Ehhh ludzie ludzie.
WoW - Jest gra fabularna... znaczy jest to MMO... Ale z sporym nastawieniem na Questy. ma bardzo ciekawy klimat WarCrafta.. questy nie sa glupie... a sa za to ciekawe. Podoba mi sie system PvP... a raczej sam system rozwoju postaci... Bo nie dosc ze inwstujesz w skille to dodatkowo rozwijasz talenty ktore poszczegolne skille ulepszaja.
L2 - Czysty grindownik. Gra dla hardcorowcow... By poznac tajniki gry trzeba poswiecic pare miechow(na obecnym rozwoju gry). A by do czegos dojsc trzeba poswiecic kolejne tyle czasu... I szczerze bez klanu NIC nie zrobisz. Jak miales mala stycznosc z MMO albo grales w tytuly tylko latwe... wierz lub nie ale L2 bedzie dla ciebie ciezka gra.
LoTR: Online - Tutaj widze ze znawcy MMO zgasili gre mowiac ze jest malo popularna... "znafcy" nie wiedza ze gra jest popularna... ale po 2 stronie oceanu. Gra przedstawia czysta historie Tolkienowska. Jest naprawde wciagajaca. Niestety wbijajac na server licz sie z tym ze nawet dobre lacze bedzie powodowac ze bedziesz mial spory ping... Bo servery stoja daleko.
GW - blagam was... za rok wychodzi GW2... dostalem konto od brody.. pogralem troche.... mmm bosko w miastach 15 ludzi na krzyz.
Age Of Conan - gra podobnie jak LoTR:O jest osadzona w swoim swiecie. Tyle ze w swiecie Conana. Powiem tyle.... NIGDZIE nie widzialem takiego systemu walki jak w AoC. Grafika jest na BARDZO wysokim poziomie.. wiec bez dobrej maszyny nie pograsz. System rozwoju postaci jest podobny do tego z rozwoju WoWa. Czyli skille plus talenty ktore daja dodatkowe statystyki. Taki system to bardzo dobra sprawa. Bo nie ma 1 OWNujacej klasy... Mozesz miec klase ktora bedzie wymiatac na PvE albo PvP na poszczegolne klasy... ale nie bedzie se radzic z innymi.
Samo PvP
GW - nic szczegolnego
L2 - gra jest nastawiona na Mass PvP a nie 1vs1. Ogolnie klasy sa malo zbalansowane.
WoW i AoC - Rozne drogi rozwoju talentow powoduja ze sa naprawde wielkie mozliwosci w PvP. Mozna wymiatac na Mass PvP na PvP ale 1vs1, mozna byc slabym w PvP ale doskonale se radzic na Raidach(bossy) czy w walce z mobami(potworkami)
LoTR:O - rozgrywka na pograniczu L2 i WoWa. Sa talnenty... ALe balans dziwny
Teraz cos z wlasnego doswiadczenia.
Jako ze GW dla mnie okazal sie shitem(bez obrazy dla fanow) ktorym se podtarlem tylek wywalilem go po 2 tygodniach.
LoTR:O - gdyby nie te lagi jakie mialem... granie bylo by fajne
L2, WoW i AoC..... Powiem tak w L2 gralem pare lat gra byla dla mnie mioodzio... Potem przesiadlem sie na WOWa... okazala sie(dla mnie) gra troche lepsza od L2... nie duzo le lepsza. Za to AoC... ooo boze to bylo cos miodnego. Klimat, ciekawe questy, system rozwoju postaci, PvP, grafika. No poprostu gram w to juz 4 miesiac... i ciagle mnie zaskakuje. No i ta wojna RUS vs PL i PL vs PL ![:D]()
Darmowe odpowieniki tych platnych MMO(w sensie darmowe MMO)
WoW - Darmowa wersja gry WoW jest Runes Of Magic albo 4Story
L2 - hmmm YS Online(90% L2) Pri... Tale 2(nie pamietam calej nazwy)
LoTR:O - tu jest problem... ale cos jak Requiem Bloodymare a nawet Cabal Online... ale tylko schematycznie ![:D]()
GW - .... HellGate London?
Rakion? ![:D]()
Age Of Conan - pod wzgledem brutalnosci(i tylko tego) Requiem Bloodymare albo 2moons/dekaron. A tak to brak.
PS: Sorka za literowki ale siedze na kompie u kobiety i kur** ta klawiatura w piz** plaska mnie dobija ;/