Platne SMS'y HELP

Sprawa nastepujaco. Jakas godzine temu dostalem SMS'a

"60568:

Twoj dostep do strefagraczy24.pl zostal przedluzony."

SMS ten doliczyl do mojego abonamentu ~6zl.

Jak sie okazalo moja siostra podala moj nr do jakiejs strony ktory "podobo" miala pokazac jacy znajomi na fb wyswielali jej profil najczesciej...(JA PIER... CO ZA GENIUSZ SIE NA TO NABIERA)

A nastepnie kod ktory otrzymala SMS'em...:

"PRENUMERATA:

Twoj pin do aktywacji prenumeraty BONY to 82831. Wpisz PIN na stronie www. Koszt subskrypcji to 6,15PLN za kazdy otrzymany SMS/MMS."

... Wpisala na stronie i otrzymala SMS:

"60568:

Zyczymy milego korzystania z serwisu. Reg: www.odbierz-bon.pl/regulamin.pdf"

Oraz:

"6000:

Usluga BONY zostala uruchomiona. Oplata za kazdy odebrany SMS Specjalny to 6.15 brutto. Otrzymasz 3 SMS tygodniowo. Aby wylaczyc wysil STOP BONY na numer 60568. Regulamin http://odbierz-bony.pl/regulamin.pdf"

Ja sie na takich rzeczach nie znam. Nie wiem jak wyglada polityka "platnych smsow". Osobiscie dziwi mnie strasznie fakt ze mozna za otrzymanie smsa dostac oplate do tego tylko w sposob taki ze podamy nr na stronie nastepnie wpiszemy kod z otrzymanego sms'a.(nie wysylajac rzadnego smsa czy wykonujac jakiekolwiek polacznie.)

Czy "Aby wylaczyc wysil STOP BONY na numer 60568." Na pewno zadziala? Ile moze mnie to kosztowac?

Tak to na pewno zadziała. To nic nie kosztuje.

Wiem bo sam kiedyś tak robiłem.

Miałem podobnie( Orange) - wystarczy zadzwonić do serwisanta i on bezpłatnie wyłączy wszystkie smsy marketigowe(płatne).

Edit: ja mogę potwierdzić tylko mój sposób, jednak logiczne powinno być, że jest opcja wyłączenia usługi( jednak mogą ci dalej przychodzić smsy, które zaliczają się do smsów marketingowych)

Tak to na pewno zadziała. To nic nie kosztuje. Wiem bo sam kiedyś tak robiłem.

Czy ktos jeszcze moze potwierdzic to info ? :D

Chce miec 100 % pewnosc ze nie wpadne w jeszcze glebsze bagno.

@EDIT

Ok wyslalem smsa "stop bony". I otrzymalem smsa zwrotnego z informacja :"Prenumerata uslugi BONY zostala dezaktywowana."

Takze mysle ze jest wszystko ok. Dziekuje :P

Wyślij sms o treści LISTA na numer 8888. W sms'ie zwrotnym dostaniesz liste jakie subskrybcje masz włączone i wtedy tylko piszesz STOP nazwa subskrybcji na odpowiedni numer, np

STOP BONY na numer 60568

Wszystko jest bezpłatne.

ja mialem podobnie tylko ze z inna strana :P Podczas przegladania stron w internecie na fonie kliknalem w jakas reklame i to wystarczyli zeby "zasubskrybowac" jakies tam "KKO Mobile"... tez pisalo ze bedzie pobierala pieniadze co tydzien za to ze "subskrybuje" ich :P Tez sie na tym nie znam wiec poszedlem do najblizszego serwisu. Facet powiedzial, abym wyslal tego sms-a na podany nr wiec tak tez zrobilem. I tyle :) Wiecej tego swinstwa na oczy nie widzialem :P Tylko nie wiedziec czemu pod koniec miesiaca musialem zaplacic troche wiecej niz zwykle ;p To i tak lepsze niz tracic 6zl x 3 dni w tygodniu (18zl tygodniwo).

Pozdrawiam, mam nadzieje ze rozwialem Twoje watpliwosci :)

Sprawa nastepujaco. Jakas godzine temu dostalem SMS'a

"60568:

Twoj dostep do strefagraczy24.pl zostal przedluzony."

SMS ten doliczyl do mojego abonamentu ~6zl.

Jak sie okazalo moja siostra podala moj nr do jakiejs strony ktory "podobo" miala pokazac jacy znajomi na fb wyswielali jej profil najczesciej...(JA PIER... CO ZA GENIUSZ SIE NA TO NABIERA)

A nastepnie kod ktory otrzymala SMS'em...:

"PRENUMERATA:

Twoj pin do aktywacji prenumeraty BONY to 82831. Wpisz PIN na stronie www. Koszt subskrypcji to 6,15PLN za kazdy otrzymany SMS/MMS."

... Wpisala na stronie i otrzymala SMS:

"60568:

Zyczymy milego korzystania z serwisu. Reg: www.odbierz-bon.pl/regulamin.pdf"

Oraz:

"6000:

Usluga BONY zostala uruchomiona. Oplata za kazdy odebrany SMS Specjalny to 6.15 brutto. Otrzymasz 3 SMS tygodniowo. Aby wylaczyc wysil STOP BONY na numer 60568. Regulamin http://odbierz-bony.pl/regulamin.pdf"

Ja sie na takich rzeczach nie znam. Nie wiem jak wyglada polityka "platnych smsow". Osobiscie dziwi mnie strasznie fakt ze mozna za otrzymanie smsa dostac oplate do tego tylko w sposob taki ze podamy nr na stronie nastepnie wpiszemy kod z otrzymanego sms'a.(nie wysylajac rzadnego smsa czy wykonujac jakiekolwiek polacznie.)

Czy "Aby wylaczyc wysil STOP BONY na numer 60568." Na pewno zadziala? Ile moze mnie to kosztowac?