Płatność

Witam,

Zainteresowała mnie aktualna promocja GW2, jestem wielkim fanem tej serii, grałem masę czasu w pierwszą część. Jako, że nie mam jeszcze dwójki to chciałbym w końcu zakupić, ale jest jeden problem, oferta trwa do poniedziałku, mamy weekend, nie wiem jak szybko ją zakupić, nie mam paypal a mój tata nie ufa płatności kartą, w sumie sam pierwszy raz coś takiego widzę, możecie powiedzieć czy to jest w 100% bezpieczne? Albo jakaś ewentualność zakupu tej gry? Jak to jest z tym przelewem błyskawicznym PayPal? Może dałoby radę szybko jakoś założyć konto PayPal i zakupić tą metodą. Pomocy :D

O jeszcze wpadł mi do głowy jeden pomysł, zapłata za pomocą PSC w Polsce nie działa, ale jeżeli bym zmienił kraj na Niemcy to dałoby radę PSC zakupionym w Polsce?

Zależy od banku, niestety mieszkamy w Polsce i sporo banków w weekend nie działa, promocja jest do Poniedziałku 8 rano więc radzę Ci robić konto i od razu pieniądze wysyłać, tylko wymagana jest zgodność danych konta w banku z tymi podanymi na PP, więc jeśli to Twój tata ma konto to podaj jego dane w trakcie rejestracji. Sam żyję nadzieją, że pieniądze tak jak kiedyś gdy opłacałem Tera Club dojdą ok. 7 rano co bym zdążył zapłacić.

Jak już wpłacisz to musisz przekonwertować walutę z PLN na EUR, więc przelej ok. 42-43zł, nie wiem ile tam za to biorą. Jeśli chodzi o samego paypala to korzystam już kilka lat i żadnych problemów nie było :)

A płacił ktoś kartą? Powoli przekonuje tatę do tej formę płatności, ile czasu to zajmuje itp.

Z karty też korzystałem nie raz, problem może być gdy opłacasz subskrypcję i może co miesiąc pobierać jak nie anulujesz, jeśli chodzi o płatności jednorazowe to nie ma się czego obawiać. Tzn. w moim wypadku po prostu kart nie akceptuje, więc muszę robić przelewy. Ile czasu to zajmuje? Własnie nie wiem jak to jest w Weekend, ale w normalny dzień roboczy to podajesz dane karty i swoje(tzn. właściciela) potem dalej, dalej i przelewa jak przy normalnej płatności - zejdzie ok. 5 minut, kwestia tylko potwierdzenia wpłaty. W niektórych serwisach można się obawiać, że ktoś użyje tych danych bez Twojej wiedzy, ale ANet to raczej zaufana firma :)

Hmm, to to jak sądzisz, którą opcję płatności lepiej wybrać?

Spróbuj zapłacić kartą, gdy nie wyjdzie to stwórz konto na PP, dokonaj przelewu i módl się żeby do Poniedziałku rano doszedł :)

Płać kartą, nie ma się czego bać. Ja wszystko kupuję kartą i nigdy nie mialem problem z tym związanych.

Tak wogóle to możesz kupić kartą PaySafe Card (tylko trzeba wybrać inny europejski kraj bo w Polsce tam nie obsługują)

@UP

Kupowałeś GW2 za pomocą PSC? Słyszałem coś o niedziałających polskich PSC w za granicą i na odwrót. Wybierając inny kraj i podając prawdziwe dane osobowe mogą być jakieś problemy, podanie fałszywych danych wiązałoby się z jakimiś problemami?

@UP Kupowałeś GW2 za pomocą PSC? Słyszałem coś o niedziałających polskich PSC w za granicą i na odwrót. Wybierając inny kraj i podając prawdziwe dane osobowe mogą być jakieś problemy, podanie fałszywych danych wiązałoby się z jakimiś problemami?

Ta, było coś takiego, bodajże podawanie danych Niemieckich pomagało, albo pisanie do supportu, ale obawiam się, że nie masz tyle czasu :P No i podawanie fałszywych danych to słaby pomysł bo potem możesz mieć problemy z odzyskaniem konta a nawet zmianą hasła bo w GW2 wszystko to robisz przez support.

IMO płacenie kartą to jedyna dobra opcja bo jest to instant, nawet w weekendy, a czy jest to bezpieczne? Można się kłócić, zresztą wykradnięcie danych kart nigdy nie było jakieś mega trudne. Na pocieszenie mogę ci jedynie powiedzieć, że jak zauważyć, że kasa znika z karty to możesz ją zablokować w każdej chwili przez telefon, a bank na ogół i tak potem zwraca te pieniądze, które zostały przez kogoś wyssane. Mojej siostrze w Anglii wykradli dane karty już dwa razy, ale jakoś się tym nigdy nie przejmowała bo to zmartwienie banku jest, a nie twoje.

Ja sporo płacę rzeczy kartą w necie i na razie nie miałam takich przykrych sytuacji, zawsze zaznaczam, żeby NIE zapamiętywali danych mojej karty. Niby za każdym razem przy zakupie trzeba je ciągle wpisywać ale wole stracić te kilka minut niż trząść portkami o każdej porze dnia i nocy :P

Też sie nad tym zastanawiałem, nigdy nie ufałem internetowi jeśli chodzi o dane osobowe, ale GW2 bym kupił.

Ile teraz kosztuje ten gw2 mam na polskim koncie 33zł jeżeli się mieści w tej puli, to mogę autorowi tematu to kupić jak mi zrobi przelew.

o 10 zł za mało

Ile euro z psc kosztuje?

Pewnie 50 zł :)

Zrobiłem przelew na PP 15minut temu i doszedł od razu, gra już zakupiona. Więc to chyba najlepsza metoda, a wyszło ok. 43zł bo coś tam miałem i po przewalutowaniu wyszło idealnie 10 Euro.

Kupował już ktoś za pomocą "online banking" ? Po wpisaniu danych i potwierdzeniu pojawia się info że ta metoda płatności nie jest dostępna w mojej lokalizacji :/ Też tak macie ?

Zrobiłem przelew na PP 15minut temu i doszedł od razu, gra już zakupiona. Więc to chyba najlepsza metoda, a wyszło ok. 43zł bo coś tam miałem i po przewalutowaniu wyszło idealnie 10 Euro.

W jakim banku masz konto jeśli można wiedzieć? :)

@up Normalnie płać kartą i się nie bój, nikt Ci niczego nie ukradnie jak mówią inni. Chyba, że masz komputer z 10 wirusami/programami do przechwytywani danych. Ja nie używam, żadnego programu antywirusowego i co chwila płace kartą za różne rzeczy, nawet na telefonie to robię. Jak zależy Ci na grze to nie ma co sie zastanawiać i kupuj.

A ja mam pytanie, opłaca się kupować? Jak wyjdzie dodatek to co wtedy ?