Zastanawiam się nad kupnem nowego procesora jaki polecacie ja zastanawiam się nad AMD FX-8350 co do płyty głównej nie mam pojęcia jaką wybrać dodam że mam 2 karty graficzne Radeon HD 6900 połączone cross fire zasilacz 1300w
Płyta główna i Procesor do 1500 zł
3570k + asrock p67 pro3 około 1000 -1100
Core i7 4790 (~1070zł) + MSI Gaming B85 (~320zł)
A czy nie lepsiejsza by była i5 tej trzeciej generacji? bo z tego co pamietam to jest chyba wydajniejsza od niektórych i7, a i tańsza często 200/300 zł.
Tak od siebie dodaje bo sam pewny nie jestem, a ktoś się może zna.
i5 3 generacji mocniejsze od i7 4 generacji ?
huehuehue kolega zestaw z i7 best , ten z i5 stare jak swiat. juz dawno jest kolego 4 generacji i5 i jest gorsza niz 4 generacji i7 . Z realnych cen , na ktore nas polakow stac ,i7 4790 rakieta nie z tej ziemi. MSI gaming ujdzie rowniez jako plyta , ale jak zapas chajsu bym radzil cos lepszego na przyszlosc .
MSI gaming bo Dobra Dźwiękowa i Sieciowa , reszta średnio. Z większa kasą można by wziąć Chajpset z97 bo więcej usb i raidy
MSI gaming bo Dobra Dźwiękowa i Sieciowa , reszta średnio. Z większa kasą można by wziąć Chajpset z97 bo więcej usb i raidy
Dzięki za pomoc chyba weżnę to i7
Pamiętaj jednak o tym że płyty z Chipsetami B85 / Z87 czy H81 prawdopodobnie wymagają aktualizacji biosa by pociągnąć Haswell Refresh .
Gdy nie chcesz się tym bawić dorzuć stówkę do Chipseta z97
http://www.morele.net/search/ffinder/0/1/0/?q=msi+gaming+z97
Zastanawiam się nad kupnem nowego procesora jaki polecacie ja zastanawiam się nad AMD FX-8350 co do płyty głównej nie mam pojęcia jaką wybrać dodam że mam 2 karty graficzne Radeon HD 6900 połączone cross fire zasilacz 1300w