Playstation One i 20 urodziny

061030_PS1_hmed_9a.grid-6x2.jpg

Witam wszystkich serdecznie.Dziś 20-lecie pierwszego PlayStation. Dokładnie 3 grudnia 1994 roku konsola ta zadebiutowała w Japonii i - jak dziś wiemy - na zawsze zmieniła nasz świat graczy pc jak i konsolowców. Czy w waszym przypadku było tak samo że siedząc w szkolnej ławce myśleliście jak tu szybko zerwać się z lekcji aby kontynuować przygodę w Final Fantasy VII lub Crach Bandicoot ?? Ja niestety tak i to bardzo. Która gra najbardziej wam przypadła do gustu i chcielibyście zobaczyć w nowej odsponie na nowej generacji konsolach lub na PC ??

Oto film prezentujący top 10 z którym zgadam się w 100% https://www.youtube.com/watch?v=_HGbenGI36Q Miłego oglądania i zapraszam do komentowania i dzieleniem się swoimi doświadczeniami.

Moje doświadczenia są duże z PS1 z powodu,że to była moja druga konsola(Pierwsza to Pegazus nazywany jako NES).

W 85% gier z PS1 grałem(Ale tylko 75% ukończyłem o ile się dało).

Moje najlepsze gry z tej konsoli:

MGS

Seria Crash Bandicoot

Muppet Race Mania

Driver

GTA 2

Twisted Metal

Re-volt oraz jego następca od firmy Acclaim

Agent Armstrong

Gran Turismo 2

Medal of Honor oraz MoH:Underground

Diablo

Ciągle gram jak tylko mogę w gry na PS1 przez emulator(legalnym sposobem dla osób,które myślą,że emulator np. Epsxe to tylko na pirackie romy).

Dla mnie top:

Metal Gear Solid

Gran Turismo 2

Tekken 3

Final Fantasy 7/8

Tomb Raider 2

Ace Combat

Diablo, Buzz Lightyear of Star Command, Toy Story 2, Crash bandicoot, tekken 3, mortal kombat 3, jakieś walki co się na kółko zamieniało w zwierzęta, masa innych gier, które kojarzę w pamięci, ale tytułu sobie nie przypomnę oraz KRÓL, masaaa godzin na 2 osoby Crash Bash(marzenie do zdobycia 201%, gdyż jedynie na 2 osoby można było zdobyć ten magiczny 1% po XXX godzinach za małolata zdobyliśmy 197% podajrze, a save zachowany do dziś XD .

grało się w fify , bonda crasha , serie z bajek typu loony tunes masa tego była.

061030_PS1_hmed_9a.grid-6x2.jpg

Witam wszystkich serdecznie.Dziś 20-lecie pierwszego PlayStation. Dokładnie 3 grudnia 1994 roku konsola ta zadebiutowała w Japonii i - jak dziś wiemy - na zawsze zmieniła nasz świat graczy pc jak i konsolowców. Czy w waszym przypadku było tak samo że siedząc w szkolnej ławce myśleliście jak tu szybko zerwać się z lekcji aby kontynuować przygodę w Final Fantasy VII lub Crach Bandicoot ?? Ja niestety tak i to bardzo. Która gra najbardziej wam przypadła do gustu i chcielibyście zobaczyć w nowej odsponie na nowej generacji konsolach lub na PC ??

Oto film prezentujący top 10 z którym zgadam się w 100% https://www.youtube.com/watch?v=_HGbenGI36Q Miłego oglądania i zapraszam do komentowania i dzieleniem się swoimi doświadczeniami.