Playstation 4

Witam Was,

Planuje kupić sobie ps4, ale wyłącznie dla exclusive'ow, takich jak bloodborne, czy później horizon. PC dalej będzie moja główna platforma do grania, mimo wszystko. Nigdy nie miałem konsoli i chciałem dopytac jak to jest z grami. Wersje płytowe można kupować juz używane? Nie są przypisywane do żadnego konta, itp.?

Warto kupić gołą wersje, czy lepiej z grami, drugim padem, itp.

Dzięki za sugestie.

Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka

Napiszę tak. Sam ciągle handluję używkami z ps4. Dla przykładu kupiłem ostatnio Lords of the Fallen za 80 zł a na Allegro pogoniłem za 110zł. Nie dość, że pograsz to jeszcze zarobisz. Jedyna wada w ps4 na tą chwilę to jest taka, że bez ps+ nie pograsz w niektóre tytuły ONLINE. Ja osobiście płacę za Plusa 80 dyszek na 3 miesiące. Jeśli chodzi o kupno samej konsoli to bierz z pakietem gierek bo zawsze jak je przejdziesz to potem możesz je sprzedać i oczywiście kupić następną używaną :) . Od razu odradzam kupywanie gier cyfrowych na Allegro po 30-40 zł. Jest to po prostu ściema za którą Sony powoli zaczyna banować konsole.

Sam w tygodniu teraz kupuję PS4 też dla exclusive'ów :P Z grami to jest tak że raz instalujesz i płytka jest niepotrzebna. Czasem jeżeli chcesz pograć online np. w takim BF musisz mieć konto, a żeby zrobić konto potrzebujesz klucza który jest w grze. Jeżeli kupiłeś używanego BFa to prawdopodobnie klucz jest już użyty i nie zarejestrujesz konta, wtedy musisz kupić nowy klucz. Mało jest takich gier do których potrzebujesz klucz, ale są.

Dzięki za odpowiedzi.

Jak jest z takim Bloodbornem online? Wystarczy konto ps+ czy trzeba też rejestrować klucz gry?

Sam w tygodniu teraz kupuję PS4 też dla exclusive'ów Z grami to jest tak że raz instalujesz i płytka jest niepotrzebna. Czasem jeżeli chcesz pograć online np. w takim BF musisz mieć konto, a żeby zrobić konto potrzebujesz klucza który jest w grze. Jeżeli kupiłeś używanego BFa to prawdopodobnie klucz jest już użyty i nie zarejestrujesz konta, wtedy musisz kupić nowy klucz. Mało jest takich gier do których potrzebujesz klucz, ale są.

Kolega się myli. Takie rzeczy były na ps3. Sam kupiłem używanego BF'a 4 i jakoś normalnie można grać. Nie ma znaczenia przez ile osób ta płyta była użyta :)

Normalnie każda używka będzie działać na ps4

Sam w tygodniu teraz kupuję PS4 też dla exclusive'ów Z grami to jest tak że raz instalujesz i płytka jest niepotrzebna. Czasem jeżeli chcesz pograć online np. w takim BF musisz mieć konto, a żeby zrobić konto potrzebujesz klucza który jest w grze. Jeżeli kupiłeś używanego BFa to prawdopodobnie klucz jest już użyty i nie zarejestrujesz konta, wtedy musisz kupić nowy klucz. Mało jest takich gier do których potrzebujesz klucz, ale są.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd bo bez płyty nie pograsz i wszystkie gry można odsprzedać.

A to sorki :D Myślałem że jest tak samo jak w PS3 i x360.

Zastanawiam się tylko czy nie będzie mi przeszkadzać stałe 30 fps, jeżeli jestem przyzwyczajony do 60 fps na kompie? Ma ktoś takie porównanie?

30fps wyciagniesz na ps vicie uzywaja remote play//Jakos nie spotkalem sie z tytulami 30fps bezposrednio na ps4

Dzięki za info. Przekonałem się i pewnie w najbliższym czasie wybiorę się do sklepu. Szkoda, że monitor tylko 24' mam.

A gdybys nie mial juz co kompletnie zrobic z ps4 i zyciem to odpal przez przegladarke w konsoli flappy bird

http://playboxie.com/ps4/

A tutaj remote play na androida

http://hackinformer.com/2014/12/19/no-need-for-a-rooted-android-the-ps4-remote-play-app-works-for-all-devices/

Pierwsza sprawa, na konsolach ilość fps jest dostosowana do gry. Uwierz mi, że devi wiedzą czego potrzeba graczom. Przede wszystkim konsolowe 30fps jest PŁYNNE, ponieważ nie masz czegoś takiego jak stuttering, więc nie masz się co przejmować. Oczywiście zobaczysz jakąś różnicę pomiędzy Destiny, które działa w 30fps i CoD:AW, które działa w 60fps, ale jedno i drugie jest płynne.

Druga sprawa, jestem posiadaczem XO, ale PS4 i XO działają mniej więcej w taki sam sposób. Kupujesz płytę z grą, instalujesz, ale musisz mieć płytę w napędzie, żeby grać (zwykłe zabezpieczenie). Do multiplayera potrzebujesz PS+, a te kody o których wspominaliście WYSZŁY Z UŻYTKU. Nie są już stosowane od dłuższego czasu i na wszystkich używkach bez problemu pograsz w multi.

Dzisiaj w Biedronce za 1700zl jest 1TB + Kolekcja Nathana Drake'a, AC Syndicate i Watch Dogs. Te dwie ostatnie pozycję mało interesujące, ale chyba się skuszę i skocze po robocie kupić.

Eee tam biedronka, media markt taniej za to samo.

O tu - http://lowcygier.pl/r.php?r=eJwljFEKwyAQRK8ToWuiJKTtT8%2ByUUlEo8HdIMnpKy3Mx5sHMxvz8e57E8MZJBe0zuZzia5Ik%2FemvQmfo9P6pfUssMHwVJMSa9fgOQ16EGeJ3fZ%2FqbXK3VmPO5bA8oh9uR3dufYhJ8oRgXK64Ih4ESP7nGAExQu0za8hUYtPBKY4Z4GuZL1BdlCRzQY2r%2FTwFpRS8zgO4gsaw0Fk

Jak jest z takim Bloodbornem online? Wystarczy konto ps+ czy trzeba też rejestrować klucz gry?

Normalnie to możesz pograć bez ps+ ale żeby mieć jakąkolwiek styczność z innymi graczami( Wspólne bicie bossa, podpowiedzi na ziemi etc) To musisz zakupić + i grać w trybie online.

Dzięki, dzięki.

Co do pski e media. Rozmawiałem z konsultantem MM i dostępna jest ograniczona liczba sztuk, bo większość z nich to modele powystawowe. Np. nie było możliwości odbioru w innym salonie niż Koszalin lub Warszawa, wiec dałem sobie spokój. Kupiłem wersje z biedry, dzisiaj do mnie przyjedzie. Teraz muszę Bloodborne w dobrej cenie dorwać.

Dziękuję wam za info.

Witam Was,

Planuje kupić sobie ps4, ale wyłącznie dla exclusive'ow, takich jak bloodborne, czy później horizon. PC dalej będzie moja główna platforma do grania, mimo wszystko. Nigdy nie miałem konsoli i chciałem dopytac jak to jest z grami. Wersje płytowe można kupować juz używane? Nie są przypisywane do żadnego konta, itp.?

Warto kupić gołą wersje, czy lepiej z grami, drugim padem, itp.

Dzięki za sugestie.