Zastanawiam sie od jakiego momentu , ile trzeba placic i jak to wgl wyglada.
Czy zakupujac te dodatki typu Shadowfell Conspiracy w to wchodzi?
Bo myslalem zeby sobie pograc a to na wyprzedazy jest to moze warto ;p
Cytując mnie z innego tematu:
D&D Online jet darmowy, a dokładnie wszystko możesz zdobyć za darmo i osoba która wydała kasę nie będzie mieć nad tobą przewagi. Jedyne ograniczenie jakie odczuwasz na początku to limit ilości kasy jaką możesz mieć ( zwiększa się wraz z lvl, a ominąć go można kupując cokolwiek za prawdziwą kasę ).Jeśli ktoś chce zacząć grać i nie szkoda mu 50 zł to na steam jest 85% zniżki na dwie duże paczki q wraz z bardzo atrakcyjnymi dodatkami ( np: same 3k TP- kasy z itemshopu gry jest więcej warte niż te 50zł ).Ja sam wydałem kasę ale gram z osobami które nie wydały złotówki a mają wszystkie q, dodatkowe miejsca na postacie, rozwinęły glidie i potrafiły kupować dla mnie bilety wstępu na q do których nie mam wstępu bez wykupienia paczki z questami. Więc jeśli chcesz grać za darmo to nic nie stoi na przeszkodzie a jeśli chcesz mieć lżejszy start to teraz jest ku temu dobra okazja.
Nic nie musisz płacić, po prostu to co kupiłbyś teraz za kasę będziesz musiał wyfarmić grając. Nie ma nic z item shopu czego nie można zdobyć grając.
Ograniczenie na ilość kasy jaką możesz nosić też nie jest takie uciążliwe że nie da się przeżyć bo większość sprzętu i tak będziesz miał z dropu za zrobione q.
Jedynie przed czym mogę ostrzec to granie solo. Jeśli nie jesteś fanem znającym zasady D&D na pamięć to gra może być trudna do opanowania. Dlatego jak chcesz pograć to dołącz do jakiejś glidi tam ci wszystko wytłumaczą, poradzą co do wyboru postaci, jej rozwoju a jeśli będziesz chciał wydać kasę to powiedzą co jest najbardziej opłacalne.
Powiem Ci tak - jeśli Ci nie szkoda zaryzykować, to ja, po 5 latach gry, pierwszy raz widzę w ddo taką promocję (85%), a już w szczególności na oba dodatki. Generalnie jak kolega wyżej pisał - wszystko możesz odblokować za darmo, problem w tym, że to jednak sporo pracy, szczególnie na początku. Jeśli kupisz oba dodatki, tj shadowfell i menance to odczujesz sporą różnicę, a 12$ to nie jest wiele. Dodatkowo te dwie paczki zawierają masę rzeczy dodatkowych, które normalnie trzeba kupować osobno. Jeśli chcesz grać i gra ci leży, jak dla mnie mały wydatek za sporo rzeczy, jak nie siedzisz na kompie 24/dobę to odblokowanie tych badziewi za punkty zdobyte w grze spokojnie zajęło by ci z rok, może dwa lata. Jednak ddo jest dość specyficzne no i sporo graczy sobie jednak je odpuszcza, więc to już twoja sprawa czy chcesz ryzykować te kilkanaście dolców na grę, która może ci się nie spodobać. Jakbyś jednak został w grze na dłużej, to te zestawy ci się sporo przydadzą, szczególnie że największy problem to mała liczba questów f2p. Kupując te dwie paczki dostajesz dodatkowo 3k punktów, za które możesz właśnie kupić np. dodatkowe questy, a właśnie jest tygodniowa promocja -25% na paczki z questami. Kupując te dwa zestawy (menance i shadowfell) i otrzymane punkty wymieniając na paczki masz naprawdę spory pakiet na początek gry, będziesz miał co robić. No i jedna dość ważna rzecz - uaktywniając te zestawy dostaniesz sporo drogich rzeczy, które wlecą ci tylko na tą postać. Nawet jak np. zjebiesz postać, to za nic nie usuwaj czy coś takiego, bo ci poprzepadają te bonusiki. Wszystko można naprawić, tylko wystarczy wiedzieć jak. Pozostaje tylko to pytanie, czy ci się gra spodoba.
Jakbyś miał jakieś pytania chętnie pomogę, jakbyś szukał ekipy do grania - ja ze znajomymi gram na ghallandzie, nick taki sam jak tutaj. Pomożemy, doradzimy itd.