Płynność gry na sprzęcie tej klasy

Witam. Zastanawiałem się jakich ustawień mogę się spodziewać na komputerze typu AMD x3 720, Radek HD 7770 1gb oraz 4gb ramu. Niedługo wpadnie mi taka maszyna w ręce i chciałbym wiedzieć co mogę z niej wyciągnąć? Takie 720p i high? Lub 1600x900 medium jest osiągalne?

1280x1024 i low z paroma ustawieniami na med? amd gorszy od c2d(ten procek) i ty chcesz w mmo grać na takich ustawieniach ... xD ja używałem przez chwile e8600 i było słabo/dobrze miasto klatkowało lecz to mogła być stara grafika :)

ale nie wiem jak to będzie na amd bo to nie jest procesor do gier :) a przez stery wysoko narzutowe z grafiki jeszcze mocniej przytnie skrzydła temu 3 jajowcowi, karta rownież do mocarzy nie należy :) spróbować można jak masz możliwość testu lecz cudów bym nie oczekiwał

Aha... Ok. Czekam wiec na odpowiedz kogoś kto ogarnia temat.

Grałem w GW na podobnym sprzęcie. Amd 3x i grafika gorsza bo hd6850 i powiem że nie grało się oszałamiająco. Gdzieś tam robienie serduszek, czy zbieranie matsów do craftu to spoko, ale eventy, instancje, miasta to katorga i bUl... (nie wspomnę o WvW/WvWvW) Jeżeli chodzi o ustawienia to oczywiście low/med w rozdziałce 1600x900

Czyli w 720p bedzie o wiele lepiej:)

@Bojler A jakie klatki uzyskiwales?

O ile mnie pamięć nie myli to 25-35 +/- 7, w lion arch było ok 10-14 zwłaszcza tam przed tą studnią do robienia przedmiotów, na WvWvW byłem raz, zobaczyłem 1fps zrobiłem alt+f4, na instancjach 20-30, też zależało od instancji.

Jeśli to phenom to powinien mieć opcje włączenia czwartego rdzenia. Potem OC do tyłu GHz ile jest obecnie albo więcej podnieść napięcie procesora mieć inne chłodzenie niż box wyłączyć ogranicznik AMD (procki amd w temp powyżej 60 uruchamia się ogranicznik który zmniejsza taktowanie by zmniejszyć temperatury rdzeni)

Tymczasowo do levelowanie się nada, ale o open world eventach i szczególnie o WvW zapomnij.

Nie moze byc aż tak nędznie skoro na x2 4200 i 8600gt w 720p na low wyciąga 30 fps.

Gw2 ma aż takie wymagania kosmiczne?

I na takim sprzęcie robiąc world bossy musisz zaopatrzyć się w AntyDC party bo będzie się crashować z gry średnio dwa razy na walkę. Już nie wspomnę o tym, że ilość FPS, jaką wyciągałam na LEPSZYM sprzęcie niż twój (ale niewiele, tez AMD i raddeon na pokładzie) to było chyba max 12. Niby Tequatla, Shaterrera i tego Golema Mark II dawałam radę robić, ale frajda z tego była zerowa. Claw of Jormag to była porażka, dawno takiego pokazu slajdu wtedy nie widziałam. Jak miałam tam w porywach 5 FPS to było dobrze. Evolved Jungle Wurm (te takie trzy głowy) nie dałam rady na tym sprzęcie zrobić wcale, wywalało mnie z gry bez przerwy.

Do PvP (nie WvWvW) daje radę, ale tak na poważnie w PvE nie bardzo.

Oczywiście ustawienia medium-low...

To ja spasuje bo taki ff 14 powinien juz lepiej chodzić...

w rozdziałce 1600x900. z Podobnym komputerem wyciągałem 40 Fpsów, Na med-high z AA x2 i innymi duperelami na OFF. Przy eventach i wiekszej ilości graczy Fps spada tak do 25-28.

Tak jak pisałem wcześniej. Dokładnie nie pamiętam ilości fpsów, ale 80lvl wbiłem spokojnie, instancje dało rade grać, a eventy (zwłaszcza world bossy) to głowa w ziemie i waliłem na oślep :P

A grafika pewnie na maxa?

Czyli w 720p bedzie o wiele lepiej:)@Bojler A jakie klatki uzyskiwales?

generalnie to gw2 edngameu super rozbudowanego nie ma, ale masz w nim powiedzmy na dluzsza mete spvp i wvw i dungeony, na tym ci nie pojdzie, poexpisz na niskich ustawieniach i tyle na tym sprzecie.

hd7770 w 1680x1050 moze i by dalo rade ale ten procek zdechnie na expieniu:D

przy sprzęcie gtx 970 i i5 4560 8gb ram wyciągam 43 fps na full hd, więcej jest w GTA V co jest dla mnie zaskakujace ;o

Witam. Zastanawiałem się jakich ustawień mogę się spodziewać na komputerze typu AMD x3 720, Radek HD 7770 1gb oraz 4gb ramu. Niedługo wpadnie mi taka maszyna w ręce i chciałbym wiedzieć co mogę z niej wyciągnąć? Takie 720p i high? Lub 1600x900 medium jest osiągalne?