Witajcie
Mam nadzieję, że znajdę tutaj kogoś, kto zna się na tej grze na tyle dobrze, aby mi pomóc.
Dnia 11 Września, w godzinach popołudniowych wystartują serwer 86 i 87.
Interesuje mnie ten drugi, ze względu na ustawienia, na jakie od dawna czekałem, oto one:
Świat 87
Warunek zwycięstwa: zdobycie przez plemię 70% aktywnych (czyli mających właściciela) wiosek.
Prędkość: 1,5
Prędkość jednostek: 0,8
Nowe funkcje Premium: nie (na tym świecie nie będzie też Asystenta Farmera)
Flagi: nie
Morale: na podstawie punktów
Handel: tylko oferty, stosunek 0,8-1,2
Komendy: milisekundy, odstęp 200ms
Ochrona początkowa: 5 dni
Ochrona na podstawie wielkości 1:10: 30 dni
Rycerz: tak, z "nowymi" przedmiotami
Łucznicy: tak
Technologia: prosta (zbadane/niezbadane)
Zwiad: można wyszpiegować tylko jednostki wojskowe
Kościół: nie
Fake limit: 1%
Rozwój wiosek barbarzyńskich: do 2500 (wioski bardziej rozbudowane będą się burzyły do okolic tego poziomu)
Farmienie: brak
Szlachta: monety
Max. dystans szlachcica: 250 pól
Wsparcie wojskowe: do wszystkich
Limit członków plemienia: 75, do rankingu liczy się pierwsza czterdziestka; ataki na członków własnego plemienia traktowane są jako odwiedziny
Wioski bonusowe: tak ("nowe")
Wybór kierunku: nie
Noc: od 0 do 7
Chłopi: tak
Zastępstwo: zostanie włączone 16 września
Brak farmienia oznacza, że zamiast w początkowych etapach bić się w okolicy o jakiekolwiek wioski barbarzyńskie, naszym zadaniem będzie się ładnie rozbudowywać.
Po raz pierwszy w swoim życiu chciałbym trochę przy-no-lifić.
Otóż planuję rozbudować wioskę w najefektywniejszy sposób.
Potrzebuję do tego planów rozbudowy, czyli kolejności, w jakiej mam rozbudowywać pola surowców, aby nie posiadać nadmiaru żadnego z nich względem innych. Chciałbym dokonywać rozbudowy w momencie, gdy tylko surowce są dostępne. Chciałbym też pod uwagę wziąć najnowszy samouczek, z którego również można otrzymać surowce.
Tutaj pada pytanie, czy ktoś posiada taką rozpiskę/czy ktoś taką rozpiskę kiedykolwiek widział?