[PMMO-PL] [ZAPOWIEDŹ] Piękna dynamiczna gra Pokemon na mapie 2d przez przeglądarkę!

PokeMMO - pierwsza w pełni dynamiczna gra Pokemon przez przeglądarkę.

Witaj w świecie Pokemon!
Co oferuje gra PokeMMO?

• W pełni dynamiczna gra mmorpg 2d przez przeglądarkę.
  • Chodzenie za pomocą myszki bądź klawiatury [sTRZAŁKI] [WSAD].
  • Wiele lokacji, npc, pokemonów, misji oraz przedmiotów.
  • System gildi, w którym znajduje się możliwość rozbudowy.
  • Rozbudowany system walki pvp, pvm, pve.
  • Walki grupowe.
  • System osiągnięć fabularnych i pobocznych.
  • Systemy pogodowe.
  • Rozbudowany system przedmiotów.
  • Multi serwery.
  • System dźwięków.
  • Ciekawa fabuła.
  • Częste aktualizacje wprowadzające do gry nowe możliwości.
  • I wiele więcej....

Zapraszamy na : http://pmmo.pl

Każda pomoc mile widziana.

2.png

Tak sobie spojrzałem i chyba mamy zupełnie odwrotne definicje słowa "piękna". :-D

Można już grać?

Tak sobie spojrzałem i chyba mamy zupełnie odwrotne definicje słowa "piękna". :-D

Po prostu jestes graczem mlodego pokolenia i niedoceniasz brzydoty tamtych lat. Grafiki tego typu wrocily po latach i sa na topie. Dla mnie jest to klimatyczne. Ponad to wydaje mi sie ze owa gra oferuje dosc spory content w porownaniu pokegry, wiec nie wiem po co ten pseudo atak na gre Tobiego.

@FrezZeR

Głupota... Jestem graczem z pokolenia tych, którzy grali w Pokemony Red i również uważam, że ta gra jest szpetna, a podwinięcie sprite'ów postaci z GBA tego nie zmieni, wystarczy porównać sobie postać do jej otoczenia...

@Topic

Jakim prawem nazywasz grę "PokeMMO", skoro to zupełnie inna gra? pokemmo.eu - Jedyne i prawdziwe "PokeMMO", żaden amatorski szajs nie osiągnie tyle co ta gra. Z resztą z tego co czytam, to sami twórcy nazwali grę "PMMO", a nie "PokeMMO", to robi dużą różnicę w tym przypadku...

Z góry odradzam wszystkim zaczynanie rozgrywki w te przeglądarkowe badziewia mające na celu wyciągnąć jak najwięcej kasy od graczy i pograć sobie właśnie w PokeMMO, w którym zawartość item shop'u to kostiumy dla trenera.

@Down

Apeluję, żeby liczył się też dla Ciebie Twój język "kontent". #epickiespolszczenia

Mam prawo do wyrażania swojej opinii tak samo jak ktokolwiek, a Twój płacz nic nie da. "PokeMMO - pierwsza w pełni dynamiczna gra Pokemon przez przeglądarkę." - Już sam początek sprawił, że chce mi się śmiać. Po pierwsze "przez przeglądarke" i "w pełni dynamiczna" same się dyskwalifikują. Po drugie "Pierwsza [...]" - fakt, przed nią były tylko dziesiątki takich samych, proszę Cię. Niektórych projektów po prostu nie warto bronić, żeby to było chociaż jakieś nowe, oryginalne uniwersum przez przeglądarkę. Nie kolejny pseudo poke-crap.w

Jako fan gier z serii Pokemon od 13 lat, płaczę za każdym razem kiedy widzę kolejne "gry" tego typu, zamiast doczekać się jednej, dobrej. (Póki co udało się mnie przekonać właśnie PokeMMO, które jest po prostu połaczeniem Pokemon Fire Red, Crystal, Emerald i Heart Gold w wersji online).

Wlasnie amatorska gra a oczekujesz czegos wiecej? Prosze Cie. Dla mnie liczy sie kontent, a nie grafika. Po za tym kazda gra pokemon musi generowac przychod aby mogla byc rozwijana i usprawniana. Nikt nawet jeszcze nie zagral a juz znawcy oceniaja gre jak starzy wyjadacze.

Po prostu jestes graczem mlodego pokolenia i niedoceniasz brzydoty tamtych lat. Grafiki tego typu wrocily po latach i sa na topie. Dla mnie jest to klimatyczne. Ponad to wydaje mi sie ze owa gra oferuje dosc spory content w porownaniu pokegry, wiec nie wiem po co ten pseudo atak na gre Tobiego.

Stary, ja nawet nie twierdzę, że PokeGra jest "spoko" tylko jestem świadom jej ułomności. Dlatego nigdy nie nazwałem ją ani piękną ani też świetną - choć pewnie się zgodzisz, że design jest znacznie bardziej wyważony niż w wyżej wymienionym tytule. Należy oddzielić grubą kreską tytuły na przeglądarki i te w wydaniu na stacjonarkę czy nawet na Androida.

Bardzo chciałbym pozwolić sobie na przeniesienie tytułu z konsolek do przeglądarki 1 do 1, niestety zwyczajnie nie mogę, bo:

1. nie pozwala na to technologia;

2. nie mam odpowiednich funduszy;

Piszesz:

. Po za tym kazda gra pokemon musi generowac przychod

Nie wiem czy jesteś świadomy, ale by legalnie używać nazwy pokemonów, ciosów i innych należy skontaktować się z europejskim dystrybutorem. Bardzo wątpię, by takowe działania podjął twórca wątku, szczególnie, że UKRADŁ rzeczy z ROMu na GameBoya.

Pomijając już fakt, że po przyjrzeniu się stronie trochę zaczyna być czuć, że jest to silnik ze starego gryviawww.pl z kilkoma zmienionymi nazwami... Po co ja w ogóle tracę czas. ;)

Plujecie jadem panowie :) Kolejna konkurencja i juz konczy sie monopol. Zreszta inne produkcje zarabiaja w tym twoja na Arkanach wiec przychod masz.

Myślę, że za tym wszystkim stoją reptilianie, albo chociaż illuminaci. Wielki spisek, by wyeliminować konkurencję. :-D

Nie zarabiam prawie wcale. Większość pieniędzy idzie na koszta własne - licencja, grafika, serwer, reklama. Tworzenie gier to dla mnie wyłącznie hobby, pracuję jako programista - mogę sobie pozwolić. Niemniej, powodzenia. MMORPG zachwycało się już PokePrzygodą, która znikła szybciej niż się pojawiła i kilkoma innymi projektami. Bez profesjonalnego podejścia taki projekt zwyczajnie nie wypali.

Ale po co z mna dyskutujesz? Nich tworca tematu sie odezwie.

LionProject nie chcę Cię obrażać, ale z tego co się orientuję to Ty raczej kupujesz gotowe projekty, a nie tworzysz :) Jeżeli myślisz, że pmmo.pl nie wypali to jesteś w błędzie bo zrobię tą grę chociażby dla tego, żeby Ci to udowodnić. Najbardziej to doj**ałeś Tym, że mój silnik jest z jakiegoś gryviawww :D. Widzę desperacki komentarz, osoby która boi się konkurencji. Dla Twojej informacji kontaktowałem się z dystrybutorem pokemonów i wszystko mam załatwione z małymi wyjątkami.

ps: LionProject Jeżeli do gier via www używa się php to nie wróży to dobrze.

1. nie pozwala na to technologia; - tak się mówi, jeżeli nie potrafi się czegoś zrobić.2. nie mam odpowiednich funduszy - na zakup nowej gry.
warn_ico.png
Wulgaryzm ~ NS

Tak, kupuję też samokręcące się bączki, gdy nie mam co robić z własnym życiem.

Mój drogi, jeśli wypowiadasz się w wątku swojej gry, to postaraj się zachować zwykłą rzeczowość miast na argumenty odpowiadać atakami ad personam. Jest to co najmniej niedojrzałe, co zresztą nie świadczy dobrze o twórcy.

Mam wiele podstaw, by twierdzić, że silnik jest połączeniem gotowców. Świadczy o tym choćby kod samej gry z plików dostępnych na zewnątrz. Pomijając fakt, że sam system generowania nazw jest kolejną kradzieżą... tym razem z mojego starego kodu. Nawet głupich przedrostków nie chciało Ci się zmienić...

qcxggn.jpg

u78src.jpg

PokeGra powstawała blisko pięć lat temu. Wtedy, niestety, node.js nie był na tyle bezpieczny, by mógł być wykorzystywany w projektach, które mają szanse na jakąkolwiek komercjalizację. To samo ma się w przypadku komunikacji opartej na socket i wykorzystującą jako frontend PHP czy też tak jak w przypadku margonem - C jako zaplecze i PHP jako "przód".

Jak dla mnie - zaczął Ci się palić grunt pod nogami, więc uciekasz się do zwykłych ataków. Żenujące.

To co robisz z własnym życiem mnie nie interesuje. Grunt mi się nie pali pod nogami, przy tworzeniu pokegry, lawandia, oraz pokebitwy, pokeprzygoda, pomagałem koledze, od którego kupiłeś silnik :) Tak samo chciałeś zakupić silnik ode mnie.
Jedyne co mogę Ci powiedzieć to że jestem Twórcą projektu "Solem".
Ręczę Ci, że silnik jest pisany własnoręcznie. I nie widzę potrzeby by to CI udowodnić. funkcja LosChar została owszem pobrana z internetu z poradnika. (Nie lubię pisać takich skryptów) .Zapytaj osoby od której kupiłeś silnik skąd ma losowanie nazwy :)

Poza tym skrypt był również używany w "solem" Który był wcześniej niż pokegra .

Oczywiście, kolego, a światem rządzą wiecznie czuwające wężowe istoty.

Każdy z zainteresowanych może poszukać poradnika w którym znajduje się wspomniana przez Ciebie funkcja. Obawiam się jednak, że pojawią się wyłącznie linki do moich projektów. Widzę, że przyjęliście podobną linię ataku wraz z adif, które pojawia się przy każdej super, cool premierze innej gry w wątku PokeGry. ;)

Tak jak początkowo byłem nastawiony pozytywnie do nowego projektu na rynku - bo konkurencja robi dobrze każdemu, tak w poniedziałek wyślę zapytanie w tej sprawie zarówno do polskiego dystrybutora Nintendo - CQE jak i Nintendo EU w tej sprawie zarówno w kwestii kradzieży sprite'ów i planu ich komercyjnego użycia w pmmo.pl, pokelike.pl.

Dla mnie temat zamknięty. Szkoda czasu.

Nie ma sprawy, jeżeli tak chcesz się bawić to ja również pisze do Nintendo w sprawie Twojej gry. Powodzenia.

OOOO i to będzie dobra gra w świecie pokemon :) Już się nie mogę doczekać :)

Jak wyjdzie to bedzie nr.1 na polskim rynku, a nie jak inne bez animacji i ciekawych tekstur.

Kiedy ta gra ma ruszyć?

szczerze nie polecam wam tej gry nie dość, że admin kłamie (okłamał, kilkuset potencjalnych graczy z beta testami) to wchodzi raz na kij wie na stronę i o niczym nie informuje. Aha i gra nadal nie ruszyła chociaż jak wyżej pisał kilka miesięcy temu gra ma ruszyć na dniach.

Nowy temat :) Prace na nowo ruszyły...