly czas gra), no i jest jeszcze Everquest II -choc nie wiem ilu ludzi gra an te chwile.

OK. pobiorę triale z WoWa i może L2. Zobaczę która mi się spodoba bardziej, bo nie ma sensu iść odrazu do sklepu kupić np. WoWa i za 2 dni przestać grać-''bo mi się znudziło''.(że też jest tyle tych mmo, nie wiadomo za które się złapać). :rolleyes: :rolleyes:

Zobaczyłem na You Tube gameplay z Wowa i coś tryb walki jakiś drętwy 1 cios na 3 sek :huh:

Podaj mi linka z tego, błagam... Bo ja już nie mogę. :P

Chłopie, a jaką klasę oglądałeś postaci, itp.

ups... bardzo przepraszam to chyba jakiś filmik był popsuty, spojrzałem na inny, porządniejszy i jest OK :P:rolleyes: :rolleyes: :P

A, ostatnie pytanie i można temat zamknąć. Czy do gry jest potrzebne są jakieś dodatki np.World of Warcraft, Wrath of the Lich King

EDYTUJ POSTY! - Kubox66

Jeśli nie chcesz WotLK to nie kupuj, tyle, że aspekty wprowadzone w dodatku nie będą dla ciebie dostępne.

Na początek polecam WoW Battle Chest (WoW+TBC). Masz 30 dni grania na początek (50 z trialami/może 60).

Wbijesz maksymalny poziom i dokupisz następny dodatek.

Dziękuję wszystkim za porady, wybrałem WoWa, ale na prywatnych serwerach, bo te ceny abonamentu, uuuuu...KOSMOS, może i starczy mi kieszonkowego na kilka lat grania, ale 60zł ZA GRĘ KOMPUTEROWĄ NA !MIESIĄC!...interesuje się grami, ale jeszcze nie zwariowałem :mellow:

ale na prywatnych serwerach

Gratuluje beznadziejnego wyboru.

Dlaczego beznadziejny wybór??? :unsure:

Minusy priv serwerów:

-są robione na java

-mnóstwo bugów

-chamscy ludzie

-masz okrojoną wersję gry

-mało ludzi

-lagi

Plusy??Nieposiadają

Lepiej jest wydać na ten abonament albo pre-paidy i mieć full radość z gry.

Szukasz płatnego mmorpg, a wybierasz grę na privie.. Już lepiej będzie kupić GW, albo zagrać w AoC.

Powiem Ci tak, na privie szybko załapiesz podstawy gry, nie tracąc dni z oryginału.

Ja tak dawniej zrobiłem i gram do teraz w WoW na globcu.

Jak coś zapraszam na serwer Xavius.

Rozpoczęcie przygody na priv nie jest złe, jeśli myślisz o poważnej grze na globalu w WoW.

Ja natomiast podzielę się swoim zdaniem. Grałem w 4 gry spośród wymienionych WoW, GW, L2, LOTRO.

Mi najbardziej odpowiada LOTRO, głównie ze względu na to, że są w nim cholernie wciągające questy z interesującym storylinem (szczególnie te, dzięki którym zamykamy kolejne booki). System craftingu też bardzo przyjemny jest w Lotro. Ponadto ciekawe klasy, traity, deedy i inne ciekawe zabawy. Może i w wowie jest wiecej kont, ale sporo z nich jest nieaktywnych, a jak ktoś gra w lotra, to gra i gra i nie przestaje, więc konto cały czas ma aktywne. Na serwerze Snowbourn w LOTRO jest sporo polaków, sam należę do całkowicie polskiego kinshipa jakim jest Akademia, na serwerze tym, jest też kin Twierdza, chyba największy z polskich kinshipów ;)

PS. na trialu idzie wbić ponad 20 lvl i skończyć BOOK 1..

LOTR był dla mnie super, ale gdzieś czytałem, że PvP jest dziwne... Nie wolno grac własną postacią, to prawda?

Poza tym, chciałem zobaczyć np: Jak się tworzy orka, uruk-haia itp... A Byli tylko, ludzie, hobbity, elfy i krasnoludy... To mnie zraziło, lecz LOTR jest świetną grą i ma ładniutką grafę. Bardzo mi się podobała, lecz jakoś nie widziało mi się płacić abonament za nią... Choć zła nie była.

Jednak, pozostaje przy WoW.