Plusy i minusy czterech postaci

A więc prosiłbym o pomoc w wyborze postaci dla mnie. Prosze o wypisanie plusów i minusów danych postaci a ja w małej konsultacji z wami wybiore coś dla siebie. A więc:

-Xerath

-Draven

-Cassiopeia

-Fizz

Proszę o pomoc

A więc prosiłbym o pomoc w wyborze postaci dla mnie. Prosze o wypisanie plusów i minusów danych postaci a ja w małej konsultacji z wami wybiore coś dla siebie. A więc:-Xerath-Draven-Cassiopeia-FizzProszę o pomoc

od tego masz 2 tematy zbiorcze

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/18798-jakiego-bohatera-kupic/

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/26466-lol-temat-ogolny-pytania-buildy-i-wszytko-inne/

ten team jest niepotrzebny

Wybacz, ale dałeś tematy zbiorcze. A w nich nie ma tematu np o : Xerathu czy dravenie, tylko mówią o całej reszcie championów. Więc ja tak jak wcześniej prosze grzecznie o wymienienie plusów i minusów powyżej wymienionych postaci:)

A my tak jak wczesniej prosimy o używanie specjalnie przygotowanych tematów :). Wystarczy, ze poprosisz o krótką charakterystykę danego championa i ktoś pomoże.

Ale postaram się ciutkę przyblizyć Xeratha (dużo to to nie będzie, dlatego lepiej napisz tam):

- papierowy (jak przystało na tego typu championów ;p),

- idzie nim wyciagnąć ładnego dmg, tylko musisz ogarniąć, bo łatwo go zabić,

- nie dla poczatkujących,

- ma skillshoty, wiec powinieneś umieć wycelować i pomysleć, gdzie może wbiec przeciwnik.

Ma mocny atak, moze użyć 3x ulti, ale trzeba go ogarniać, bo ma skillshoty i jest papierem. Dlatego nie polecam komuś, kto nie grał zbytnio nim lub podobnymi postaciami. Mozesz go wypróbować i sam ocenić, jest w rotacji.

A ja napiszę tutaj. Kurcze, nie utrudniajmy mu życia - zrobił błąd, zrozumiał, następnym razem napisze tam gdzie trzeba.

Xerath... po pierwsze, ZASIĘG. To definiuje grę Xerathem. Jak jeszcze pod E trzeba troszkę podejść (nawet z W zasięg nie jest zbyt wielki), tak Q i R to po prostu miazga (Q przy "uziemieniu" ma chyba największy zasięg z normalnych skilli w grze). Ba, nawet bez włączania W zasięg z Q jest dość duży żeby spokojnie harassować wroga... o ile trafiamy w przeciwnika, bo Q i R to skillshoty. Zresztą, osoba która próbowała mierzyć się na ulty z Ahri doskonale wie co mam na myśli :) kolejna ważna cecha to brak bursta, chyba że łapiemy wroga wszystkimi możliwymi skillami (combo flash->W->E->Q->R->R->R->Q zadaje cholernie duże obrażenia, zwłaszcza z ignite, ale wymaga trafienia za pomocą Q - jeśli ktoś woli mieć pewność, powinien zrobić R-Q-R-R-Q [po jakimś czasie]). Xerath raczej bazuje na tym że męczy przeciwnika swoimi skillami (około 13 poziomu mamy Q i W na 5 poziomach, więc praktycznie co 2.5 sek możemy robić W-Q-W), zbija im hp, po to by w pewnym momencie rzucić wszystko co ma razem z teamem. Nie ma większych problemów z maną (zwłaszcza po złożeniu czegoś w stylu Morello, co dodatkowo zbije cd) o ile korzystamy ze skilli z głową, mimo że po zdobyciu blue staje się naprawdę solą w oku wroga (ult co 40 sekund? Żaden problem!). Najlepszym counterem na niego jest jakikolwiek champion który albo nic sobie nie będzie robił z jego harassu, albo który ma możliwość szybkiego doskoku (akali, talon). Jest też podatny na ganki z jungle ze względu na brak dobrego mechanizmu ucieczki - umówmy się, że nawet jeśli jungler dostanie stuna za pomocą E-Q, to zostaje jeszcze przeciwny carry... flash jest wymagany.

Podsumowując:

+ ZASIĘG

+ praktycznie brak problemów z maną

+ ciągły harass

+ jeszcze raz ZASIĘG

+ niskie CD

- podatny na ganki

- słaby przeciwko gap-closerom (uziemienie...)

- brak porządnego bursta (poza pełnym combo)

- bazuje na skillshotach (grających Ezrealem to nie odstraszy, ale ci przyzwyczajeni do Ryze/Annie/Veigara etc. będą mieli początkowo problem)

- w gruncie rzeczy zanegowany w early Xerath w późniejszej fazie będzie miał problem ze zrobieniem czegokolwiek.

PS. Nigdy, NIGDY nie ulepszajcie E przed W - czas stuna się nie wydłuży, a IMO lepiej mieć ogromny zasięg co 3 sekundy niż nieco większe obrażenia ze spella, który jest bardziej utility niż dmg.

Ok, mamy Xeratha. A co z dravenem?

Dość subiektywnie:

xerath - kicha. Wymaga bardzo specyficznego podejścia i dobrej drużyny, która Cię będzie chronić. Jak się rozstawi, to napie*dala jak artyleria, ale pada w moment.

+ dmg

+ nienajgorszy harass dzięki zasięgowi

+ niekoniecznie bardzo zależny od itemów

- brak potężnego burstu

- brak mechanizmu ucieczki, podatny na ganki i stuny

- musi się rozstawiać

- dość powolny

- specyficzny styl gry wymagany (zupełnie inny, niż np leblanc, czy lux, czy chociaż noobski karthus)

Draven - postać jeszcze nie do końca ograna na wszystkie sposoby. Jak umiesz grać, to robisz sieczkę, tyle powiem. Niestety jakimś sposobem większość osób nie umie grać.

+ harass

+ zasięg

+ skillspam

+ dobre skille do wykorzystania

- słaby pasyw

- pewnie zaraz dostanie nerfa

- trzeba umieć łapać mieczyki, o co czasami trudno w TF

- Zaraz dostanie nerfa pewnie...

Cassiopeia - po prostu dobry AP

+ dmg

+ ulti

+ przydatne skille

- minimalny ogar wymagany (skillshoty)

Fizz - pieprzony rybolud... Haha.

+ dmg

+ ulti

+ mobilność

+ lamerskie stanie na pachołku; przeżywalność

- postać pod mejai

- nawet z 700 ap da się go ubić

- niski zasięg skilli

- trzeba umieć gankować

Żadna z tych postaci nie jest szczególnie OP/Lame.

Ok, dzięki za mini opis. Wbbiore dravena chyba,

"Wybiore dravena" Powiem ci tyle. Draven to AD carry jak Ashe , Caitlyn itp. Jesli lubisz nimi grać kup Dravena. Jak lubisz AP dps Cassio a AP na Combo to Xeratha . Jest jeszcze fizz . To takie połączenie niektorych postaci. Miły poison , mele, przyda sie troche attack speed, Niesamowicie dobry escape. Ult daleki zasięg bije wszystki naokoło . Ja z tego wybrałbym Cassio i Fizza :).

Weź dravena mało ad carry go kontruje . Możesz nim wygrac nie jedna bitwe :) i ulti kosmos .

A xerath to nie papier jak inne ap carry .

Ogarnięty fizz zjada mniej ogarniętych casterów bez straty życia xd, a na 6 lvlu zabija wszystkich bez wyjątku na combo, wystarczy trafić śledziem. Lame char, dostaję ganki i czasami wychodzę z nich z double killem, jeśli enemy jungler wyjdzie z mniej niż 2/3 życia będzie w 90% martwy. Na dodatek jakby mało tego było tego cwaniaczka cholernie ciężko jest schwytać, e, e przez ściane, q w jakiegoś wroga, który nawet nie zauważy co się dzieje, i Fizz jest już DALEEEKOOO. Xerath jest mocny, ale trzeba umieć grac skillshotami, całe jego combo to skillshoty którymi trzeba trafić. Draven blado wypada przy innych AD Carry, nawet Ashką zjeżdżałem nieogarów, a jak pickowałem gravesa to był zwyczajny pogrom. jak już chcesz AD Carry, polecam Gravesa (Do Late game to tak naprawdę AD Caster który siepie z Q+R po 50% hp dla całego teamu (jeśli się nafeeduje), a w Late nadal jest mocnym siepaczem z powodu Attack Speedu z E. Dodać do tego Nunu Supporta i nie dość że mamy 2,3 Attack speed, to 2 skille robiące bardzo duży DMG.

Cassio to broken AP Champion, specjalnie trudna to ona nie jest, bo główny jej dmg to target skill, na dodatek świetne CC w ulti, dobra trutka, i plama do farmienia na creepach, polecam.

Taa Fizz owni :D Raz grałem z ogarniętym Fizzem w teamie. W late game z feedem 22/7/xx łupnął Gankplanka smartcastem ze skilli i nie było widać jak mu hp spadło ^^. Combo i tylko pasek hp zniknął :D. Co do Xeratha. Ma pasywa, który przelicza ileś tam AP w Armor, co zawsze jakieś tam survi daje. Stun z como(w odpowiedniej kolejności) i spam z ulti i Q skilla w TF. Jak podchodzą, wyłączasz W skill(przy wyłączeniu go daje MS) i kita w długą :D A co do Dravena... szkoda kasy i tyle :P Dariusz lepszy.

A więc prosiłbym o pomoc w wyborze postaci dla mnie. Prosze o wypisanie plusów i minusów danych postaci a ja w małej konsultacji z wami wybiore coś dla siebie. A więc:

-Xerath

-Draven

-Cassiopeia

-Fizz

Proszę o pomoc