Plusy i Minusy

Witam chcę zacząć grać w jeden z poniższych tytułów , Chciałbym usłyszeć kilka słów zachęty do jednego z nich :)

-Diablo3

-WoW

-GW2

-Diablo3 - Prosty, konkretny czasozabijacz, świetnie się przy nim relaksuje po pracy, bez spiny w swoim tempie. Niedługo wyjdzie patch 2.0 który wywróci grę do góry nogami i zacznie żyć na nowo a kilka dni po nim dodatek ;)

No to tak:

- Diablo III - jeśli nie zamierzasz kupić dodatku to odpuść

- GW2 - jak najbardziej polecam, masa rzeczy do roboty

- WoW - nie wypowiem się z tego powodu, że nie grałem

Slowa zachety polegaja chyba na samych plusach.Diablo 3 - najlepszy hns od czasow Diablo 2. Minusem jest brak endgame'u i slaba itemizacja. Niedlugo w 2.0 jak i RoS sie pozmienia. Dojdzie content i jako taki endgame.GW2 - specyficzny MMORPG dla specyficznych ludzi. Minusem co dla niektorych jest skalowanie poziomu wzgledem mapy i brak endgame'u (podobno). Dochodzi jednak co 2 tygodnie content na 2 tygodnie (najczesciej).WoW - nic dodac, nic ujac. Jeden z czolowych MMORPG'ow ale P2P

Brak endgame w gw2... good joke :> wyjdź,zamknij drzwi i skocz na śnieg jak spadnie ...

Polecam gw2 bo jest dużo do robienia,zwiedzania,i ten content co 2 tyg. <3

-Diablo3: Jeden z najlepszych teraz hack'n'slash, jednak bez dodatku nie radzę kupować.

-WoW: Najbardziej rozbudowane mmo, i cieszące się największą popularnościa.

-GW2: Dobre ale do pogrania max miesiac ze względu na brak end game'u i monotonność pod koniec gry.

Diablo 3 - jak wyżej bez dodatku ciężko, ale nazwa Diablo mówi samo za siebie

WoW - jeśli nigdy nie grałeś warto spróbować, mega rozbudowany świat w niepowtarzalnym klimacie, choć nie wiem czy zaczynając przygodę w 2014 gra spodobałaby mi się na tyle co kilka lat temu

GW2 - posiada end-game, ja tak naprawdę dopiero zacząłem czuć grę po osiągnięciu 80 poziomu, tona rzeczy do robienia wbrew temu co niektórzy mówią, tak samo jak z WoWem, unikalny klimacik, a do tego piękna grafika... polecam! :)

Najśmieszniejsze jest to, że gra, która "nie ma endgame" trzyma przy sobie dłużej niż te "z endgame" :P

Ale to już kwestia tego kto czego oczekuje od gry - jeżeli dana osoba dobrze czuje się ze świadomością, że gra tylko po to

by w grze zdobyć jakieś piksele i mieć sztuczny cel, by następnie zdobywać kolejne piksele i mieć następny cel, to GW2 się nie spodoba :)

Tę grę się po prostu czuje i gra się w nią całą. Gra się, bo sprawia to przyjemność, a nie by zdobywać kolejne i kolejne itemki przed innymi (wyścig szczurów).

Inna bajka, że mówienie o GW2 jako grze, która nie ma endgame to zwykła głupota i piszą to najczęściej osoby, które wcale nie grały, albo spędziły przy tym tytule kilka chwil i rzucają takimi pierdołami.

A prawda jest taka, że sam jeden tryb WvWvW może pochłonąć więcej naszego czasu niż cały, casualowy WoW (z jego żałosnym PvP i przyzwoitym PvE) razem wzięty.

Co do GW2 jest tak jak napisano wyżej - jest to dość specyficzna produkcja,która niekoniecznie musi się spodobać wszystkim,jeśli przykładowo priorytetem jest dla ciebie

zdobycie jak najlepszego gearu - nawet osoba posiadająca słabszy ekwipunek przy naprawdę dobrych umiejętnościach może na spokojnie rozwalić kogoś z przedmiotami z najwyższej półki - tylko ogarnięty gracz jest w stanie dobrze spożytkować przewagę statystyk,zresztą minimalną - mówie tu z punktu widzenia osoby grającej non stop w tryby www i tpvp. PVE nie ukrywam - powinno być trudniejsze jeśli chodzi o dungi,ale to raczej moje zdanie - znam wiele osób,które pracują i niemają sporo czasu na grę - więc dla nich zrobienia takiego dungeronu na spokojnie pozwala im odpocząć i daje fun,czasem dadzą jakiś fajny,ciężki challenge w patchu - jak ubicie tequalla czy ostatni boss w pawilonie,z tego co widzę wiele osób pluje się o endgame w gw2 (na tym portalu to aż by mi palców nie starczyło aby ich zliczyć ^^),a często te opinie mają zdumiewająco wysoki poziom jeśli chodzi o inteligencję :P - ogólnie najlepiej będzie jak sam ocenisz sobie czy warto twoim zdaniem,bo to jest gra z typu,którą trzeba własnoręcznie ogarnąć ze względu na swoją specyfikę.

Diablo III - gra jest naprawdę dobra,ale osobiście nie radzę bez dodatku

WoW - Świetna gra,ale niestety grałem za czasów TBC więc niemam pojęcia co się pozmieniało,może ktoś inny się wypowie.

D3 - Grałem mało, więc się mało wypowiem. W sumie dobra gierka dla lubiących zabijać ogromne ilości potworków xD

GW2 - Trzeba spróbować wszystkich aspektów gry żeby się przekonać. Jedni cenią, drudzy nienawidzą, a mało kto pozostaje obojętny. Obok WOW-a jest to jedna z niewielu gier oferujących dobre alternatywy dla standardowego (nudne standardowe questy) rozwoju postaci jak WvW oraz kilka alternatywnych obszarów startowych dla różnych ras.

WoW - Minęły już czasy gdy rzeczywiście warto było zainwestować w abonament bo inne gry MMO były tylko słabymi jego "klonami" (lub klonami Everquesta wielu by powiedziało). Jednak cóż, trudno nazywać się fanem tego gatunku gier nie spróbowawszy chociaż trochę i nie doświadczywszy go. Obowiązkowa pozycja na pewien czas chociaż. Warto zobaczyć nawet po to, by pozwiedzać naprawdę ogromny świat tej gry.

Inna bajka, że mówienie o GW2 jako grze, która nie ma endgame to zwykła głupota i piszą to najczęściej osoby, które wcale nie grały, albo spędziły przy tym tytule kilka chwil i rzucają takimi pierdołami.A prawda jest taka, że sam jeden tryb WvWvW może pochłonąć więcej naszego czasu niż cały, casualowy WoW (z jego żałosnym PvP i przyzwoitym PvE) razem wzięty.

Ty chyba żartujesz? WoW słabszy niż tryb WvWvW w GW 2? Przecież to skrajna opinia i to głupia.

Moim zdaniem obie gry maja swoje plusy i minusy, ale oba tytuły, to tytuły wielkie i godne polecenia. World of Warcraft jest królem, to co on zrobił dla gatunku MMORPG, to jaki wytworzył klimat, jak bił rekordy popularności, jak rozreklamował gatunek MMO to jest coś genialnego.Prawdopodobnie nie do powtórzenia. Mówię to jako gracz zarówno GW 2 jak i WoW. Od czasów premiery GW 2 spędziłem w tej grze kilka ładnych miesięcy i nie żałuję żadnej złotówki na tą grę. Pierniczenie, że nie ma end-game dobrego, jest krzywdzące dla tej produkcji. Fakt, trzeba ją czuć, ale daje niesamowicie dużo radości. Polecam każdemu kupno zawsze i wszędzie.

Tyle, że po tej przygodzie z GW 2, którą wspominam niesamowicie, rozpocząłem wojaże z World of Warcraft i mimo, że muszę co miesiąc płacić ten pierdzielony abonament również bawię się wyśmienicie. Gra jest ogromna, a poznanie jest w całości może zając lata i doprowadzić do nałogu : ). Także nie zgadzam się z żadną opinią powyżej, że czasy tej gry przeminęły. Jestem żywym przykładem, że można zacząć bawić się w World of Warcraft choćby i od 2013 roku jak ja, i bawić się wyśmienicie. Poza tym lada moment, dojdzie nowy dodatek, także będzie ciekawie, mimo, iż jestem świadom, że gra nie jest tak piękna i świeża jak wspomniany wcześnie Guild Wars.

To tylko taka moja mała, prywatna opinia.

Pozdrawiam.

Ty chyba żartujesz? WoW słabszy niż tryb WvWvW w GW 2? Przecież to skrajna opinia i to głupia.Moim zdaniem obie gry maja swoje plusy i minusy, ale oba tytuły, to tytuły wielkie i godne polecenia. World of Warcraft jest królem, to co on zrobił dla gatunku MMORPG, to jaki wytworzył klimat, jak bił rekordy popularności, jak rozreklamował gatunek MMO to jest coś genialnego.Prawdopodobnie nie do powtórzenia. Mówię to jako gracz zarówno GW 2 jak i WoW. Od czasów premiery GW 2 spędziłem w tej grze kilka ładnych miesięcy i nie żałuję żadnej złotówki na tą grę. Pierniczenie, że nie ma end-game dobrego, jest krzywdzące dla tej produkcji. Fakt, trzeba ją czuć, ale daje niesamowicie dużo radości. Polecam każdemu kupno zawsze i wszędzie.Tyle, że po tej przygodzie z GW 2, którą wspominam niesamowicie, rozpocząłem wojaże z World of Warcraft i mimo, że muszę co miesiąc płacić ten pierdzielony abonament również bawię się wyśmienicie. Gra jest ogromna, a poznanie jest w całości może zając lata i doprowadzić do nałogu : ). Także nie zgadzam się z żadną opinią powyżej, że czasy tej gry przeminęły. Jestem żywym przykładem, że można zacząć bawić się w World of Warcraft choćby i od 2013 roku jak ja, i bawić się wyśmienicie. Poza tym lada moment, dojdzie nowy dodatek, także będzie ciekawie, mimo, iż jestem świadom, że gra nie jest tak piękna i świeża jak wspomniany wcześnie Guild Wars.To tylko taka moja mała, prywatna opinia.Pozdrawiam.

Nie żartuję.

Spędziłem przy tej grze (WoWie) wystarczająco dużo czasu, by wyrobić sobie takie zdanie. Co więcej - nigdzie nie napisałem, że WoW jest słabszy niż WvWvW, a że po prostu WvWvW może zająć więcej naszego czasu i taka jest prawda.

Jednak to, co napisałem nie znaczy, że gra jest zła, bo nie jest - do WoWa zawsze pewien sentyment pozostanie.

A i wciąż jest to gra lepsza od tych żałosnych f2p - nie mówię przecież, że nie jest.

Mimo to wolę grać tylko i wyłącznie PvP w GW2 (mecze turniejowe) i mogę nie ruszać żadnego innego trybu, niż "bawić się" we wszystkie tryby razem wzięte jakie oferuje obecnie World of Warcraft.

Już prawie dwa lata temu twierdziłem, że nawet gdyby znalazł się sponsor, który opłaciłaby mi granie w tę grę, to bym na to nie poszedł - wolę WoWa pamiętać jako tę starą, dobrą grę, an którą przeszło się z HB i która miała klimat.

Tak jak zakończył się HelbreatH, tak kończy się WoW (zabójca najlepszych gier MMO w historii - HB i UO)

World of Warcraft jest królem, to co on zrobił dla gatunku MMORPG, to jaki wytworzył klimat, jak bił rekordy popularności, jak rozreklamował gatunek MMO to jest coś genialnego.

Ta, rozreklamował gatunek itd itd Wszystko super, ale nie da się ukryć, że osobiście dużo lepiej wspominam czasy przed WoWem.

-Diablo3 nie wypowiem się jakoś dużo, potraktowałem tą grę jako singiel przeszedłem parę razy i skonczyłem grać przy tym świetnie się bawiąc.

-WoW aktualnie gra w która grą najlepsze pve jakie widziałem zrobienie hc to nie lada wyzwanie nawet dla hc graczy, pełno contentu do dla casuali. Pvp się nie wypowiem nie gram go poważnie od czasu tbc, ale z tego co wiem jest dalej bardzo dobro areny i rated bg dają całą masę zabawy.

-GW2 tą grę albo polubisz, albo znienawidzisz ja widzę to tak w pvp wkurza mnie system, ze po śmierci jeszcze leżysz na ziemi i możesz bić. Pve jest okropnie marne dla hc gracza ubranie się zajmuje z 4 dni( nie wiem czy coś się zmieniło w tej kwestii) zrobienie wszystkich dungów to kolejny tydzień(mówię o podstawowych które były na początku nie wiem jak się zmieniło) brak holy trinity jest dla mnie kolejnym wielkim minusem.Ja uważam z niektórymi znajomymi za kompletny fail za to niektórzy znajomi siedzą do dziś ostro graja i świetnie się bawią i nie mają zamiaru kończyć, jest to gra którą musisz spróbować, żeby wyrobić sobie zdanie bo ciężko ja porównać do innego tytułu.

Ogólnie sam musisz się zdecydować i jeśli masz pieniądze i chęci płacić co miesięczny haracz to polecam wowa, jeśli nie sprawdź gw 2 może akurat ci przypadnie do gustu.

Napisz jak dojdziesz:P Dla mnie osobiscie nie ma różnicy między innym endgame innych gier.

Witam chcę zacząć grać w jeden z poniższych tytułów , Chciałbym usłyszeć kilka słów zachęty do jednego z nich :)

-Diablo3

-WoW

-GW2