Playstation 1- poszukiwania... ;P

Witam

Tak jak w temacie, poszukuję kilku gier, w które w dzieciństwie się za grywałem, niestety nie pamiętam nazw... =/ i tu liczę na was, okii, przejdźmy do gier:

1) W pierwszej grze [naszą/e postać/i widzieliśmy od boku], mieliśmy opcję single player, jak i rozgrywkę dwuosobową, grając na single player, mogliśmy wybrać jedną z dwóch postaci, kobieta i mężczyzna, cała gra była osadzona w świecie sci-fi, a naszym zadaniem, było przechodzenie co raz to kolejnych rund, zabijając co raz to inne monstra, oczywiście zabijaliśmy je karabinami, nie pamiętam czy co rundę czy co kilka, ale na pewno były jakieś bosy... ;P

2) W drugiej grze, jest podobnie, gra osadzona w sci-fi, w rzucie izometrycznym, gra oferowała rozgrywkę single player, jak i rozgrywkę dwu osobową, obaj gracze, sterowali mechami, i tak jak poprzednia gra, przechodziło się coraz to kolejne misje, niszcząc setki przeciwników.

3) Trzecia gra była w pełni 3D, i znowu, gra oferowała rozgrywkę single player, i tryb rozgrywki dwu osobowej, do wyboru były cztery postacie, dwóch facetów, dwie kobiety, przy czym jeden facet się wyróżniał, ponieważ był niesamowicie przypakowany, gra znowu polega na przechodzeniu misji, poprzez zabijanie all przeciwników, ale w tej grze mogliśmy, podnieść silnik samochodowy, jakieś pałki, a nawet pistolet...

Tak mniej więcej wyglądały/ją gry których poszykuję,.. z góry dzięki za pomoc... ;P

Stawiam ze jedna z tych gier to Metal slug

Niestety nie, co prawda grałem w tą grę także, ale to nie jest to... =/ dzięki za zainteresowanie...

Opisy na prawdę rozpisane, takich gier są setki, może nawet tysiące :)

Myślę ze to jest ta trzecia gra.http://www.youtube.com/watch?v=MXCZ--6uJmc

1) Hmmm... Któraś z serii Contra... ?

2) Nie jestem pewien, ale Future Cop L.A.P.D. ?

3) Nie mam pojęcia... ;/

Ogólnie to zbyt mało szczegółów na temat poszukiwanych przez Ciebie gier. Tak jak Pawelqqk napisał - takich gier są setki, raczej mało kto Ci pomoże. ;)

Też poszukuje pewniej gry na psx'a więc napisze tu

Gra była horrorem, pamiętam że były 2 części w pierwszej miałeś do wyboru mężczyznę lub kobietę a w drugiej miałeś tylko do wyboru jakąś mumie z siekierą.Jeszcze pamiętam że jedynka zaczynała się przed jakąś bramom a dwójka w zakrwawionym pokoju.

2 to raczej na pewno Future Cop L.A.P.D

3 to też raczej na pewno Fighting Force-moja ulobiona gra na ps1 :D.

Też poszukuje pewniej gry na psx'a więc napisze tuGra była horrorem, pamiętam że były 2 części w pierwszej miałeś do wyboru mężczyznę lub kobietę a w drugiej miałeś tylko do wyboru jakąś mumie z siekierą.Jeszcze pamiętam że jedynka zaczynała się przed jakąś bramom a dwójka w zakrwawionym pokoju.

Chyba chodzi Ci o Nightmare Creatures 1 i 2

Tak to to dzięki wielkie :)

Ha, pierwszy post i już pomocny Vallar jest pomocny.

Newfe co do twoich gier to z numerami 2 i 3 zgadzam się z pozostałymi, wygląda to na Future Cop: L.A.P.D i Fighting Force. Co do numeru 1 to jedyne co mi przychodzi do głowy to Pandemonium, ale to średnio sci-fi było.

Edit. Ok doczytałem, że u Ciebie biegali z karabinami więc Pandemonium odpada.

Nie wiem czy ta jest też na ps1 ale ta z przypakowanym gościem od razu skojarzyła mi się z The Rage.

Zgadza się druga gra to Future Cop: L.A.P.D, a trzecia to Fighting Force, co do pierwszej, niestety nie jest to Pandemonium, tak czy inaczej, wielkie dzięki za pomoc... =D

Witam

Tak jak w temacie, poszukuję kilku gier, w które w dzieciństwie się za grywałem, niestety nie pamiętam nazw... =/ i tu liczę na was, okii, przejdźmy do gier:

1) W pierwszej grze [naszą/e postać/i widzieliśmy od boku], mieliśmy opcję single player, jak i rozgrywkę dwuosobową, grając na single player, mogliśmy wybrać jedną z dwóch postaci, kobieta i mężczyzna, cała gra była osadzona w świecie sci-fi, a naszym zadaniem, było przechodzenie co raz to kolejnych rund, zabijając co raz to inne monstra, oczywiście zabijaliśmy je karabinami, nie pamiętam czy co rundę czy co kilka, ale na pewno były jakieś bosy... ;P

2) W drugiej grze, jest podobnie, gra osadzona w sci-fi, w rzucie izometrycznym, gra oferowała rozgrywkę single player, jak i rozgrywkę dwu osobową, obaj gracze, sterowali mechami, i tak jak poprzednia gra, przechodziło się coraz to kolejne misje, niszcząc setki przeciwników.

3) Trzecia gra była w pełni 3D, i znowu, gra oferowała rozgrywkę single player, i tryb rozgrywki dwu osobowej, do wyboru były cztery postacie, dwóch facetów, dwie kobiety, przy czym jeden facet się wyróżniał, ponieważ był niesamowicie przypakowany, gra znowu polega na przechodzeniu misji, poprzez zabijanie all przeciwników, ale w tej grze mogliśmy, podnieść silnik samochodowy, jakieś pałki, a nawet pistolet...

Tak mniej więcej wyglądały/ją gry których poszykuję,.. z góry dzięki za pomoc... ;P